Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem hrozně rád, že jsem se nakonec rozhodnul pro krbovou vložku do domu. Podařilo se mi narazit a krbovou vložku od https://www.krby-bef.cz/cz , která má velmi dobře řešení spalování a dokáže tak za velmi málo dřeva vydat opravdu hodně tepla. Celkově je krbová vložka velmi pěkně udělaná a celkově luxusní i na obsluhu. 

  • Zvažuji, že bych si na domě nechala udělat fasádu z kamenného obkladu. Zkusíte mi poradit prosím, kde se po kamenném obkladu podívat? 

    • Miluju přírodní materiál jak do interiéru, tak i exteriéru. Doporučím se podívat na travertin. Já jsem kupoval od https://piedra.cz/ Nakoupil jsem tak přímo od dovozce za rozumnou cenu. Uchvátil mě i jejich mramorový kamenný koberec, který jsem se nakonec rozhodnul pořídit do garáže. Vypadá to top. 

  • Já jsem zateplil celkem za pusu. Sehnal jsem si fasádní polystyren po inzerátech a pak jsem si ho sám nalepil a zakotvil. Na fasádu už byl si ale netroufnul, protože tam už je potřeba to udělat fakt pěkně a dobře. Proto jsem si na to už pak sehnal firmu http://omitkyapodlahy.cz/ a pecka. Výsledek perfektní. 

  • Hledal jsem  Praze firmu, která by nám zateplila náš větší dům. I přs velkou plochu to firma https://messa-invest.cz/ zvládla fakt rychle a hlavně fakt kvalitně. Za mě prostě spokojenost jak s cenou, tak hlavně s kvalitou práce. 

  • My jsme taky zateplovali dům, ale žádné dotace jsme nečerpali. Nějak nás to ani nenapadlo. Byli jsme rádi, že jsme dům rychle postavili a už jsme se konečně mohli nastěhovat. Teď je to naše první zima a doma máme krásné teplo :-) . Topíme v akumulačních kamnech , a máme tady teplo. Ani přes noc nám to tady nevychladne, protože se z naakumulovaných kamen postupně teplo uvolňuje celou noc :-) .

  • Podle mého názoru je lepší skelná vata než polystyren, protože dům tak pořád odkáže pěkně dýchat. Já jsem s manželem dělala zateplení domu svépomocí a podařilo se nám tak opravdu dost ušetřit. Hodně se nám podařilo ušetřit i na lešení, které jsem levně sehnala u https://leseni.cz/

  • Co všechno je potřeba nakoupit na zateplení domu polystyrenem? A jak tlustý polystyren zvolit? 

    • To není od věci si to nechat spočítat. Já jsem si dělal zateplení domu sám a dělal jsem to 10 cm polystyrenem. Ale viděl jsem i někoho, kdo třeba dával 20 cm. Nakoupil jsem polystyren, zakládací lištu, talířové hmoždinky lepidlo a můžete začít zateplovat. Rozhodně nezapomínejte polystyren kotvit do domu pomocí hmoždinek, to tvoří pak celou pevnost fasády. 

      • Kde jste ty talířové hmoždinky kupoval? To jsou takové ty plastové? Jak přesně funguje montáž do domu těch hmoždinek? Musí se to do domu vrtat? 

        • Tady jsem je sehnal za nejlepší cenu a skladem https://www.1122.cz/talirove-hmozdinky Doporučuji se podívat i na ostatní spojovací materiál, který prodávají. Dá se tam nakoupit za pěknou cenu. 

  • macinan

    Zateplení se konečně letos chystáme taky dělat. Už je na čase. Nejspíš s tím ale počkáme až do léta. Přemýšlela jsem nad tím jakou firmu na to zvolit a vidím to tak, že si nejspíš zadáme poptávku na tento poptávkový portál https://trhpoptavek.cz/stavebnictvi počkáme, co příjde za nabídky a podle toho se rozhodneme.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit