Přejít na výpis diskuzí
Jak budete trávit důchod? Představy a realita se rozcházejí
8.11.2016 | Martin Slapnička
23 příspěvků
-
Já jsem si myslel také,že v důchodu se budu starat o vnoučata i když máme dvě tak syn si našel nepřizpůsobivou ženu,duševně nemocnou,která se nám je snaží i synovi odtrhnout.Je to typ ,který práci nevymyslel.Celý den seděla u PC a hltala tam vědomosti od stejných celebrit s nízkým IQ.Charakter vůbec nemá,lže jak ,když tiskne,manipuluje žaluje a udává a to je generace,která to samé viděla doma.Ničí děti a není v tomto státě síla ani chuť tento problém řešit.A tento stát chce dávat svá moudra jiným!Chci založit ligu práva babiček a dědů,kteří jsou na tom stejně. Přitom je tady dost zbytečných organizací jako je OSPOD apod.Nekompetentní rozhodování soudů,zdlouhavé atd.
-
-
Můj bratr si našel taky takovou se dvěma dětmi v r. 1995. Než si jí můj bratr vzal, tak to ještě šlo, ale po svatbě a narození mé neteře se změnila a začala mně a mojí mámu považovat ani né tak za příbuzné jako spíš za sluhy. Její příbuzní a bývalá tchyně se zotročit dali, kvůli dětem. Moje máma a já jsme vycházely celkem vstříc, ale službě dle jejích (a postupně i bratrových představ) jsme odolaly a poté, co máma prodělala závažnou operaci, jsme byly odstřiženy od neteře, které je teď 15 let. Bratr, jinak dost inteligentní člověk, už taky zpohodlněl a vzal představu své manželky za svou, akorát všechno platí a nechává manželce volnou ruku při výchově mojí neteře.Takže 20 let života příbuzenských vztahů s touhle ženou-parazitem (hysterická porucha osobnosti, není to nemoc !!! ti lidé vědí co dělají) poznamenalo nás všechny. Ale nejhorší je, že neteř je tou osobou vychovávána k obrazu jejímu a roste z ní rozmazlený a vlastně nejistý jedinec okradený vlastními rodiči od lásky (ale kritické) svojí babičky a tety. A není dne, kdyby na to moje máma nemyslela, to je taky hrozné. A co s tím? Dnes si myslím, že jedině "deus ex machina" = boží mlýny, ale stejně už je pozdě
-
-
Boží mlýny?? Slyšela jsem, že melou sice pomalu, ale prý je to spolehlivá firma!
Maminka ať se netrápí tím, co stejně nemůže změnit. Pořiďte jí pejska nebo kočičku (mazla, který bude na ní závislý a ona se mu bude muset věnovat) - ty němé tváře jí lásku vrátí i s úroky a nikdy jí nevrazí kudlu do zad.
-
-
-
myslím,že na sociálce je pracovníku dost,ale stát nemá snahu je donutit.hezký den.
-
Do důchodu jsem šla o 2 roky déle. Veškeré finance padly na vzdělání vnoučat a potřeby syna a vnoučat. V důchodu jsem zůstala sama, nikdo nemá na mne čas. Vnoučata mně nakonec vyčetly, že jsem si je kupovala za peníze, syn má novou rodinu a na mne nemá čas. Jsem vdova a úplně sama. Ještě, že jsem zatím soběstačná a věnuji se různým aktivitám, které naplňují můj zbytek života.
-
"Pro současné důchodce je důležitý kontakt s rodinou." On má ještě někdo v dnešní době funkční a soudržnou rodinu? Dokonce i přes více generací? Já osobně nikoho takového neznám. Ti šťastnější důchodci mají štěstí, když potkají slušné přátele a ti jim rodinu nahrazují. Ti méně aktivní umírají naprosto opuštěni jako anonymní tělesné schránky v ústavech sociální péče.
-
-
Nemám sice ještě důchod, ale rodinu ano. Ženatý skoro 30 let, tři děti, všechny vystudovaly, nebo ještě studují. V tomto okamžiku pohoda. Chápu ale, že ti kteří si "užívají života" (rozuměj nemají dost odvahy a zodpovědnosti založit trvalý vztah a rodinu), můžou mít v budoucnu problém. A víte co? Je mi to jedno. Je to jejich rozhodnutí a jejich samota v ústavech sociální péče.
-
Myslím,že i dnes má mnoho lidí funkční a soudržnou rodinu (i přes více generací) , která se pravidelně navštěvuje,občas vyrazí i na společné dovolené. Vidím to v rodině naší i u spousty našich známých. Samozřejmě to má každá rodina jinak a ovlivňěné je to jednak vztahy, které mezi sebou lidé v široké rodiě mají i např. tím, kam se dospělí potomci odstěhují za prací,kde založí rodinu...Ale i tak by to asponˇ trochu mělo jít.
-
-
V důchodu budeme pracovat na částečný úvazek aby na rohlíky bylo :D
-
-
Bohužel ale důchod stačí tak na obživu a nájem.Takže na vylepšení pouze pracovat ....
-
Všechno je o schopnosti hospodařit s tím, co máme. A opravdu nemáme všichni stejně.Taková je realita. Taky bych si jako důchodce představovala jiný příjem. Po odchodu do důchodu se situace radikálně změní.Ale nemyslím si, když procházím obchody, že by čeští důchodci byli takoví chudáci. Rovněž zvyk přispívat z důchodu svým potomkům je sice chválihodný, ale pokud peněz nezbývá, nelze si příbuzenstvo kupovat.Mám okolo sebe i řadu pracujících důchodců, kteří neustále hořekují, že nemají a jak jsou na tom špatně. Připadá mi to jako náš český zvyk.Není to sice ideální, ale že bych neměla na rohlík.....
-