-
Kdo tyto články píše, by měl nejprve vědět, kolik je v které zemi průměrný důchod - ani jedno neodpovídá statistickým údajům. Za druhé by měl pisálek vědět, kolik co stojí v obchodě.
Uvedený nákup /nepočítám dny, kdy je toto zboží v akci a dá se koupit podstatně levněji/.
Tak vámi uvedený nákup za běžnou cenu v Lidlu mi vyšel na 133 korun. Pokud mám důchod 11 800, tak si takových nákupů mohu udělat v průměru 88. A proč bych to dělala. Jdu nakoupit max. dvakrát týdně a navíc výhradně ve slevách. Švagrová v Německu má důchod asi 1000 euro a za ten samý nákup by tam dala asi 10 Euro - tzn. dle článku má důchod 2300 euro, protože 230 x 10 euro je dle mých počtů 2300. Tzn. moje švagrová si sice může jít 12 x více na stejný nákup, ale zase dá 100 euro za holiče - já za tu částku mohu 10 x. Autor srovnává nesrovnatelné s nesrovnatelným. I v Německu jsou důchodci, kteří berou důchod 500 euro a naopak v Čechách jsou důchodci, kteří berou 20 tisídůchod.
Já žiju s manželem a důchod nám bohatě stačí, protože 27 tisíc i po zaplacení všeho - s odpuštěním " neprožereme" a mohli bychom si takový nákup udělat tedy 203 x. -
-
Můj švagr v Rakousku má důchod 1.800 €.Vámi inzerovaných 100 € u holiče nehrozí,protože si přijede do Česka zaplatí u holiče 150 Kč t.j. 5,9 € , v Grandu si dá oběd,zaplatí benzin a ještě ušetří.
Generalizovat nelze,to s vámi souhlasím.V páru,pokud není jeden nemocný to jde. Nejhůř jsou na tom důchodci sólisté,ti mají žlab vysoko.
-
-
S důchodem jsem spokojena, přestože díky předčasnému odchodu ho mám o 1000 nižší. Po valorizaci nám bude chodit na skoro 27 500 tisíc. Hovoříme o tom s manželem, že pokud jeden z nás zemře tak i ten druhý nebude strádat finančně.
Manžel jako vdovec by měl důchod 17 800,-- a já 15 000 korun. Krom toho jsme ještě ani nevybrali penzijko, kam stále spoříme. protože nevíme co s tím. Nic nepotřebujeme. Bydlení máme své, chaloupku, nějaký pole po mé mamince. Vnoučatům spoříme stavebko. Neživíme auto. Chodíme pěšky, manžel může využívat místní autobusové dopravy zdarma, protože je mu 71, ale chodí pěšky.
Manžel je vysokoškolák, já středoškolačka. Platy jsme měly vždy nad celostátní průměr. Stejně je na tom moje sestra i manželova. Takže je mi líto třeba rozvedených žen, když mají pár korun. Člověk musí občas něco zkousnout a žít ve dvou. Můj muž je morous nejvyššího kalibru, ale zaplaťpánbůh - naprosto zodpovědný člověk a já také. Slušně žijí i naše děti. Nikdy jsme nelezli nikomu do zadku, nebyli v žádné straně a na vše jsme si poctivě našetřili. -
Nic proti ničemu,jen bohužel prezident Zeman ma rad Rusko a je otazka jaký dúchod mají ruští dûchodci,to se radéji nikde neuvádí.