Jak ušetřit za vytápění domu? Pomůže i stropní ventilátor!
-
Já bych chtěl v domě
vybudovat krbovou vložku. Máte zkušenost s vytápěním domu jen pomocí krbové
vložky? -
-
Určitě, když jsem si stavěl dům, tak jsem ho stavěl tak, abych ho mohl krbovou vložkou vytápět. Máme doma i elektrokotel, který by v případě nedostatečné teploty přes termostat sepnul. Za 4 roky se to ještě nestalo, normálně stačím dům vytápět pomocí krbové vložky.
-
-
Takže mi dokážete doporučit, jakou krbovou vložku koupit? která je dostatečně výkonná? a jak určit správný výkon krbové vložky?
-
-
Mohu doporučit výrobce krbových vložek www.krby-bef .cz, kde si najdete i nejbližšího výrobce. Poradí vám tam, jak vybrat dostatečný výkon krbové vložky. Doporučuji si ke krbové vložce dotáhnout i možnost sání externího přívodu vzduchu.
-
-
-
-
Díky za info. Podle toho, co jsem četl, tak prý náklady na vytápění mohou pomoci snížit i venkovní rolety, je to pravda? Sám už totiž delší dobu uvažuji nad tím, že bych si domů něco takového pořídil. Už jsem si dokonce i zkoušel hledat rolety Praha a koukal jsem, že to není vůbec tak drahá záležitost, jak jsem si původně myslel.
-
-
Jojo, je to pravda. Předokenní rolety jsou asi nejlepší řešení, ale je pravda, že docela velký rozdíl dokáží udělat například i klasické horizontální žaluzie. Ty mají výhodu hlavně v tom, že jsou snadnější na instalaci a podstatně levnější.
-
-
Podle mého názoru skvělé tipy. Myslím si, že v dnešní době existuje spousta způsobů jak na vytápění nějakou tu korunu ušetřit. Jedním z nich mohou být třeba krbová kamna, Můj soused si je například pořídil minulý rok a nemůže si je vynachválit.
-
-
Krbová kamna nezní špatně. Taky jsme nad nimi uvažovali, ale nakonec to vidíme spíš tak, že si místo nich pořídime tepelné čerpadlo. Ty se totiž teď dají sehnat za docela slušné ceny. Mám pocit, že na ně jsou i nějaké dotace, což by bylo super. Co jsem se tak dívala, tak nejlíp vypadají ty od https://www.m-klima.cz/
-
Krbová kamna jsou super, taky je doma máme. Teď v poslední době jsem ale začal dost uvažovat nad tím, že bych si pořídil i takový ten zahradní krb. Nejspíš ale až v létě. Už jsem se dokonce i po nějakých díval a hodně se mi zamlouvají například ty, které mají tady: http://krby-na-zahradu.cz/
-
Já už nějakou dobu uvažuji nad tím, že bych si krbová kamna pořídil na chatu. Jediné, co mě od nich teda zatím trochu odrazuje je to, že bych kvůli nim musel stavět nový komín. Na druhou stranu nedávno jsem se například díval na nerezové komíny a ty nejsou až tak drahé a vypadají, že budou i snadnější na instalaci.
-
-