Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vlastní bydlení je rozhodně nejlepší investicí, člověk si tak zajistí jistotu a nemusí se třepat, jestli ho někdo nevyhodí z pronájmu. Já jsem si pořídil byt a pustil se do kompletní rekonstrukce. Nejhorší byla asi koupelna, která musela projít úplně kompletní rekonstrukcí. Vyměnil jsem vanu, sprchu i umyvadlo za kvalitní ze 100 % recyklovatelné smaltované oceli a za to jsem velmi rád, protože jsem narazil vlastně na výrobce https://www.kaldewei.cz/ , který dává na své výrobky záruku 30 let a jejich výrobky jsou odolné proti mechanickému poškození, otěru, jsou stálobarevné a odolné proti kyselinám a chemikáliím. Jednoduše řečeno vše zůstane pořád jako nové a nevyžaduje to nějakou speciální údržbu, takže i manželka je s tím při úklidu spokojená.

  • Když to tak vidím tak si říkám že právě rozumná investice by se měla dělat samozřejmě s uvážením. Nechcete přece nikdo dopadnout tak že si vezmete hypotéku na dřeň a pak když k vám zavítá zámečník praha 5  tak ani nemáte na zaplacení takové služby.

  • Myslím si právě že jakmile člověk má nějakou finanční rezervu a může si dovolit koupit nějaký ten byt, tak by po tom měl okamžitě sáhnout. Na druhou stranu je možná lepší si peníze nechat a raději je investovat někam do fondů kde mu budou vydělávat peníze.

    • Určitě není rozumné si kupovat byt pokud v dané lokalitě nebydlím a nebo neznám místní poměry. Představte si třeba to kolik korun byste mohli dát někam do alternativní investice kdybyste se nerozhodli pro to vzít si tak ohromnou hypotéku. Ten dnešní svět je opravdu pokřivený…

      • Souhlasím s vámi, ale tak kam byste mně jako mladému člověku poradila investovat? To není žádná legrace se začít rozhodovat jak vlastně s vydělanými prostředky nakládat. Já sama mám o svou těžce vydřenou práci velký strach.

        • Já se bavila s  holkama na cvičení kterým je tak třeba 25-28 let a ty říkaly že si také raději neberou hypotéku na byt. Že raději ušetřené peníze dávají na p2P půjčky investice. Já bych si něco takového nemohla stejně dovolit. Jako kdo má na to dávat 15 tisíc bokem každý den? Ani omylem..

  • To asi taky záleží na tom co kdo pořídí. Já jsem třeba pro dceru koupil byt, který byl levnější a spoustua věcí se tam musela nebo ještě musí udělat. Ale na druho ustranu, má kde bydlet a tohle už může dělat kdykoliv. Ona si taky našla i takového šikonvého ferdu mravence https://www.otahodinovymanzel.cz/ , který ji udělá vše rychle a taky levně. Tak kdyby někdo v Praze hledal :-) 

  • Chtěla bych se vás tady zeptat na jednu věc. Když už máte vlastní bydlení, používáte třeba v obývacím pokoji klasické horizontální žaluzie a nebo jedete už jen a pouze ve vertikálnu? Víte, dost by mě to zajímalo. Nejsem moc otevřená změnám, ale manžel by si to moc přál.

  • Vlastní bydlení je bez problémů, jen jsem tak nějak zjistil, že ten úklid a údržba domácnosti to je teda problém a moc mi to teda nešlo. Proto jsem hledal někoho na úklid za rozumnou cenu a podařilo se mi sehnat firmu https://uklidprahacz.cz/ Perfektně uklidí a je na ně spoleh. 


  • Myslím
    si, že je to rozumná investice. Protože člověk někde bydlet musí a vlastní je
    vlastní prostě. Nám se podařilo s manželkou postavit svépomocí dům za necelé
    4 miliony. Už máme vše hotové, takže jsem se rozhodnul teď začít snižovat
    provozní náklady domu. Chtěl bych letos nechat dát na střechu panely. Nechat
    tam vybudovat fotovoltaickou elektrárnu. Jaké jsou vaše zkušenosti s
    tím? 


    • Naše
      zkušenosti jsou dobré, máme ji na střeše od podzimu minulého roku a vyplatí
      se to. Ono se to vlastně dá i pěkně spočítat. Jaká bude počáteční investice,
      dotace a návratnost. Nám to se ženou prostě dávalo smysl, a tak ji máme na
      střeše. Je to taková investice do budoucna. 


      • Dělal
        vám to někdo na klíč nebo jste si to nějak zařizoval sám? 


        • Celé
          nám to udělala firma https://columbusenergy.cz/ deklarují montáž do 30 dnů a
          skutečně to takhle bylo. Byla to rychlovka a pro nás hlavně bez starostí. Při
          montáži přijel i elektrikář, které to celé nachystal na zapojení do
          distribuční sítě. 

  • Já jsem si své bydlení vybudoval sám, tedy i s manželkou. Podařilo se nám vše vyřešit svépomocí. Odborníky jsem bral opravdu jen na tu nejvíc odbornou práci. Teď ještě tedy posledně jsem tu měl firmu https://fotovoltaikabenekovesco.cz/ , která nám udělala kompletně fotovoltaickou elektrárnu, a to i včetně 30 leté záruky. 

  • Já jsem třeba nepřemýšlel o tom, jestli to je nebo není rozumná investice. Já jsem se prostě chtěl už konečně osamostatnit. Proto jsem se rozhodnul koupit byt. Sehnal jsem v Brně byt za docela rozumnou cenu, ale ke kompletní rekonstrukci. Musel jsem kompletně nechat předělat celé jádro. Naštěstí se mi povedlo sehnat firmu z Brna https://sedlacek-koupelny.cz/ , která se mi o to celé postarala. Výsledek je úžasný a navíc mě to ani moc nestálo. 

  • My už konečně vlastní bydlení máme s manželem koupené. Teď už jen dokončit rekonstrukci a dodělat příčky ze sádrokartonu a bude hotovo. Dělat si to budeme svépomocí, a tak bych se chtěla zeptat, jestli někdo nevíte kde levně sehnat materiál k rekonstrukci? 

    • To se dá celkem pěkně dělat svépomocí, protože na tom není celkem nic složitého. Když jsem se na to chystal, tak jsem si hledal materiál co nejvíc dopředu, abych ho měl za dobrou cenu. Dost se mi toho povedlo sehnat online za super ceny. 

      • Kde se vám to podařilo sehnat online za dobrou cenu prosím? 

        • Na e-shopu obchodu https://www.topkraft.cz/ Najdete tam spoustu věcí za dobré ceny, takže určitě můžu doporučit pořádně prozkoumat. Byl jsem spokojený i s rychlostí doručení. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit