Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No tak to naprosto souhlasím, tady se nemá na ničem šetřit. Ani v případě že se vám třeba nedej bože náletem ptactva rozbijí okenní rolety tak byste neměli přemýšlet nad tím jestli je na výměnu vhodná doba. Spát člověk potřebuje neustále perfektně.

  • Máte za sebou letos někdo zateplení domu? Chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost, kde nakoupit kvalitní materiál k zateplení za dobrou cenu? 

    • Máme a povedlo se nám to úspěšně zvládnout kompletně svépomocí. Bylo potřeba to udělat za dobrou cenu a kvalitně. Proto se manžel rozhodnul to dělat svépomocí. Já tady na to šikovná nejsem, a tak jsem se snažila alespoň hledat materiál za dobrou cenu a ten jsem sehnala u https://www.1122.cz/ Doporučím se podívat na jejich e-shop. Najdete tam k zateplení spoustu užitečných věcí, hmoždinky, alu lišty, apu lišty, zátky. Prostě hodně věcí co budete potřebovat. 

  • Jak dlouho vám trvalo nechat udělat okna na míru po zaměření do novostavby? Nechal jste si někdo dělat dřevěná okna?

    • Ono už si můžete pokud máte projekt nechat poslat okna nacenit. Já to takhle s firmou https://www.pksokna.cz/ dělal a nakonec už jsem potom jen řešil barvu a ostatní doplňky. Jinak od zaplacení zálohy jsem měl okna za nějakých 5 týdnů. 

  • Já chci jít určitě do fotvoltaické elektrárny z hlediska úspory energií. Řekněte mi ale prosím, když se pro to člověk rozhodne, tak jak se potom u toho řeší přebytky energie prosím? 

    • Tohle už je velmi dobře řešené v dnešní době. Já jsem nám na to vlastně našel firmu, která nám zařizuje prodej za aktuální spotové ceny. Takže naše přebytky se pouští do sítě a já je vlastně prodávám. 

      • S kým to máte takto zařízené teda prosím? To máte nějak smluvně ošetřené tady ten prodej? 

        • Ano, mám smlouvu na dobu neurčitu se společnotí https://www.electree.cz/ Je tam 3 měsíční výpovědní lhůta. Ale kdyby se třeba stalo, že zvednou cenu, tak mohu odstoupit ihned. Platím jim vlastně teď 217 Kč měsíčně paušálně. Nic ví, takže je to velmi fér nabídka. 

  • Kdybych věděla, jak moc bude pro mě náročné okna umývat, tak jich máme v našem domě o polovinu méně. Jenže když jsem stavěla s manželem dům, tak jsem prostě byla mladší. Teď už třeba umývání oken musím řešit pomocí firmy https://uklidprahacz.cz/ Zvládnou to vždy levnou zadní a já mám zase klid, že se nemusím za naše okna stydět. 

  • Tak pokud máte nějaká opravdu stará okna, tak asi ano. Ale samozřejmě, lepší je investovat do zateplení fasády atd. O tom nemůže být pochyb. I zateplení střechy udělá celkem velký rozdíl. Do toho se chci pustit letos, konkrétně mám v plánu založení zelené střechy svépomocí. Snad to dopadne podle mých představ. 

  • Dělat dům méně náročnější na jeho provoz je podle mého názoru hodně důležité. Proto jsem si taky doma prosadila fotovoltaickou elektrárnu. Vybrala jsem si na to firmu https://fotovoltaikabenekovesco.cz/ , která nám vlastně navrhla nejlepší řešení pro náš dům, která pak i realizovala. Super přístup a hlavně to vše firma zvládla za dobré peníze. 

  • Před nedávnem jsme se dali do výměny starých dřevěných oken za nová plastová okna a rozhodně s nadpisem nesouhlasím, protože úspora za vytápění je značná. Ony totiž staré profukující okna s novými plastovými vážně nejdou srovnávat.

  • Nejen výměna oken, ale celkově celé zateplení domu se vyplatí. Já jsem si ho udělal sám pomocí skelné vaty a rozhodně se to vyplatilo. Topíme teď daleko míň. Podařilo se mi sehnat od firmy https://leseni.cz/ v Praze výhodně lešení kolem celého domu, to taky hodně pomohlo, že jsem ho nemusel přestavovat. 

  • Taky jsme dost přemýšleli nad výměnou oken za nějaká nová plastová. Nakonec jsme od toho ale ustoupili a necháme to na jindy. Byla by to moc velká investice. Místo toho jsme alespoň do současných oken koupili nové okenní těsnění. Myslím si, že právě v těsnění byl u našich oken největší problém, tak nám takto třeba ještě chvíli vydrží.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit