Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Člověk na prahu tisíciletí potřebuje k životu pár základních věcí - vzduch, potraviny, vodu a energie. 

    Co je drahé, tím lidé šetří, to je logické. Nájmy vystřelily (hlavně v Praze) do patologických výšek, potraviny (pokud se ten humus v českých obchodech dá tak nazývat), zatím stagnují.

    Vztah ceny a spotřebovávaného množství u běžných komodit nejde aplikovat na základní zdroje. Tam musí nastoupit stát ( to není poznámky zastánce nějakých minulých režimů) - viz. Adam Smith, John Maynard Keynes atd. 

  • A díval se někdo kam ty peníze za vodu jdou? jaké platy mají manažeři vodohospodářských organizací???

  • Voda má zdražit = zisky odcházejí nadnárodním společnostem☹


  • joskadevatej

    To neustálé zdražování vody je strašné. Já se právě z tohoto důvodu rozhodl pro obnovení naší staré studny, kterou máme za domem. V té je pravděpodobně stejně mnohem kvalitnější voda, než ta, která teče z vodovodu. Zprovoznění studny navíc nebyla ani až tak nákladná záležitost. Jediné, co bylo potřeba bylo koupit do ní nové čerpadlo. Po dlouhém rozhodování jsem se rozhodl pro pro čerpadlo Grundfos, protože jsou to prý jedna z nejkvalitnějších čerpadel.

  • No, my v tomto máme celkem výhodu. Máme totiž vlastní studnu, takže vodu čerpáme primárně z ní. Bohužel to ale ne vždy jde. Například minulé léto bylo vody tady u nás opravdu málo. Chtěli jsme začátkem léta napustit náš přelivový bazén, ale právě kvůli šetření vodou jsme to nakonec raději nedělali. 

  • Mám doma zahrádku, a víte, to zalévání bylo pořád moje starost. Můj manžel podniká a já jsem se rozhodla, že už s tou konví nebudu vlezlávat. Začala jsem mu šťouchat, že bychom měli mít zavlažování. Ušetří to naši vodu i moje nervy.

  • sanskrybastr

    Příjde mi strašné, že vodárny chtějí za vodu takové peníze, když je často i dost nekvalitní. Třeba u nás to je poměrně často vidět například na její barvě. Právě proto jsem se rozhodl investovat do takové té filtrační konvice z https://www.penepex.cz/kategorie/filtracni-konvice-a-lahve/ To naštěstí pomohlo. Ta voda z ní je mnohem chutnější a pravděpodobně i kvalitnější

  • My máme vlastní vodu ze studny, takže za ni nic neplatíme. Jenom stočné, ale to se u nás platí jen pár korun. Jsem ráda, že vodu máme, protože jinak bychom se za ni nedoplatili. hlavně víme, že je bez škodlivin. Kromě toho jsem si taky našla nejlepší filtrační konvice a objednali jsme si Britu, takže ještě vodu přefiltrujeme, aby v ní nebyl chlór, aby nebyla tak tvrdá, ale naopak byla obohacená o hořčík :-) .

  • Pokud ta voda skutečně zdraží tak se možná řada domácností začne bát a do svých zahradních jezírek už nebude lít vodu. To ale bude mít pouze takový efekt že jim to tam začne vytvářet bažiny  ajá nevím co ještě. Přece jenom špinavá voda nesvědčí rybám ani květinám.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit