Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sanskrybastr

    Podle mě super rady. Osobně si ale myslím, že pokud člověk chce za vytápění opravdu ušetřit, tak je celkem dobré dívat se po nějakých alternativních způsobech vytápění. Mně se třeba velmi líbí krbová kamna a už nějakou dobu přemýšlím nad tím, že bych si je domů pořídil.

  • Při těch dnešních cenách energií to s tím šetřením bohužel asi nebude tak horké. Já jsem například hrozně rád, že už doma dávno netopíme plynem. To bych se asi nedoplatil. Místo plynového kotle teď používáme krbová kamna a musím říct, že zatím si je nemůžu vynachválit. Díky bohu je dřevo ještě pořád relativně levné. 

  • Pokud už se rozhodnete že chcete mít doma třeba krb, tak se podívejte, jestli by se vám nezamlouvaly nějaké krbové obestavby. Víte, já jsem nikdy nic takového domů nechtěla, ale v poslední době to vidím všude o kamarádů a kamarádek a tak mi to nějak nedá no.

  • U mě v bytě se netopilo minulé období a ani nyni.Prý se musí opravit topení ale který rok to BD neřeklo.Tak platím jak b.... a netopím.HRUUZA. *16*
  • joskadevatej

    No, já si myslím, že naprostý základ pro to, jak ušetřit na vytápění je mít dobře zateplený dům a také mít zajištěné, aby z něj teplo zbytečně neutíkalo ven. Nejlepší na to jsou podle mého názoru těsnění oken a dvěří. My máme všechna okna řádně utěsněná a díky tomu za topení platíme o dost méně. 

  • Minulou sezónu jsem si pořídil krbovou horkovzdušnou vložku, která mi bezvadně vyhřeje nejen místnost, kde se nachází, ale díky ventilaci protopí také celý dům.

  • My už
    doma hodně zvažujeme alternativní zdroje energie. Chceme dělat fotovoltaickou
    elektrárnu a později uvažujeme i o pořízení tepelného čerpadla. Chtěl bych
    předem vědět nějaké zkušenosti ostatních. Můžete mi poradit? Zda se to
    vyplatí? 


    • No
      jistě že se to vyplatí. A pokud máte nějakou pochybnost, tak se to v podstatě
      dá vše celkem hravě dopočítat. Fotovoltaickou elektrárnu mám kompletně
      zprovozněnou od října minulého roku a od té doby vyrábíme a šetříme. Vybral
      jsem na to dobrou firmu, která se nám o tom kompletně postarala a vyřídila za
      mě i dotace. Letos se s nimi chystám dávat i tepelné čerpadlo. Každá taková
      investice má smysl, protože energie prostě levnější nebudou, ať budeme dělat
      co chceme. 


      • To je
        mi právě taky jasné, že to prostě levnější nebude… Se kterou firmou? Když s
        nimi chcete jít i do druhé akce, tak jste byl asi spoko. 


        • Byl,
          protože jsem to řešil s firmou https://columbusenergy.cz/ , která vše
          splnila. Mám prostě rád, když se člověk na něčem domluví a pak to podle toho
          je a nemusí se řešit žádné nepříjemnosti v průběhu. 

  • Ušetřit se dá i pravidelnou kontrolou, čištěním a revizí celého topného systému. Jen po jednom roce v kotli může vzniknout hodně usazenin, které potom kotli brání pracovat na 100% a vy tak zbytečně platíte. Proto si každý rok volám firmu https://topeniplynkladno.cz/ na revizi a čištění plynového kotle. 

  • Zdravím, mi právě teď řešíme jakou krbovou vložku pořídit do stavby nového domu? Stavíme pasivní RD a právě moc nevíme podle čeho do takového domu krbovou vložku vybrat? 

    • Krbovou vložku vhodnou do stavby nového domu? Jestli chcete pořídit opravdu dobrou krbovou vložku, tak bych mohl doporučit mrknout na https://www.krby-bef.cz/cz Máme od nich teplovodní krbovou vložku, která má tedy naprosto perfektní účinnost. Díky tomu taky topíme velmi levně. 

  • macinan

    Už asi dva roky jsme doma řešili právě tuto otázku. Jak jen ušetřit nějakou tu korunu za vytápění. Kalkulačka úspor za vytápění nám nakonec odhalila, že by se nám vyplatila investice do tepelného čerpadla. A měla pravdu. Navíc jsme na tepelné čerpadlo dostali dotaci, takže ta investice pro rodinný rozpočet nebyla až tak velká zátěž.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit