Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Maminko, tatínek říkal že pocházíme z opice, je to pravda??? Maminka se zamyslí a pak odpoví - ano, ale jen příbuzní z tatínkovi strany... Tak hezký večer všem a kdo chce ať je třeba z gorily, no proč ne, že *4*
    • to si vypravite s kamaradama, nez se dete modlit at vas jezis vzbudil z mrtvých na vecu (polivku z rybich hlav) driv nez se vam v hrobe rozpadne klapacka?
  • nemá smysl zabedněnému něco vysvětlovat a dokazovat. Zabedněný totiž z principu nechápe, že je zabedněný. Mám takového jednoho "brouka pytlíka" v zaměstnání. "všechno ví, všude byl" evidentně tlachá nesmysly a i když mu ukážeš důkazy v knihách a fakta dohledaná třeba na internetu, a třeba vlastní zkušenosti a pozorování, stále si mele své nesmysly. Kdyby v televizi tvrdili, že voda teče do kopce, bude to tvrdit taky.....Ostatní jsou z něj na nervy, jak každého poučuje o nesmyslech, ale já už ho ignoruju protože obrazně řečeno se mi nechce "středověkému církevnímu zabedněnci" donekonečna vysvětlovat, že země fakt není plochá na hřbetu slona ale je kulatá a obíhá kolem slunce. Tito zabednění lidé jsou v podstatě nesamostatní chudáci kteří nedokážou zkoumat vlastní hlavou přemýšlet poznávat chápat učit se. Místo toho přežvykují trapné poučky které jim předkládá momentální oficiální propaganda. Se stejnou vervou s jakou dnes dotyční popírají třeba UFO homeopatii, telepatii atd. budou zítra tyto věci prosazovat OVŠEM POKUD JIM JE ÚŘEDNĚ POTVRDÍ Z ÚŘADU VLÁDY A HLÁSNÁ TROUBA VEŘEJNOPRÁVNÍ TELEVIZE. kam prostě jejich režim ukáže, tam dotyční zabedněnci budou kráčet. Díky takovým jsme tady měli středověké upalování kacířů, křižácké výpravy a dnes světové války ekonomické a energetické problémy. Prostě tuším že to říkal Jan Werich bl...ci nevysvětlíš že je bl..ec, poněvadž jakožto bl..ec nechápe že bl..cem jest. Já před deseti lety se také snažil vysvětlovat dokazovat....a dnes? Proč bych se namáhal? Kdo není připraven a schopen vidět, tomu můžeš obraz strčit před oči a neuvidí, a kdo připraven je, otevře se a sám začne hledat fakta pravdu a informace. Tak se Lojzo neunavuj a nezdržuj házením hrachu na zeď..... *4*
    • podobny vatovy styl argumentace pouzivaji jehovisti, krestani a ruzny verici po celym svete, bla bla bla. i kdyz samosebou, mate pravdu, o nicem

      ze kytky vnimaji? a co? i kamen, z urciteho ohledu, reaguje na dotek cloveka. rozproudi energii (ztepla) a zas nic a zas nic.
    • Taky jsme měli v minulé práci takového.Jeho heslo bylo:"Říkali to v televizi,tak to musí být pravda !"
      Blbce nemá smysl přesvědčovat...
      • Blbce věřící ve zprávy o mimozemšťanech a telepatii bezesporu ne.
        • Taky jeden co si myslí, že je jedinečný a a naše zeměkoule je ve vesmíru samojedinná. hehe bože ty si vuol.
  • Kozy
    Taková civilizace to byla a dnes o ní nevíme nic, asi taky měli svýho Kalouska.
  • Pro nevzdělaného Dana.

    Izraelský biolog Chamovitz říká: rostliny vidí cítí a reagují.
    Studie M. Gaglianové říkají že rostliny vnímají zvuk.

    Moskevská zemědělská akademie - vzklíčený ječmen zaječel když ho laborantka ponořila
    do horké vody. Zvuk samozřejmě lidské ucho nezaslechlo ale křik zaznamenal citlivý
    elektrický přístroj.

    A těch pokusů je moře. Takže Dane. Nejdřív se uč a pak teprve mudruj.
    • Ano, máte pravdu, rostliny opravdu vnímají světlo, takže svým způsobem vidí. Také cítí, viz. reakce na dotek třeba u citlivky nebo masožravých rostlin. Otázka je, jestli mají schopnost to prožívat jako živočichové, alespoň ti vyšší. Spousta reakcí je ale mechanická záležitost, není to odpověď na nějakou bolest, pravdou je, že rostlina, ač nemá nervovou síť, na stres reaguje svým hormonálním systémem.
    • http://treasure.diylol.com/uploads/post/image/296936/resized_creepy-willy-wonka-meme-generator-that-s-so-interesting-please-keep-talking-254f9e.jpg
    • Ano, některé rostliny dokážou vnímat vibrace velmi jemných frekvencí, takže vlastně zvuk. Ale váš pokus s ječmenem se mi nepodařilo dohledat a ani tak se to pořád vůbec netýká zmiňovaného přenosu myšlenek...
      • Pokus profesora Hoffmanna Myšlenkami ovlivnovat vývoj rostlin.

        Sazenice rajčat byla rozdělena na dvě skupiny. Měla stejné množství vody a světla.
        K jedněm se však přátelsky promlouvalo zatímco druhým se pozornost nevěnovala.
        Rostliny na které se hovořilo rychleji rostou a jsou větší zněl závěr.

        Jinak komunikaci člověka s rostlinou se věnoval Dr. Henning z Ostenu. mnichovský terapeut.
        • objevne by bylo, kdyby ze stovky podobnych pokusu, vic nez osumdesat, vyslo lepe pro kytky na ktere nekdo pusobi. a o prenos myslenek, by slo ve chvily kdyby pusobil na dalku, treba z prahy do brna. az si to vyzkousite, nechte si to pro sebe a zaridte si na tom byziness. hnojte svymi skvelimi myslenkami obrovske lany poli, at se vsichini hladovy krky na svete najedi. jeste vas to nenapadalo?
        • Poprosil bych odkaz, ideálně na studie nebo nějaké zpracování těchto pokusů, jména profesorů mi při vyhledávání nic nenacházejí. U tak průlomových prací je to s podivem... Jste si jistý, že jste si jen někde nepřečetl nějaký senzacechtivý nesmysl?
    • A že tě baví, stále se tady ztrapňovat...
      • To přenechávám tobě nedouku. Jde ti to fakt dobře. *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*

        Pouze cituji vědce kteří dokazují že rostlina vnímá a reaguje. Takže kdo dává záporný hlas
        protestuje proti tomu že někdo zjistil něco co odporuje většinovému vědeckému názoru. *1* *1* *1* Podobná sebranka dříve lidi nechala upalovat. Za zločin jménem - narušení
        zavedeného lidského (NE)pořádku.
  • Existují skutečnosti, které věda dokáže změřit, zvážit, spočítat a vysvětlit.
    Pak existují skutečnosti, které věda (zatím) nedokáže vysvětlit
    A existuje určitá hranice, za níž už nefuguje naše logika a existují jevy, které se zdají být v rozporu s naším rozumem. Např. v oblasti kvantové fysiky. Tam sice něco můžeme spočítat, ale rozumem to nechápeme.

    Proč být tak namyšlení a domnívat se, že jsme středem vesmíru, všemu rozumíme, všechno známe a všechno se bude vyvíjet tak jak MY si budeme přát? Ten nezdravý optimismus vyplynul z pokroku poznání v době od středověku a vyústil v materialismus 19.století, pokládající hmotu za základ všeho. A ono se ukázalo, že je tomu naopak, že hmota je pouze druhotným produktem, koncentrací něčeho mnohem jemnějšího, co je primární a co nedokážeme rozumem pojmout.
    Pokud jde o evoluci, ta možná platí s velkým omezením v tom, že některé zkušennosti se geneticky zakódují a předávají se dalším pokolením. Avšak představa, že člověk nebo život vůbec vznikl "náhodou" z neživé hmoty, je chybná. Naopak poznání jak je lidský organismus důmyslný, jeho funkce účelové, nutně vede k závěru, že to musel být "genius" kdo něco takového "vymyslel" a "sestrojil". A můžeme ho nazývat jakkoli, třeba Bůh, nebo také Základní Princip...

    Pak je otázka proč tady jsme, odkud a kam směřujeme, zda má naše existence nějaký "vyšší" účel, který nechápeme? Zdá se, že ano, ale ne každý je schopen si takové otázky klást a už vůbec na ně neznáme přesnou odpověď.Jsme přece SOUČÁSTÍ kosmu, nikoli NAD NÍM. Takže určité skutečnosti nechápeme, nikoli proto, že bychom snad "nesměli", ale spíš to nepotřebujeme vědět k tomu, abychom dělali to, co dělat máme.

    Alespoň to je můj názor.
    • Souhlas.....
    • konečne sa v debate na tejto stránke stretli dvaja rozumný ludia nič v zlom ale z podaktorích ludí a ich logiky sa mi pretáčajú mozgové závity :D :D ako nevylučujem nič z toho čo tu bolo tvrdené ale všetko má svoj logický základ lebo nič nevzniklo len tak napr.. aura do nedávna to brali za výmysel špiritistou a hlúpich ludí, keď sa našli ludia ktorí tento obal okolo človeka videli. Nakoniec sa dakdo hral s filtrami od foťáku a rôznymi režimami a auru odfotil ! Ako to ?
      A hneď sa došlo s logickou odpoveďou naše telo je z bla bla percent z vody neviem presné číslo :D .. a naše telo vytvára akýsi elektromagnetický obal ktorého farba je úzko spetá s prepojeniamy v mozgu- myslením, náladou pocitmiy a podla neho sa sfarbuje tento obal. Nom to je v zkratke o tom že jednoducho nech sa zdá čkoľvek akokolvek magické zázračné a ja neviem aké sra*ky ešte :) má to fyzický (nemyslím tým konkrétne hmotu) základ.
    • janchor
      Kdyby platilo, co říkáte o namyšlenosti vědy, tak bychom se k těm kvantům (a jejich aktivnímu měření) nikdy nedopracovali.

      Věda v žádném případě neříká, že "všechno zná", ale mluví o tom, co zvládla poznat - a nedělá závěry, založené na pocitech (kam spadá i tvrzení že "když je lidský organismus důmyslný, musel ho někdo sestrojit").
  • A Daníčku když teda tvrdíš že evoluce proběhla. Tak se ptám proč neběží i dál? mění
    se zvěř na lidi? ne. Dochází k evolučnímu zmoudření slonů? stavějí dálnice?
    zakládají města? objevují písmo a uctívají Boha? ne.

    Žádní evoluce se dnes prostě neděje. Takže když tvrdíš že k ní došlo tak proč jen tehdy?

    Těch tzv. náhod už je tu trochu moc že? megakastrofa zničí pány země dinosaury.
    Pak se uděje dosud neopakovaná evoluční náhoda a je tu přes noc člověk.
    Věda se ohání starýma dokumentama ale vše o tajemných věcech na obloze obrech ..... o kontaktu s Božím poslem či moudrým učitelem prostě ignoruje! Vědecké? hloupé!
    • Samozřejmě, že evoluce stále běží. To přece není záležitost na týden, ale na miliony let... Miliony let náhodných mutací a nenáhodného přírodního výběru, které lze zpětně sledovat, což biologie dělá a posouvá naše poznání dopředu.
      • Věda tvrdila že neandrtálec je náš předchůdce - dnes je tato teorie vědou zavržena.
        Věda tvrdila že kameny nemohou padat z nebe - je potvrzeno že mohou.
        Věda tvrdila že letadla nemohou létat a vlaky budou zapalovat domky u kolejí - a přesto
        navzdory vědcům letadla létají a vlaky bez zapalování domů jezdí

        Tvrdilo se že člověk nikdy nemůže přistát na měsíci - a přesto se tam přistálo.

        Ta tvá věda nemá jasno v ničem. Má jen nepodložené nedokázané teorie.
        • janchor
          Je dobré si uvědomit, že ty nové poznatky o našich předchůdcích, kamenech z nebe nebo vynález letadla přinesla právě věda a tvrdá práce konkrétních vědců - ne výkřiky lidí, kteří se vědě vysmívají. Vědecké poznání se vyvíjí a věda netvrdí, že je neomylná, právě naopak! Postupné rozšiřování obzorů skrze nové poznatky je přece jeden z jejích principů. Ale tvrdit, že je nějaká teorie neplatná jen proto, že se věda dříve pletla, je absurdní. Věda pracuje s takovými teoriemi, které jsou v dané chvíli nejlépe prokazatelné. Jako je například ta zde diskutovaná teorie evoluční.

          A mimochodem, lecos z toho, co jste napsal (například strach z vlaků), byly naopak názory neinformovaných lidí, nikoli vědců a inženýrů, kteří ty vlaky vymysleli a dávali dohromady.
          • A kde v sobě ta tvá věda bere tu drzost prohlašovat UFO za hloupost? je dokázáno
            že letoun ve tvaru disku funguje. Jakým právem věda ignoruje staré události a pověsti
            kde se hovoří o létajícím trojůhelníku. dnes ho máme také.

            Kde bere věda tu drzost prohlašovat za pohádky každou zprávu o tajemných tvorech
            z džungle nebo močálu? tamní domorodci nejsou žádní hlupáci. Rozeznají zvěř protože
            v přírodě žijí celej život. Vědci se tomu smějí z kanceláří vzdálených 1000 kilometrů.

            Arogance! to je správné slovo které dokáže vědu popsat!
            • radne zdokumentovana? haha, vy jste pane vtipalek. samozrejme, ze se normalni clovek ufologum vysmeje, kdyz jde o naproste vymysly, lzi a manipulace faktu.
            • Ad janchor: UFO = Unidentified Flying Object, tedy neurčený letící objekt.

              A to, že daný objekt nebyl identiikován může mít tři různé důvody: vyhodnocování údajů dosud probíhá, identifikaci nelze provést pro nedostatek údajů, vlastnosti neodpovídají žádnému známému objektu.

              Existuje asi 5% dobře pozorovaných jevů (letci, radarové a fotografické záznamy...), které mají vlastnosti zdánlivě popírající známé fysikální zákony (vysoká rychlost, náhlé změny směru pohybu...). Nepočítaje v to svědky ověřená a řádně dokumentovaná, ale skeptiky zesměšňovaná setkání s objekty a humanoidními bytostmi. Na rozdíl od naší země existují v zahraničí zveřejněné dokumenty pořízené armádou, policií, tajnými službami.
            • A díky vědcům máme i atomovou bombu která může zničit lidi i internet.
              Věda mnohokrát UFO popřela a zesměšnuje vědce kteří mají odvahu je zkoumat.
            • janchor
              Věda nic z toho neignoruje, naopak se snaží svět kolem sebe co nejlépe poznat. UFO nejsou hloupost: UFO jsou létající objekty, které se nepodařilo identifikovat. To znamená objekty, u kterých nevíme, co jsou zač, případně co je způsobilo (běžně jde o různé atmosférické jevy). Ale říct si, že když nevím, co je něco zač, tak to musí být mimozemšťané / duchové / špagetové monstrum, je logický zkrat.

              A mimochodem, to není "má věda", ale věda nás všech. Ostatně, nebýt "arogantních" vědců, tak nemáte internet, na kterém se na ně rozčilujete.
  • Jednoduše řečeno o dějinách člověka není známo skoro nic. To co se učí ve školách
    jsou nedoložené názory vědců kteří nechtějí přiznat hlubokou mezeru ve znalostech.
    Evoluce je zpochybněna samotnou vědou. Neustále se nacházejí kostry které
    datování přítomnosti člověka posouvají dále dozadu.
    • To si trochu pletes. Uci se to, co JE dolozeno. Nedolozene jsou naopak vsechny tyhle vykriky a zpochybnovani. Evoluci zpochybnuji jen troubove a konspiracni teoretici, veda ji prijima jako v tuhle chvili nejlepe dolozitelne vysvetleni vyvoje druhu.
      • Ty se nepleteš trochu ale hrooozně moc. *1* *1* *1* *1*

        Evoluce je zpochybněna řadou vědců jako nedokázaná neudržitelná teorie. Jak jeden
        z nich řekl: šance že se evoluce mohla odehrát je stejná jako že rozbité hodinky dáte
        do sáčku. Potom s ním zatřepete a vzniknou komplet fungující hodinky.
        Tak malá je šance že se evoluce uskutečnila náhodou a prostě do sebe všechno zapadlo.

        Ještě před pár rokama se vědecká obec smála tvrzení že květina reaguje na myšlenky
        člověka. Dnes je to vědou potvrzený fakt. Takže vlastně přírodní duše. A když ji má květina má ji určitě i původně přírodní člověk.
        • Rád si přečtu odkazy na vědecké práce, které potvrzují to, o čem mluvíte. Na nic jako myšlenkový přenos mezi člověkem a rostlinou jsem v botanice nenarazil, ale rád se nechám poučit.

          A co se evoluce týče, jeden citát (čí?) o ničem nevypovídá... Zvlášť když proti němu stojí vědecký konsenzus, který se na evoluci shoduje. Pokud tvrdíte, že ne, lžete.
          • Jsi směšný. Žádný vědecký konsenzus neexistuje. Evoluce není vědou dokázaný fakt.
            Některé podmořské ruiny naznačují existenci starších městských staveb v době
            o které věda že tvrdí že člověk žil jako primitivní sběrač.
            Stačí číst třeba o testech v USA. Když někdo opaloval květinu a pak odešel. Za čas
            přišel znovu a květina napojená na přístroje silně reagovala. rozrušení? poplach?

            Proč jsou obři a skřeti vedeni jako pohádky? když máme o nich hromadu zpráv a staré
            obří nástroje i zbraně. Tato kostru pidimužíka máme.
            I dnes přeci máme velké a malé lidi. A co je koneckonců obr? velký člověk. Žádná pohádka.
            • Znovu opakuji, že si rád přečtu vědecké práce, které mluví o vámi zmíněných věcech. Třeba těch podmořských stavbách.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit