Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Alex81
    Furt pindaj jak kouření škodí zdraví. Onehdá jsem makal s motorovkou a ruce mě hrozně bolely. Přitom na celý motorovce jsem nápis "škodí zdraví" nenašel.
    • S motorovkou občas pracovat musíme, kouřit ale nemusíme nebo snad ano?
    • Doom 2.
  • Kolik pak nekuřáckých restaurací může mít dědina z dvoustovkou obyvatel.... jednu nebo dvě.....
    Cca 60 chlapů , 60 ženských , 80 dětí ???......V Irsku pochopitelně ...... když si s nich berem příklad. U nás v srdci evropy bych si s tím hlavu nedělal do 400 obyvatel žádnou. Zato máme v pondělí středu a pátek pojízdnou samoobsluhu. To v Irsku nemaj *1* *1* *1*
    • A co sousední obce? Kolaři jezdí z okolí a mají zastávky právě na takových šikovných místech. Turisté-pěšáci jakbysmet. *3* Neřeš, vystrč si hlavu z ... a vylez z brlohu. *14*
      • Hmmm hospody na vsích budou stavět pro kolaře a pěší turisty z města *1* *1* *1* Mimo víkend , svátky a od října do dubna zavřeno *1* *1* *1* Jasně celí žhaví a ještě nakřivo.
        Tohle může vymyslet jen jelito které netuší že za hodinu práce je třeba zaplatit obsluhu, vodné stočné, otop nájem, dopravu a energie. Čím méně hodin prostor využíváš tím je jeho provoz dražší - tím je dražší zboží a tím méně zákazníků. Čím méně zákazníků tím větší musí být marže čímž se dostává provozovatel do začarovaného kruhu ze kterého se už nevymotá.
        Příklad: Otop - 90 tisíc ročně, elektřina 48 tisíc ročně, nájem 216 000 ročně. To znamená pevná pladba 354 tisíc což je cca tisícovka deně ať máš otevřeno či zavřeno. Když náhodou otevřeš platíš ještě minimálně 2200 za personál číšník 120kč/hod + odvody. Dále nějaký návoz zboží a drobotinu kolem + 300 za úklid. Tak jsme na 3500,- kč co musíš vydělat za den kdy máš denně otevřeno. Při 35% rabatu to je obrat 10 tisíc denně. To je 330 piv chcete li.
        Když otevřu jen třikrát týdně tak něco ušetřím na vodě elektřině a otopu ale zamrznout to nenechám tak že 750,- kč tak jsem si pomohl o dvěstě padesát korun v nákladech na den jen že těch 750 musím zaplatit každý den ale vydělat na to musím za tři dny tzn 1750,- kč za každý otevřený den jen za barák. Každý den proto musím vydělat 4250,- kč to je 12142,- kč v obratu. nebo li 400 piv..... To je 130 lidí po 3 pivech nebo to musej být notorici a né kolaři...... A týden ti zaprší a jsi v kélu..... Nepříjde ti hajzlbába a můžeš jít v neděli poránu šůrovat zblitky po flonťácich. Ovšem cokoli nad výše uvedené částky je ten nekřesťanský zisk *1* *1* *1*

        Kup si hospodu a pak mudruj. Pro všechny kdo o tom uvažují je tohle dobré vodítko. Prachy co ušetříte na tom že nezbankrotujete pošlete je na dobročinné účely. *1* *1*
        • A co tak, ty mozkový gigante počty trošku jinak. Nájem 0 (vlastník), "otop" ročně "1000 Kč, topí se dřívím a místní pilař je kámoš, dává odřezky ke zpracování dál zadara-za odvoz. Elektřina 30 tisíc ročně. Úklid vlastními silami, jde o rodinnou firmu. Když to děláš draze TY, nemusí to takto draze dělat jiní, kterým to myslí. Máš se ještě hodně co učit. Ale, při dřepění u PC se to nenaučíš, trolíku.
          • Jo jo pilař je spíš zloděj a možná taky tvůj kámoš. Za litr ti nechá 20metrů dřeva *1* *1* Když ho může za 10 tisíc prodat *1* *1* Topení za litr a pětistovku skásne dvakrát ročně kominík *1* *1* Mimochodem. Otápět hospodu odkorkama tak to musíš mít ještě kotelníka aby jsi přihazoval dříví v pětiminutových intervalech. *1* *1*

            Nájem nula..... a okna máš po pradědovi ?? Fasáda jak v interkontinentálu předpokládám. Žlaby na toaletách nerezové - viď *1* *1* tak jak to tam po komárech zůstalo. Topení už prorezivělo tak jsis pořídil z kovošrotu starší vložku *1* *1*

            Máš to fak dobrý kšeft když si nemůžeš dovolit ani bábu na úklid po 200 lidech. To musí bavit. *1* *1*
            No ještě že ti to myslí *1* *1* *1* *1*
            • Asi máš pravdu ale byl jsem zvědav co vypotí.... Fascinuje mne když se jedinec snaží ukecat čísla. *1* *1* *1* Je to jako řvát do peněženky aby tam bylo na bankovkách víc nul *1* *1*
            • Hlavně, že si zase notuješ, sám se sebou, ty trollíku. A co hemáky, nebolí? Bolí, viď. *14*
            • blbec , mozna nejakej chudak co vsechny ty cancy nekde slysel od stray Wajtyngrovy. Nebo nejakej ten vedec co to spocital jak to bude. Nezahazuj se s nim , ten ti stejne nikdy do hospody neprijde , nema na to a jeste ke vsemu je beznadejne blbej.
          • nekurak , ty jsi blazen. Pozdravuj kamose pilare ty odrezku z rodinny firmy.
  • Logicky to musí skončit u těch soukromých klubů a to právě zvlášť na vesnici. Cyklisté a turisté budou rádi, že už v té, které vesnici není kuřácká hospoda, protože tam nebude vůbec žádná.

    Večer se v klubu sejdou místní štamgasti a budou kouřit a pít levnější pivo, než dříve, protože hospodský (bývalý) zruší živnost a bude jen majitelem nemovitosti - klubu. Odpadnou všechny starosti s berňákem, sociálkou a zdr. pojištěním . Nebudou hrozit žádné kontroly ČOI, hygieny.
    Nepřijde ho zkontrolovat OSA, zda platí poplatky za TV, když se u něj dívají štamgasti na fotbalový zápas nebo zprávy.

    Pak skutečně zjistí, že jako hostinský žil v omylu a ten soukromý klub měl založit už mnohem dříve. *1*
    • bezne se toho ucastnim. Ne klub , proste na soukromem pozemku , garaz , predelana kulna , je jich vic. S vyctem pozitiv souhlasim , negativa jsem zadna nezaznamenal. Neotevrel to byvaly hostinsky , ale kamaradi na chate . Ja to same ve meste . Ten ekonomicky rozklad vyse jen podepisuji. Proc se cpat nekam kde to nema cenu. Takhle to mame v soukromi a svaty pokoj.
  • Jednoduche reseni, provozovatel zmeni hospodu na klub a vedle vchodu da stolek s cedulkami a pravidly klubu. Tim ze berete cedulku se stanovami klubu souhlasite ze jste clenem klubu kuraku. Clenem klubu kuraku se smi stat jen kurak. Nekurakum vstup povolen jen v pripade ze nebudou porusovat stanovy klubu, tzn nebudou nadavat ze to tam smrdi. A at mi vsichni polibi co chcou.
    • Nemáš šanci, troldo. Kuřákům zvoní umíráček. *14*
      • Jednou dojde i na práva tvé zájmové skupiny. Nečekej od kuřáků, že vaše práva podpoří.
        A neboj se, že to nepřijde.
        • Jaké zájmové skupiny? Normální je nekouřit. A já jsem nekuřák. *14*
          • blazen ktery nemumi pocitat do tri . A nezapomen zoufalko napsat zase nejakou ubohost . Na vic stejne nemas ty odrezku z rodiny.
          • Alex81
            Normální je respektovat soukromé vlastnictví. Hospoda je soukromé vlastnictví, kde si majitel stanovuje pravidla, pokud je někdo nechce respektovat nemá vcházet.
    • Nekuřákům vstup povolen pouze poté, co vykouří alespoň jednu cigaret.
      Oni jsou agresivní, tak proč ne my? *1*
  • Nejraději mám pomýleného lobbystu ODSáckého šaška Kuberu - tuberu. Ten, co plácne, je vždy k smíchu, tak jako celá ODS, která je spíše k pláči a na zavření za katr.
    • Z příjmení jiných jsme si naposledy dělali srandu někdyyyy.......na prvním stupni ZŠ asi
  • Stále stejný trolliště. Zkurvení kuřáci", smrdíte a jste bezohlední k nekuřákům. Vesnicé hospůdky se bez vás obejdou snadno, dělají to léta. Cyklisti, turisti, lufťáci, je jich daleko více a přináší daleko více peněz, než několik starých ožralců srkajících svá dvě-tři piva a vyhánějící zástupy nekuřáků svým smradem.
    • Přesně tak, nekuřáci jsou solventní občané, kteří se nebojí pustit chlup, zatímco nekuřáci jsou samá socka, která tam sedí až do zavíračky u jedné vody z vodovodu. Hostinské čeká zlatá éra a naprostý blahobyt, budou litovat, že to nezavedli o dvacet roků dřív, byli by teď samý Onassis!
      • oprava kuřáci jsou samá socka
    • Tak určitě :D to se pozná znalec... a blbec , kolikrát ty dvě tři pivka zachrání jinak špatné výdělky ? A kolikrát jsou ve vesnicích a malých městech právě ty skupinky co odhání "nekuřáky" mnohem víc cenění , než banda lufťáků.Kolikrát sem viděl právě tyto dělat mnohem větší problémy a to jen proto že se nad "maloměšťáky" povyšují. Je mi na nic z vašeho komentáře , je z něj cítit právě pachuť namyšlenosti a ne logické uvažování a urážet kuřáky jen pro to že si zvolili jiný způsob života , než je váš ? patetické a hloupé , ostatně co bych čekal od člověka, který je vulgární hned na začátku svého "proslovu".Klasické hloupé zvířátko ,které se staví za "správnou věc" , bohužel špatným a pro slušného člověka nepřijatelným způsobem a to je přinejmenším velice smutné.
    • Nebudeš tomu věřit ale u nás letos od listopadu do března v hospodě žádný lufťák nebyl. Bo maj na chatách vypuštěnou vodu i ze záchodů aby nemuseli topit a ciklistům se v těch 20 cm sněhu taky moc nechtělo.
      Některé hospody se na zimu zavíraj úplně bo štamgasti sami o sobě je neutáhnou a pivo v té kose taky moc neletí. Pravda....... Ale lufťáci s ciklistama jezdí jen o víkendu........... To jako že by na obcích někdo otvíral hospodu jen o víkendech aby měštáci měli kam zapadnout ? A ještě přitom vařili *1* *1* *1* Ty jsi hóódně hloupý. *1* *1* *1*
      • Stačí, že ty jsi hodně chytrý. Přes zimu - je jasné i tydýtům, že kolaři a rodiny s dětičkami chodící na zmrzku nejezdí a nechodí. Ale ten hlavní džob nesou ti, které jsem jmenoval. Hospůdka je od května do září obsypaná a museli i přistavit venkovní posezení, velké slunečníky apod. Kapacita je okolo 50 míst k sezení. A jsou permanentně obsazená. Každý víkend se něco griluje a na ty dobroty chodí i místní v dosti hojným počtu. Stovka lidiček se tam otočí. Takže přes "sezonu" se nikdo normální do trvale vyčuzené hospůdky těmi 4 mi štamgasty srkajícími pár piv nikdo nehrne. *8*
        • Vesnické hospody živí štamgasti a ne rodinka na kolech, která se tam zastaví na pivo, sodovku a colu ty trouho. Zkus si nějakou takovou hospodu otevřít a poznáš to hodně rychle. ty teoretiku hloupej
          • Nerozčiluj se snažím se mu to vysvětlit ak aby sám přišel na to že na malých obcích ze zrušením kouření zruší i hospodu a budou mít prdlajs kuřáci i nekuřáci. Prostě na vsi nekoupíš o víkendu ani limču... Když tedy nebudeš mít echt smůlu a obec bude mít alespoň tolik obyvatel aby uživila alespoň samoobsluhu.
            • Hm tak tomu říkám pádný a věcný argument svědčící o vysoké inteligenci. *1* *1* *1* Nazdar.

              *1* *1* Tak mne napadlo že ty jsi otevíral v jedenáct a ještě tam nemáš ani nohu *1* *1*

              No a teď tě ještě za odměnu smázl admin.... :o)) vypadá to jako bych odpovídal sám sobě.
        • Jak velká by ta obec měla být a kolik by měla mít chat aby zaplnila padesát míst *1* *1* *1*
          Většina lidí si ugriluje v klídku ze známýma na zahradě v četně lufťáků. Tak že ty nepočítej. Polreich tomu taky moc nepomohl. Letos už sem byl na třech grilovačkách každý si to chce zkusit a pak se to hodnotí a rozebírá. Grilovačky v hospodě už zrušili předloni. Měli s toho prd.
          Zůstanou ciklisti.... Jó když jedu na Vltavskou magistrálu tak je tam tak nabito že vás klidně večer vyhodí z hospody ale mimo centra..... máš smůlu.
  • To Jirka:
    On je rozdíl v tom, že ožrala škodí hlavně sobě, kdežto kuřák škodí sobě, ale i druhým když je nutí dýchat ty jeho jedovaté dýmy.
    • Ale vždyť to není pravda. Alkohol stojí za ohrožením života a zdraví druhých. Kolik bude statisticky rvaček pod vlivem alkoholu a mezi těmi, kdo nemají ani kapku?
      I akohol za volantem samozřejmě ohrožuje druhé. Každá desátá nehoda je pod vlivem, to není zas tak málo ne?
      Přestaňte papouškovat ty nesmysly z médií a přemýšlejte, není to tak obtížné.
      Naopak kde tě ohrožuje kuřák? Na ulici, když nadechneš rozředěný cigaretový dým? Ale no tak. To ti neuškodí, to ti jen smrdí :-)
      A v kuřácké hospodě? Ale tam tě přeci nikdo nenutí chodit. Tam jdeš dobrovolně.
      Mě taky při chůzi po kolejích může ohrozit vlak. Ale to přeci není důvod k zákazu vlaků.
      Pokud bych to tak chtěl, tak si koleduji o psychiatrii. A stejně tak by si o ní měli koledovat všichni nekuřáci, kteří nadávají, jak v hospodě smrdí, jak jim pak smrdí oblečení a že jim ten dým poškozuje zdraví. A přesto do té hospody jdou. Blázni? Duševně choří nebo jak je nazvat?
      *1*
    • Správně Jiříku, nedejte se - blbouni nejapní už sice vymřeli, ale jak tak koukám roste jim jiná odrůda. Do nich, nezvedenců kuřáckejch. *1* *2*
  • Takové zisky čekají nekuřácké hospody a přitom si je ti rozumbradové neotvírají. Místo toho radí hostinským, jak správně podnikat .

    Pročpak si ty výdělečné hospody neotvíráte sami?
  • A pořád čekám stejný odpor proti alkoholu. Také způsobuje nemoci a ohrožuje zdraví. Navíc ohrožuje i ostatní (veřejné a domácí násilí, vandalismus, řízení auta v opilosti).

    Jeden by si myslel, že když to myslí s ochranou zdraví vážně, že přinejmenším označí alkohol podobnými výstražnými nálepkami jako cigarety, zakáží reklamu na alkohol alespoň v odpoledních hodinách, když ne úplně a ono jaksi nic.
    Naopak občas můžete ve sdělovacích médiích slyšet reklamu, která zve cyklisty na jízdu po moravských sklípcích, ačkoliv snad už každý ví, že i jízda pod vlivem na kole je trestná.

    Prostě alkohol se nechává stranou. Proč? Protože jsme téměř všichni alkoholici a představa, že bychom se nemohli jednou za čas ožrat je naprosto děsivá.
    Jasně, zase bude někdo reagovat o jakémsi zdravém množství alkoholu, což je stejně nesmysl už proto, že téměř nikdo "malé" množství alkoholu nepije. Snad jen ti, kteří si už za život propálili trubky a prostě už jim to víc nejde.
    *1*
    Jen jsem vám chtěl trochu nastavit zrcadlo vy nekuřáčtí pokrytci. A bychom mohli dál diskutovat o spalinách z výfuku vašeho auta, příp spalinách autobusů a letadel, se kterými cestujete na "dovolenou na zotavenou". Ale vím, že pokrytci nemají rádi pravdu. Snad jen tu svoji
    *1* *1* *1*
    • V to, absurdiánu můžete čekat jenom pitomosti. Na jedné straně v pivnici nebudete smět kouřit cigarety, klidně si tam však kuřte marihuanu o jejiž legalizaci se začíná vážně uvažovat.
    • Dyť je to šaškárna.
      Proti čemu všemu by jsi chtěl v rámci zdraví bojovat ??

      Sex - HIV, rakovina krku a spousta dalších infekčních chorob a úrazů s trvalými následky.
      Alkohol - Cirhóza jater, ledviny v trapu, snížená inteligence taky 50% podíl kriminality
      Jídlo - 65% předčasných úmrtí jsou spojeny s nadváhou.
      Vzduch - Kapitola sama pro sebe. Ostravou počinaje a o pylech či radonu nemluvě.
      Voda - ČR Nejvyšší počet rakoviny tlustého střeva na světě patrně s přechlorování.

      Tady už nám pak zbývá jenom práce protože máme skutečně vysokou bezpečnost. To je jak u hlupáků na dvorku. Nemá smysl se o tom vůbec bavit. Chytrák vymyslek hloupost - Hlupáci nemaj co na práci a tak bojují z větrným mlýnem. Někteří chtějí na mlým přímou stečí jiní obchvatem. *1* *1* *1* *1*
      • Já nechci bojovat proti ničemu. Jen s tím alkoholem chci ukázat na nesmyslnost podobných bojů

        Já vidím správnost v tom, aby si každý majitel hospody mohl rozhodnout podle svých představ, jaké služby nabídne.
        A každý zákazník má na výběr, zda takovou službu využít nebo ne.
        To je tak logické, že prostě nechápu že to může chtít někdo jinak.
  • Hospodští se mýlí, podnikatelé nerozumí svému podnikání, je potřeba aby jim někdo poradil *1* *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit