Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Karel

Jedna lékařka vyvinula test napsaly Novinky je to divné když "rychlotesty" jsou dosud dostupné pouze v Číně kde na tom pracovaly desítky výzkumníků renomovaných institucí a laboratoří tak já se také hlásím s jedním "testem" (na deset vteřin stačí zadržet dech a pokud vás to nenutí ke kašli nemáte virus jak také napsali na Novinkách) neberte mě vážně, jen jsem chtěl přirovnat možnou absurditu a po zkušenostech s některými médii "možná" pravdivou. Pravdu se nedovíme ale nevěřím té "paní doktorce" a pokud to pravda je (Janouškova laboratoř kdy Janoušek vzhledem k odsouzení k nepodmíněnému trestu může mít  zájem poškodit tento systém)  je to na odstoupení ministra zdravotnictví.

• né virus ale zasažené hodně plíce to se stává i jinak

• Ukazuje se, že nový typ koronavirusu, vyvolávající onemocnění COVID-19, se zatím choval relativně stabilně. Zdálo se, že mutuje podstatně pomaleji než virus chřipky. To, že virus mutuje pomaleji, neznamená, že nemutuje vůbec.

Analýzám mutace virusu SARS-CoV-2 se věnují dvě vědecké studie.

První, zpracovaná Arizonskou státní univerzitou, objevila ve vzorku virusu, odebraného pacientovi v arizonském městě Tempe, širokou deleci - odstranění nukleotidů - stavebních kamenů nukleových kyselin, ze sekvence DNA virusu.

Druhá, zpracovaná Národní laboratoří v Los Alamos, sledovala mutování virusu během vypuknutí chroby a předpokládá, že jeden ze zmutovaných virusových kmenů je dokonce nakažlivější než virusový kmen z Wu-Chan.

Vědci pracující na arizonské studii však vygenerovali ze série vzorků tři úplné genomy SARS-CoV-2 a zjistili, že jeden z nich (AZ-ASU2923), vykazoval deleci týkající se 81 párů nukleových bází v genu ORF7a.

Vědci vygenerovali ze série vzorků tři úplné genomy SARS-CoV-2 a zjistili, že jeden z nich, jenž nazvali AZ-ASU2923, vykazoval velkou deleci - týkající se 81 párů nukleových bází - v genu nazvaném ORF7a. Tento gen vytváří doplňkovou bílkovinu, pomáhající virusu nakazit lidského hostitele, a pak se dále replikovat a šířit v jeho organismu. Lze předpokládat, že tento protein pomáhá virusu obejít imunitní systém a po dokončení replikačního procesu zabíjet buňky hostitele.

• Karel

Ještě jeden možná laický názor a to je časté(5až 10minut) pití teplých nápojů může mít  také dobré výsledky(viz potlačená zpráva z Tajwanu) nejen žaludeční šťávy, že zabíjí nebo poškozují, virus ale ten který zbude(proniknutím přes střevní stěnu a klky) může být považován za nepřítele(viz průjmy) a buňky si ho označí a vyvolají odezvu celého organismu který se může lépe bránit v počínající infekci.

• Když začala panika po šíření koronaviru v České republice, tak nikdo v televizi neřekl, že srážet léky teplotu, která nedosáhla 39 stupňů nemá smysl a že je to dokonce škodlivé. Také nebylo zmíněno, že umělé zvýšení teploty při jakýchkoliv příznacích nachlazení naopak pomůže vir spolehlivě zabít ještě před tím než se v těle namnoží a tělo začne samo zvyšovat teplotu. Jenže pak je již viru v těle tolik, že teplota na zabití viru nestačí. To šlo na začátku kdy bylo viru málo.

Opravdu by mne zajímalo, kde ti lékaři co vystupují v televizi ve skutečnosti studovali když tyto skutečnosti neznají nebo je nechtějí prezentovat. Ono se vyléčit bez léků je pro ně skoro tabu.

• vanhorne

To se myslim doporucuje pri kazdem horecnatem onemocneni.

• Už asi osmý nadpis ke stejnému článku. Ale diskusi se tu vede, tak je to skoro jedno. 

• Pavel.Jegl

Zpráva je aktualizována, mění se nejen titulek, ale i obsah, grafy i data ve streamu.

• aktualizujte , dělejte grafy a ke každé oběti kompletní chorobopis a šup do Excelu - to má ohromný smysl a to si nedělám bžundu , já teda tabulky a grafy nerad ale v časové ose  nelžou , ona totiž ta matematika neklame.

• Omlouvám se, pravda je čísla jsou aktualizována pravidelně. 

Abych se přiznal, tak poslední 4 dny obsah nečtu opakovaně. Moje chyba. Přeji zdraví a držte se. 

• na druhou stranu jak je tu málo lidí a poměrně stejných , diskuze jede jako fík a tak to má bejt , taková virtuální hospoda a pivko holt si musíme dát u kompu a do rypáku jen imaginárně🙂🙂🙂

• Tak, tak😛

• Karel

Jsem rád že vláda splnila téměř všechna má doporučení, kromě podstatného zvýšení platu pracovníkům v první linii v boji proti koronaviru, které jsem zveřejnil při diskusi k panu Fendrychovi a které záhy zmizelo z internetu.

Jinak postižení taxikáři jsou ročníky 1966 a 1972 tedy "velmi mladí" takže možná zmutoval a kosí i "mladé ročníky" podobně jako Španělská Chřipka, kdy pacienty zabil přehnaný obranný mechanismus odolnějších lidí.

• Teď jste všichni připosraní, co. Modlit se neumíte a až koronavirus přejde, zase se nenecháte očkovat, lumpové.....

• Zajímavé je poslední zjištění hematologů ve vojenském výzkumném ústavu ve Wu Chan:  Pravděpodobnost nákazy virusem 2019-CoViD (laicky "koronavirusem") u lidí s krevní skupinou 0 je podle vědců z vojenského výzkumného ústavu ve WuChan nižší o zhruba desetinu až pětinu (9-18%). 

Naopak- u lidí s krevní skupinou A, potažmo krevní skupinou AB (u obou skupin s Rh positivitou) je častost nákazy 2019-CoViD vyšší a těžší jsou i projevy nemoci (je zde i častější nutnost používat plicní ventilátory). 

Jednoznačně se nemoc mezi lidmi s krevní skpinou A, ale i se skupinou AB šíří "ochotněji" 

To souhlasí s rozložením krevních skupin u 1.600 pacientů v Itálii a ve Španělsku, kterým koronavirus způsobil vážné respirační potíže, kdy statisticky bylo dokázáno,  že mít krevní skupinu A zvyšuje pravděpodobnost potřeby napojení na ventilátor  o 50 %

V Asii  je vyšší zastoupení krevní skupiny B (37,4%), na druhém místě je skupina A (12%) a skupina AB je zhruba stejně zastoupená, jako v Evropě. 

Varováním by mělo být, že v české populaci je krevní skupina A nejčastější - až 45 % populace,! 

Zatímco "oddolná" krevní skupina 0 se vyskytuje u 30–35 % české populace. 

Výsledky výzkumů na tomto poli jsou v začátcích, ale vzhledem k tomu, že počet jedinců do statistiky nabraných je vysoký, tak...

• Karel

Umírají vosy které mnoho let žili v klidu na naší půdě a to i dokonce pod taškami takže něco je hodně špatně, ve vzduchu.A o promoření jsem už psal že musíme být hodně opatrní neboť virus má vliv na pohlavní orgány abychom nakonec nezjistili že ti promoření jsou sice zdraví ale neplodní.

• petr.ix

Kdyby byli neplodní, tak by to byla skvělá zpráva, možná to nevíte, ale na celé planetě je 7,5 miliard lidí, vám to připadá málo? Chcete aby nás tu bylo 10, 20, nebo snad 50 miliard? Zabrali jsme všechny obyvatelné kontinenty, nepřijde vám že bychom možná měli trochu přibrzdit? Už není kam expandovat a drancovat nová území, snad jedině že bychom se vrhli na antarkidu a tam stavěli nová milionová města, dálnice a letiště.

• Karel

Dnes jsem rozbil obal 80W výbojky(sklo s luminoforem z pouliční lampy) a získal tak poměrně "tvrdý" zdroj ultrafialového záření napájím to přes tlumivku 80W v sérii s 220V. Prodávám v obchodě s drogérií (ač v důchodu nahradil jsem "nemocného" prodavače) a mám montérky a pár respirátorů s kovovou částí na nos na jedno použití, nějaké jemně pletené bílé rukavice a chci si to dezinfikovat po práci než vstoupím domů do obydlené části (podobně by se dala využít kočárkárna nebo sklepní koje v paneláku). Pletené rukavice jemně navlhčím a dám do mikrovlnky na tři minuty, umístěné také mimo obytné místnosti.  A to vše pak kde jsem se převlékal nasvítím výbojkou také aspoň půl hodiny. Snad získám pro ostatní trochu času než se nakazím.

A myslím si že bychom měli zapomenout na žabomyší války (opozice, koalice, levice, pravice, totalita "demokracie") a soustředit se na vyřešení problému který kosí zejména bezmocné a chudé ale i bohaté a mocné.

Jsme na jedné lodi a když zavelí kapitán k veslům měli bychom veslovat tak abychom nenarazili na útes.

• Minuly tyden jsem zde psal o nezajmu a nedisciplinovanosti Cechu k tomuhle problemu. 

Tyden se s tydnem sesel a jak tak koukam , bohuzel jsem se zase nemylil. Cechum naskocila na semoforu zluta ve Slovinsku , Lotyssku a Estonsku.  Mozna i jinam , nevim presne . Vysledek chovani ktere jsem kritizoval a nejaky opravdu hlupak me zde nadaval ze jsem rumunsky cesac ovoce a jake jeste dalsi cukrbliky.  Zrejme jeho uroven na kterou dosahne , cili nikam. Chudak , nema cenu se jim zabyvat.

Vubec ne z politickych duvodu se Cechum a nakonec kazdemu i v zahranici - pro Vas Cechy zahranici , vyhybam. Sam se snazim nikam , jak to jen jde , necestovat , vse vyrizovat na dalku bez kontaktu a co nejde tak odkladam. 

A znovu opravdu tvrde odsuzuji Vase jednani. Zadne odstupy , nahubky , hygiena z doby jeskyne. Potom se mili Cesi nedivte , ze Vam na semaforu brzy naskoci znovu cervena .  Mam na mysli bezne chovani v dennim zivote , presne tam se skryva ta druha vlna kterou si ted lide sami vyvolali. Ta silenstvi s cestovanim k mori jsou uz jen tresnicka na dortu , more videt a zemrit , prinese to  brzy svoje zrale a velke plody. Ten vas prof Prymula neni opravdu zadny blbec , vi o cem mluvi a brzy mu budete muset dat za pravdu.  Sazet se nechci , nebylo by to spravedlive. Vyhravam predem , tim jsem si jisty. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit