Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gorg
    Napadá mě, že za komančů se podařilo 10 milionů lidí urdžet před tajemstvím zločinů režimu. Alespoň zdánlivě. V oficiálním mediálním narativu to nebylo. Proč nikdo nešel do médií?

    Lidi znali hrozbu vězení apod., nemožnost studovat. V dnešní době taková hrozba teď přímo není, sic na svobodu slova si teď liberální demokracie šahá čím dál víc.
    Dnes jsme v kapitalismu a imho víc působí strach ze zničení si kariéry, vyhazovu.. a ve speciálních případech výhrůžek zabití jeho nebo člena rodiny. Pokud zná dotyčný malinkatý aspekt spiknutí, který bude mít i třeba problém prokazovat, bude si hrát na hrdinu? Nemusí jit ani o nic velkého, protože těch znalých spiknutí může být skutečně jen stovka.

    Většina by věděla jen to, co potřebuje vědět. A občas někdo promluví, ale to zpravidla nikoho moc nezajímá. Hlavně ne masmédia, jak lze ukázat na příkladech, kdy i významě postavení promluvili, ale rychle se na to zas zapomnělo. Neříkal eh astronaut Apollo, 6. člověk na Měsíci, že stát astronauty instruoval, že nesmí mluvit o přítomnosti mimozemšťanů na Zemi, orbitě,...? Bylo to i na ČT24 jako malý článek. Změnilo se tím něco? Ne... ale našli se i lidé, co ho obvinili, že si jen chce vydělat na vydáváním knih. Podobně šéf divize Pentagonu pro vývoj technologií, když vydal knihu, že řada dnešních technologií pochazí z reverse-engineeringu mimozemské havarované lodě. Pro média to byla jen zajímavost, ale nějaký leak tu a tam, žádnou konspiraci nezboří. Ostatně kdyby tu tyhle leaky nebyly, tak o nich ani nevíme *3*
    Oproti tomu Liga pro lidská práva v Sýrii, bytem v Anglii, podávala "bezprostřední" informace ze Sýrie, a média to bere průběžně jako relevantní zdroj, ačkoliv oproti šéfkovi z Pentagonu, neměl ten člověk žádný zvláštní kredit. Dnes to hlavně funguje na bandvagonu a zahlcení informacemi. Všelijaké úlety se v médiích objeví taky, ale minimálním pokrytím to zapadne. Proč by měl nějaký novinář riskovat práci dloubání se v nějakém člověku z Pentagonu na tématu, které zní neuvěřitelně?

    Myslím, že autoři studie neuvážili řadu sociálních aspektů.
  • "Třeba odmítání očkování nebo přesvědčení, že alternativní medicína dokáže vyléčit rakovinu lépe než moderní lékařství, jsou ze zdravotního hlediska jedince i celé populace vyloženě nebezpečné."

    Opravdu? Tohle jsou zrovna dobré příklady ne konspiračních teorií, ale faktů, která se jen ti nahoře snaží zakrýt a překroutit.
    Ostatně, v jedné diskusi jsem četla krásnou větu:
    "Nejšílenější konspirační teorie všech dob: USA jsou šiřiteli míru a demokracie ve světě."
    :DDD
  • Něco k očkování
    http://www.lajkit.cz/zpravy/item/366-po-precteni-clanku-zjistite-jakou-davku-hliniku-dostane-vase-dite-z-vakciny
  • Co znamená konspirační? Většinou naprostý blábol lidí kteří se neumí smířit s holou skutečností a mají potřebu za vším keřem vidět mimozemštany nebo temné síly. *2*
    Konspirace o nepřistání na měsíci už byla dávno vyvrácena pane redaktore. Byl o tom super dokument kde byla každá námitka skeptiků vyvrácena.

    Je vidět že na Tiscali vládne okurková sezona. Proč se tedy nezaměříte na domácí politiku? Nechcete rozlobit soudruha kapitalistu Babiše? *2* *2*
    • Neříkám že bych konspiračním teoriím věřil (znamená: alternativní vysvětlení), ale přesto..
      Zajímalo by mě co přesně dělá tebou nazvaný "super dokument" více pravdivým než dokument o tom, že to bylo všechno jinak.
      Funguje to vlastně úplně stejně, akorát se to neznačkuje jako "konspirační teorie". I když je to třeba i oficiální vysvětlení situace, tak pořád ti to jen někdo sdělil. Úplně stejně jak u konspiračních teorií. Lidem co věří že nikdo na měsíci nepřistál, to vlastně taky např. viděli v "super dokumentu". Ano, k jedné nebo k druhé verzi bývá někdy více důkazů, kterým věříš, ale stejně je to čistě subjektivní vahou. "Jaký důkaz mě vlastně o tom nejvíce přesvědčuje." U každého to může být něco jiného.

      Abych se dobral konce... Věřit oficiálním vysvětlením situací, je občas podle mně stejně bláhové tak jako nějakým konspiračním teoriím. Jak řekl kdysi Buddha: "Něvěř ničemu, jen protože ti to říká buddha. Každý by měl být sám vlastním světlem."

      Osobně si prostě myslím, že k takovýmto věcem nemusíme mít pevný názor. Stejně ho nemůžete ověřit ve většině nikdy na 100%. A k čemu nám to vlastně je?
  • Co znamená konspirace-neoficiální- většinou pravdivé.Tak to je...
  • teoreticky něco ten "náš" Sobotka v hlavě má.........prakticky nasr..o *15*
    Že mu záleží na národu......to bych nazval konspirační teorií *15* otázkou je,na kterém národu mu záleží více??? své voliče nazve rasisty a xenofoby.....to může opravdu jen ňouma a blb *7*
  • A pravda je ještě hroznější!!
  • Konspirační teorie byly, jsou a budou. Netřeba jim přikládat zvláštní význam.
  • To jsou zase s.ačky při sobotě... *7*
    • počkej co teprve přijde při neděli... *2*
      • To je fakt. Bude plná latrína. *15*
        • A ještě bude na..áno v parlamentě, senátu a vládě. Ve kterých to si domyslete.
  • a hlavně si ušáci shodili ty dva činžáky
    • Halee,byli tři. A hodně rychle.
    • Jura - nastojaščaja russkaja picha, sovětskaja!
    • ten názor svědčí o naprosté neznalosti. Něco takového by bylo možné v CCCP, tam platí nas mnogo, ale nikoli v USA. nehledě na to co by tím kdo získal? A pokud jde o známá fakta okolo té tragedie, ta jsou jasná.
      • Ta tvoje "fakta" se dají presentovat tak jak určí zbohatlí zločinci médiům.
      • FAKTA JSOU JASNÁ.Tak tomu říkám odvaha.Jako fakta která jsou jdou přímo od zdroje,nebo ta fakta která jsou v dnešní době možná interpretovat jakkoliv jen ne pravdivě?
        /viz obsazení krymu a naprostá matoucí propaganda/
        Juro,když pominu všechno okolo tak ´´spojenci´´měli v ten moment na celém světě v rámci boje proti terorismu dveře přímo dokořán.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit