Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chtěl bych v příštím roce začít aktivně cvičit. Už jsem i zvažoval pořízení nějakého toho posilovacího stroje. Jakou máte prosím zkušenost? Co mi doporučíte pro účinné cvičení? 

    • Já jsem si v době korony, kdy se nemohlo do posiloven chodit zařídil doma vlastní posilovnu a díky tomu teď pravidelně cvičím. Podařilo se mi tak dobře zredukovat váhu a z toho jsem fakt nadšený. Konečně se můžu volně pohybovat a neomezuje mě vlastní tělo. 

      • Co máte v té posilovně za posilovací stroje? Stálo vás to hodně zařídit si takhle vlastní posilovnu? 

        • Máme tam už opravdu dost věcí a převážně kupujeme vše z obchodu, kde prodávají i posilovací stroje do posiloven a dávají k tomu perfektní zákaznický servis https://www.fitham.cz/

  • Manželka po mě chtěla, abych jí koupil chytré hodinky co jí budou měřit kalorie. Proto jsem jí vybral hodinky https://www.smartomat.cz/armodd-roundz-4-stribrna/ je s nimi spokojená, měří i tep, tlak a další důležité hodnoty. 

  • Článek :  "nejvíc kalorií za 30 minut spálí jízda na kole rychlostí 20 kilometrů za hodinu. Člověk o hmotnosti 70 kilogramů tak vydá 594 kilokalorií....Těsně za jízdou na kole následuje běh rychlostí 16 kilometrů za hodinu. "  

    Komentář: Jízda na kole 20 km/h má být větší výdej energie jak běh 16 km/h. To vzbuzuje pochybnosti.  30 minut na kole  20 km/h s výdajem  594 kcal má být  patrně výdej energie za hodinu. Rozumná tabulka je

     https://aktin.cz/trasa-10-km-spalite-vice-kalorii-chuzi-behem-na-kole-nebo-na-inlajnech. Jízda na kole muž 80 kg cca 20 km/h vydá 560–640 kcal/hod.

    Tabulka ukazuje MET pro různé cvičení ( násobek výdeje, když člověk leží hodinu v klidu).  Běh 12km/h -11,5 MET,  běh 8km/h má 7,3 MET, jízda na kole 20 km/h má 7 MET.

    Systém hlídající počet odstavců na 7 není k ničemu, leda škodí přehlednosti vloženého textu

    • Pavel.Jegl

      U jízdy na kole mělo být 32 km/h. Údaj autor opomenul převést z mílí. Opraveno. 

  • Já jsem se také už nad sebou zamyslel a řekl jsem si, že se sebou musím začít něco dělat. Víte co mě v tom hodně nakoplo? Když jsem si koupil chytré hodinky https://www.armodd.cz/armodd-squarz-12-ultimate-cerna/ , které nabízí velkou spoustu sportovních režimů, díky kterým mám motivaci být další den lepší a lepší. 

  • Jak je nejlepší dle vás doplňovat vitamíny, minerály a bílkoviny při pravidelném cvičení? Už dlouho se tím snažím tak nějak prokousat, abych zjistila co je vlastně při pravidelném cvičení nejdůležitější? 

    • Já už nějakou dobu pravidelně cvičím a jako zdroj pro vitamíny, minerály a bílkoviny užívám Macu. Za mě ideální varianta, když chcete tělu dodávat vyváženou stravu pro co nejlepší výkon. 

      • Macu? Mě tohle vždy hrozně zajímalo, ale popravdě jsem nikdy nenarazila na někoho, kdo by s tím měl zkušenost. Zajímá mě to, můžete mi poradit, na co se mám konkrétně podívat? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit