Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Karel

    Takže "promořování" obyvatelstva začalo, uvolněním restrikcí chtěl bych jen apelovat na "sportovce" aby sport aspoň provozovali jen v lehkém tempu a odlišném směru větru od nejbližšího města či vesnice a na slunci  jinak můžou chytit bez roušky plnou dávku, viru který se bude vznášet ve vzduchu.

    Napsal jsem to v jiných diskuzích takže znovu pokud vydrží virus v jemné kapičce se vznášet a vydržet tři hodiny(na pylovém zrně či prachové částici, těle mušky  i 3dny) urazí za tu dobu při mírném vánku ve stínu a pod mrakem nebo večer, noc  3m/s 32kilometrů při normálním větru i sto kilometrů ve druhém případě v závorce překoná i kontinenty proto největší výskyt po rovnoběžkách.

  • Karel

    Kontrolní měření jsou až za týden to už se může blížit k jednomu miliónu(přepočet infikovaných z  kontrolního vzorku) a s uvolněním i více tj. naše zdravotnictví může mít za 14 dní velké potíže i kdyby bylo jen 100 000 lidí současně hospitalizovaných a 200 tisíc nemocných doma.V Číně uvolňovali restriktivní opatření až za tři měsíce a to měli 14dní téměř absolutní karanténu(ve Wuchanu se nechodilo ani do práce) a jídlo nemocným bylo přinášeno domů. U nás i v Číně se opět nakazili i "vyléčení" lidé.

     Myslím že časté pití(interval 5 až 10 min) by také mohlo přispět protože spláchlé sliny žaludeční šťávy a delší cesta mohou přispět k oslabení obálky viru a do plic se ho dostane ústy méně a to je také pomoc organismu.

    Pan Primula i ministr zdravotnictví zřejmě podlehli nátlaku lobistů jinak si jejich počínání nedovedu vysvětlit.

  • Pavel.Jegl

    Pokud budete tvrdit, že země je placatá, nebo že zvuk se šíří rychleji než světlo, není to názor, ale objektivně blbost, lež, dezinformace, Kajochu.

    Jsou věci, které nejsou relativní. To se týká i genetické sekvence koronaviru, kterou přečetlo nezávisle na sobě několik laboratoří - v Číně, Austrálii, USA...

  • Pavel.Jegl

    Prymula říká, že to může být až 30 procent. Viz web ČT.

  • Karel

    Takže Česká televize utla 2minuty předem(s odkazem na údajný začátek zpráv)  dotaz co říká pan ministr ČSSD na názor Pana Primuly na "promořenost" obyvatelstva musím říct, že jsem toto čekal od této "televize". Protože korektní informace jsou jí už nejméně od doby kdy ji ovládl "nomenklaturní kádr(mandarín za bývalé KSČ)" pan Dvořák pouze iluze.

     Protože peníze do některých vybraných kapes, mají přednost před životy a zdraví našich občanů.

  • Karel

    Pan Primula chce "promořit" obyvatelstvo myslím si že je to chyba pokud nebude účinný lék nebo vakcína jsou roušky a částečná omezení(kromě samostatného pobytu v přírodě a na slunci, samostatná práce, na zahradě na slunci) na místě. Přes roušku se slaným zvlhnutím nebo na pylovém nečistém zrně se může přenést neúplná sekvence viru, nebo  přes střevní stěnu a acidofilními bakteriemi, klky i žaludečními šťávami  "polomrtvý" a imunní systém si s ním lépe poradí. A bude u nás víc lidí s lehkým průběhem i virus není nesmrtelný nebo nezranitelný. Odhadl bych že u nás je už nakažených nejméně 300 až 500 tisíc lidí.

  • MartinZikmund

    Jak se dá mít opačný názor na cokoli a jak názory souvisejí s (dez)informacemi?

  • V článku jsou již ty největší chyb opraveny, proto jste se nedopočítal.

  • Co je to lež a co je dezinformace to je když mám opačný názor na cokoli, a kdo to bude posuzovat, pan Jégl a nebo generál Pavel s Kalouskem to nás rounou zastřelí?

  • " Symptomem nemoci je necitlivá bílá skvrna na těle".Bílá nemoc už tu je a snad nedojde na Válku s mloky aby tomu pak nevelel nějakej feldvébl z eštébé.

    Antonín.janák či doktor 1 asi má strach že má na klávesnici c19 

  • Nejak se tady nezjevuje - ve sve puvodni podobe jisty tonda hanak , nebo tak nejak.  Vydaval se pry i za doktora . Nakonec proc ne ? V Cechach je i nemozne mozne. Ze by reinkarnace ?? Podobne blbe nazory, styl pisma , proste vsechno. Zato lingvista slovenskeho pohlavi rudla hrebenar . bol tiez drotar , hrnciar ..brusic ,, z Ostrova Horska ul  tel 723 983 963 uz se zase oklepal. Nebo si uziva to stesti nez ho zase nekdo blokne ? Dlouho to trvat nebude. Je to dusevne naruseny chudak . Jeho jedinym potesenim je nekomu napsat neco sprosteho . Osobne by mu to nikdy nerekl . Byl by zase bit jak zito. Jeho kdy a kde zbabela kryso je vzdy veselym osvezeni techto vecernich splechtu. No a lingvista svetaznalec Jegl k tomu .... Co chcete jeste vic k Vanocum sokolici ?? 

  • Karel

    Děkuji za přání a do těch let se opravdu nechci vrátit, ale ani dnešní doba nepřeje chytrým a pracovitým lidem a dokud u nás budou vládnout "všehoschopní" mandaríni(čínský úředník) kteří zde vládnou od roku 1939(viz poslední průšvih "zastupitele" Pražské ODS který je jen špičkou ledovce)  a v Americe po vraždách Kenedyú se naše situace se nezlepší a Čína nás bude válcovat jen tím "drastickým opatřením" popravami úplatných mandarínů.

    Čínu jsem zde v diskuzi podezříval už při kauze "Skripalů(viz podobnost čistě náhodná včetně jejich "úklidu", kdy by i mrtví představovali pro spolu tvůrce viru nebezpečí, protože by měli v sobě protilátky") ale už si nejsem jistý jestli to byli obyvatelé pevninské Číny nebo "Čiňanú" žijících mimo pevninu například Tajwan, Hong Kong, USA.

    A nejen Saudové (viz podivné šíření koronaviru v Iránu, Izeraeli) si mohou dovolit soukromou laboratoř a nejlepší odborníky mít klidně  kdekoliv třeba na mořském dně nebo v Afgánských horách, nebo v Čínských ostrovech napsaných nahoře (pro vyšetřovatele a tajné služby, sledovat podezdřelé toky peněz okolo soukromých subjektů s těmito možnostmi).

    Ale pravda vyjde najevo pokud je umělý protože se dá vystopovat podobně jako lidský genom(nezaměnitelná sekvence protilátek) původce a pacient nula, když se budou dodatečně exhumovat ostatky nebo pozůstatky lidí (vlasy z oděvů která osoba nosila, zuby, zbytky např exkrementy, sliny, krevní stopy DNA a doby kdy dotyčná osoba s podezdřením na plicní nedostatečnost zemřela ), ale to je věc vyšetřovatelů celého světa, a trpělivosti  po pandemii.    

  • Martňáku , martiňáku jak kafemlejnek.Stejné obraty, stejné "nápady" jen dotvarované do jiné diskuze.A furt tady na stráži socialismu.Jak ten pohraničník se psem.A proloženě.A pereš roušku, pereš? Nebo pořád v jedné, jak tady machruješ?

  • Hlavně si uvědomte že v lidové Číně počítali starší lidi že umřeli přirozeně , proto ten brajgl ve statistikách soudruhů z PRC.Jestli tomu nevěříte že věřit jejich koronerům nemůžete (no ono taky ani jim se nechce na převýchovný tábor) tak Vám uvedu jednu z nejhorších genocid lidstva která se stala právě v lidové Číně , pamatujete politiku jednoho dítěte?Určitě , a protože tatíkové někdy chtěli syna tak když se narodila dcera tak ji prostě někam "uklidili" ,baby box to nebyl .Poďte počítat v populaci se rodí přibližně stejný počet žen a mužů , prostě zhruba 50 na 50 , dnes chybí v populaci lidové Číny 34 milionů žen (udaj je z r.2018 kdy opustili politiku jednoho dítěte ,ale nikoliv pro tyto vraždy ale protože jim stárne dělnictvo) ,už jste pochopil že věřit koronerovi PRC nelze a těm co to řídí už vůbec.Teda tenhle problém má i taková Indie a spol.ale tam se to někdy uřady snaží vyšetřit jako vraždy.Tak ať se Vám covid19 vyhýbá minimálně na 20 mil.

  • Pavel.Jegl

    Podsouváte mi věci a zdroje, se kterými nepolemizuji (dokonce WHO). Hledám nejnovější studie a poznatky, které se opírají o genetiku, negooglím podle hesel... nota bene v češtině - to se toho dozvíte, Karle.

  • Vy toho naděláte z nějaké "čínské koloběžky" , no tak to trochu zkopírovali 🙂

  • nechtějte aby Vás potkala komunistická" Wuchanská důchodová reforma" , škoda že nejde některé vrátit o těch 40 až 30let dozadu.

  • Karel

    Aha university Toronto  už chápu(viz zmatené zprávy "virologů" WHO ohledně vyhlášeni pandemie a roušek kolik to bude ještě stát zbytečně mrtvých)  ....  co takhle Evropa(jsme v Evropě) a dát si do Gogle dotaz "1916 chřipka v rakousku"  některé studie hovoří i o konci roku 1915 v Buenos Aires.

      Jinak jsem samozřejmě prodělal Hongkongskou chřipku a nikomu to nepřeji krvácel jsem z nosu i při malém kýchnutí nebo při nahnutí se dopředu, horečka, bolest hlavy, červená stolice, špatné dýchání a to nejméně dva týdny.

  • Jsi trapný, zloději mé přezdívky...

  • Karel

    Já bych byl zatím opatrný s těmi lepšími počty nemocných u nás možná na to má vliv i počasí viz oteplování a větší šíření ve Švédsku a více než týdenní mrazy u nás.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit