Přejít na výpis diskuzí

Bono Vox

OSOBNOST 31.12.2006 
46 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

    no upřímně na křestana je dnes Bono Vox skutečně nechutně bohatý, Bono asi tolik zapomíná že Ježíš byl už chudý jak kostelní myš a že chudoba a skromnost je jedním a totéž a je to naše největší lidská ctnost vedle právě vzájemné tolerance a odpouštění si, a že přesto všechno se Ježíš pro druhé vždy tolik štedře rozdal, takže Bonovy peníze patří už myslím si někam na charitu nebo snad nám, a že nestačí se za druhé chodit modlit někam do kostela, ne náš domov je teprve tím skutečným kostelem a že se nestačí nikdy se modlit za lepší svět, a jen psát a zpívat o tom, snad pro začátek by bohatě stačilo to více si sobě odpouštět a více se tolerovat a nepochybovat už o sobě, o svém přesvědčení, snad protože text písně "Acrobat" a "Love is Blindess" je bohužel hluboce velice skeptický a tragický jako právě já sám osobně, děkuji už proto Bonovy za něj, už za ten text této písně.. je pro mě mím zrcadlem..

  • MartinDyntar

    Peníze nejsou v životě vše!!! Přijde mě že Bona se dnes stala marketingová loutka, i když sám ocenuji některé jeho písně a alba, nemužu ho dnes nekriticky uznávat a zbožnovat. U2 jsou komerčně neuspěšnější rockovou kapelou, která v 90.letech zažila hluboké propady u rockových fandu i návrat zpět k pop-rockové poloze na ocenovaných albech "All That You Cant Leave Behind" (2000) a na svém tvurčím hudebním vrcholu s 5krát grammy oceněným albem "How To Dismantle An Atomic Bomb" (2004) Právě po tomto albu U2 už nic nenahráli tak skvělého a kvalitního - album "How To Dismantle An Atomic Bomb" bylo právě jedním z duležitých hudebních mezníku v kariéře U2 hned po jejich přelomovém albu "Joshua Tree", ale připomínám větu že peníze nejsou v životě vše!!!

  • MartinDyntar

    Mám rád zpěv Bona tam kde svým hlasem pořádně přitvrdí jako tomu bylo na kompilaci "Rattle and Hum" po fenomenálním uspěchu jejich alba "Joshua Tree" nebo tam kde naopak svým hlasem rozpláče své rockové příznivce jako je tomu už v jedné z nejlepších milostných písni (všech dob) v "Kite" a ve "Walk On" (křestanský protestsong) ze skvělého alba "All That You Cant Leave Behind" (2000) nebo k slzám v nejdojemnějších písních v "Man and Woman" a v "Original of Species" z ještě lepšího a z mnohem uspěšnějšího alba "How To Dismantle An Atomic Bomb" (2004) patřící už k nejlepším k melancholicky k milostným rockovým baladám všech dob co kdy spatřila rocková hudba. A to nejsem vubec romantik ani ,,měkká povaha" aby mě od U2 kterákoliv kdejaká jejich písen srdečně oslovila, zaujala a ,,dostala" či jinými slovy lépe řečeno dojmula osobně k slzám, nechci říct ,,zlomila" - ale spíše jsem rozhodně ten těžký melancholik. Obě alba od U2 mám osobně v nesmírné oblibě. Protože album "All That You Cant Leave Behind" bylo návratem U2 zpět k jejich (pop-)rockové či k rockovější poloze po mnoha bídných letech komerčních propadu a neuspěchu u rockových posluchaču v 90.letech, kdy si tolik přespříliš rádi hráli se samply a syntákama ve svých písních na svých albech v trilogii "Achtung Beby"-"Zooropa"-"Pop", kdy už sami ve své hudební v umělecké ve své tvurčí krizi nevěděli sami kudy kam...a právě album "How To Dismantle An Atomic Bomb" představovalo pro U2 po fenomenálním uspěchu alba "Joshua Tree" absolutní, fatální vrchol jejich ,,novější" hudební tvorby, jinými slovy to byla pro U2 nejvyšší jejich hudební meta ještě před tím než se z Bona Voxe stala marketingová ,,loutka" na dalších albech po "How To Dismantle An Atomic Bomb", kdy U2 pomalu, ale jistě vyhasli a už nemají tolik co nabídnout či nabízet. Bohužel.

  • MartinDyntar

    Kdysi s velmi dobrým albem "All That You Cant Leave Behind" (2000) a s kritikou ocenovaným albem "How To Dismantle An Atomic Bomb" (2004) - obě dvě alba mám srdečně rád ačkoliv nedosáhli už takového věhlasu jako už právě jejich předešlá alba "Joshua Tree" a kompilace "Rattle and Hum" - dnes U2 bohužel pomalu uplně vyhasli co se týče kvality textu jejich písní v jejich nejnovější hudební tvorbě, je u Bona Voxe dnes vidět že peníze kazí dobrý charakter. Připomínám také že peníze nejsou v životě vše!

  • Peníze nejsou v životě všechno!!!

  • MartinDyntar
    Kdysi s dobrými alby U2 s "All That You Cant Leave Behind"(2000) a s "How To Dismantle an Atomic Bomb"(2004) dnes U2 vyhasly.
  • MartinDyntar
    ,, Laska není snadna věc. Je to jedine zavazadlo, které můžeš nést. Jedine, které nesmíš nechat za sebou. Za sebou musíš nechat všechno, cos vytvořila, zkazila, rozbila, merila, ukradla, všechno co jsi vymyslela, všechno co jsi vyslovila, všechna sva schémata. Ale jedine co nemůžeš nechat za sebou je laska..." (...) (U2 úryvek z textu písně "Walk On" věnované barmske disidentce Aun Schan Su-Tij. Krásný text!)
  • MartinDyntar
    Protoze LOVE IS BLINDESS... ten nejstrucnejsi citát odvozeny od nazve nejsmutneji zasnene pisne U2. Bolestné a pravdivé. Zvukové aranžmá teto pisne je úžasné a zvláštní i když text pisne LOVE IS BLINDESS od U2 mně nijak příliš nedojme.
  • MartinDyntar
    Dnešní hudební tvorba U2 mně už nic neříká a raději ji nesleduji. U2 pro mně postupne vyhasly. Nejlepším albem od U2 pro mně zůstává návrat k jejich rockové poloze z roku 2000 na hudebním počinu All That You Cant Leave Behind, kdy Walk On zůstává nejkrásnější a nejlepší písní tohoto alba vedle nejznamejsi písně Beautiful Day. Labutí písní Bona je pro změnu Original of Species a Sometimes You Cant Make It On Your Own z rovněž kvalitního a mnohem více oceňovaneho alba z let 2004 How To Dismantle An Atomic Bomb. Na tomhle albu pro mně dosáhli U2 svého vrcholu hned po Joshua Tree a právě zminenem albu All That You Cant Leave Behind.
  • MartinDyntar
    Nejlepší či nejdojemnejsi píseň od U2 Walk On a Kite z alba All That You Cant Leave Behind z roku 2000 a Sometimes You Cant Make It On Your Own a Original of Species z alba How To Dismantle An Atomic Bomb nemýlím li se z roku 2004. Tyhle 4 písně mne dojimaji vždy uprimne k slzám!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit