Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KAŽDÁ matka, která se rozhodne rodit doma, by si měla uvědomit, že nemá právo vystavovat své dítě nebezpečí případných komplikací. O sobě ať rozhoduje, jak chce, pokud postoupí roziko vykrvácení, je to její věc. Logicky se nabízí otázka PROČ se rozhodla rodit doma, jaký má důvod? Většima těchto nezodpovědných matke uvádí, že doma se cítí dobře, je ve známém prostředí... pro mně je to čistě sobecký pohled na věc. Aby ONA cítila komfort, riskuje život svůj a hlavně dítěte. Co to je za důvod, v případě bezproblémového porodu jde matka i s dítětem 3. den domů, o novorozeně může v porodnici pečovat, takže ani izolace matky od dítěte se nekoná! Tak o co tady vlastně jde? Že by jen obyčejná módní vlna...
  • rodit doma by mělo být právo každé ženy - nastávající matky, ALE ty by se měly uvědomit, že v případě komplikaci (a že jich není málo) ponesou odpovědnost a vinu za smrt svého dítěte (případně jeho možné postižení) a ohrožují i své zdraví a život

na druhou stranu by se měl stát, resp. nemocnice a porodnice postarat o to, aby stávající místa, sloužící k narození nových dětí vypadaly lépe, a ženy se na nich cítily příjemně, ne jako když jdete s bolavým zubem sterilně bílou chodbou k zubaři ...
  • Moje babička rodila v roce 1938 a byla šťastná, že existuje ve vile lékaře místnost, kde mohly matky porodit za dohledu porodní báby, která v případě komplikací šla do patra pro svého muže lékaře. Šetřila na to od chvíle, kdy zjistila, že čeká děťátko. A udělala dobře, miminko mělo omotanou šňůru a ona sama měla tak nízký krevní tlak, že se o ni doktor staral ještě 2 dny po porodu. Vzpomínala na to jako na zázrak a vymoženost, vždyť žila v malé obci v pohraničí, kde o ulici dál už byly Sudety.
    Z porodu měla babička respekt celý život, vždyť v té době bylo běžné, že žena porod nepřežila, nebo umřela krátce po něm.

Když jsem se měla narodit já, tak říkala mojí matce, ať je šťastná, že existuje porodnice, byť děti po porodu byly hromadně v místnosti pod dohledem sester a celkově to bylo ne jak po porodu, ale po těžké operaci, ale těch žen co neumřelo zbytečně u porodu bylo hodně.

A dnes, když to v porodnici je úplně jinak, miminko je po nezbytných vyšetřeních hned u své maminky, u porodu může být otec, nebo někdo jiný, tak bych řekla, že nezbytné 3 dny jde v pohodě vydržet nemocniční režim, tj. jídlo v určitou dobu, lékařská vizita, případně nějaké kontrolní vyšetření. No a na pokoji může být sama, vždyť dnes jde připlatit, nebo se obrátit rovnou na soukromou kliniku....
    Nějak pořád nepobírám ty řeči o domácím pohodlí. Mě bylo v porodnici dobře, jídlo jsem dostala jak se říká pod nos, bylo tam teplo, čisto a když se cokoliv dělo, tak tam byla sestra, lékař.... jo ta trocha nepohodlí na porodním sále, kdy tam bylo víc personálu... no a co... to byla chvilka, kterou jsem stejně nevnímala, mnohem víc mě zaměstnávaly porodní bolesti a když bylo miminko venku, tak mě mnohem víc zajímalo miminko, než co se kolem mne děje.
  • Je odvaha rodit doma,ohledne komplikacim,co mohou nastat,schvaluji spis rodit v porodnici.Driv si zena odrodila,sestricky ji ucili,jak dite koupat apod.Sestricky chodili i na kontrolu domu a rodicce pomohli,potrebovala - li...Dnes je vse asi slozitejsi,same placeni a jeste se bat,ktera porodnice rodicku vubec prijme,toto jsme driv resit nemuseli...
  • Pěkně vyhulená blbka... *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit