Přejít na výpis diskuzí

Čas

FILM 3.11.2008 
18 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

    Jeden z nejlepších filmu jihokorejce Kim Ki-duka, bohužel ke konci ale značně nepřehledný děj filmu, ve kterém se filmový divák uplně ztratí a nevyzná. Do české distribuce se film dostal díky ArtCam na orig. DVD alespon s českými titulky. Většina filmu jihokorejce Kim Ki-duka nemá stále ještě českou podporu.

  • MartinDyntar

    Nevím, chápete někdo, já nechápu už ke konci filmu vubec nic - kdo je vlastně kým v hlavní herecké roli by mě skutečně upřímně zajímalo. Na mě bohužel příliš moc mysteriozní drama, i když osobitě jedno z nejlepších co znám od jihokorejce Kim Ki-duka.

  • MartinDyntar

    Divácky jsem napínavý děj filmu hltal až do konce, ale také ke konci filmu jsem se v něm divácky uplně fatálně ztratil a už nevěděl která z hlavních postav v dramatu kdo je vlastně kdo, kdo je vlastně kým! Je to divácké dilema u tak krásného melancholického milostného dramatu, ale ptám se sám sebe proč ten převážně divácky nesrozumitelný mysteriozní děj milostného dramatu, podobně jako ve snímku "3D-Iron" má svuj puvab a své kouzlo, ale nevím zcela jistě jestli je právě v tomto nejlepším milostném dramatu jihokorejce Kim Ki-duka - a totiž je milostném více než mysteriozním - zcela oprávněně na místě. A to jsem náročný divák a uznávám, přiznávám že si divácky nevím s tímto filmem rady. To dost zamrzí a zabolí u diváckého srdíčka zvláště u tak melancholicky (pře)krásného filmu coby jinak napínavého dramatu.

  • MartinDyntar

    Stále jsem nějak bohužel divácky vubec ještě nepochopil kdo je kým a kým je kdo v tomto milostném melancholickém dramatu. Miluji ten film, ale má pro diváka spletitý, dost složitý až mysteriozní filmový děj. Bohužel, definujme a odlišme postavy v hlavní roli jasně a srozumitelně!! Ale to by nebyl jihokorejec Kim... to co předvedl ve snímku "3D-Iron" je a zustává opět pro diváka více mysteriozní. Prostě některý milostný Kimova dramata jako divák po jejich opakovaném shlédnutí stejně dost dobře nepochopím. Bohužel, Kima si jako filmaře jinak cením a vážím, upřímně obdivuji ho divácky.

  • MartinDyntar

    Miluji tohle milostné drama, jen jsem uplně nepochopil spletitý a zamotaný děj filmu, trochu mysteriozní myslím. Považuji "Shi-Gan" ("Čas") už pro mě za definitivně nejlepší milostné drama jihokorejce Kim Ki-duka. Velmi silný a jedinečný zážitek. Sehnal jsem na originálním DVD a domnívám se že vyšlo u distribuční společnosti ArtCam též bez českého dabingu jen s českými titulky. Kdo má rád milostná dramata musí od Kima snímek "Čas" rozhodně shlédnout s trochu mysteriozním dějem filmu. Dramatu dominuje podmanivá kamera a skvělá hudba. Všechno perfektní až na ten trochu mysteriozní děj dramatu, ale pořád je to navzdory tomu vyjímečné a znamenité milostné drama. Moc krásný a melancholicky duležitý film ukazuje tvrdou a drsnou realitu partnerské lásky, duvěry a loajality, tedy odevzdanosti jeden druhému bez hollywoodského ,,happy-endu". Nevím co více k tomu filmu napsat, děj filmu tu popisovat nebudu, protože mu ještě osobně divácky uplně nerozumím. Ale spolu se snímkem "OLdBoy" jsem drama "Čas" měl možnost divácky shlédnout v rámci tzv. putovního Projektu (kinoartových filmu) 100 v kině. Kim nic nepředstírá, je upřímný, věrohodný a přesvědčivý. To se mu upřít nedá, i když jeho celou filmovou tvorbu dnes nesleduju, ale soudím jeho umělecké kvality právě podle snímku "Shi-Gan" ("Čas"), který od diváka už vyžaduje opakované shlédnutí.

  • MartinDyntar
    Zdravím. Mám lišácky dotaz. Nechápete někdo náhodou ten film?
  • MartinDyntar
    No nevím snímek Shi-gan (čas) je dobrý a podmanivý, no jo az na to že děj filmu, celého filmu je ke konci už neprehledny a nesrozumitelný. Divák se v nem nevyzná a ztrácí. Kime no vida pane jó co jsi to zase natočil?
  • MartinDyntar
    No chápete někdo vůbec ten film?????
  • MartinDyntar
    No chápete někdo vůbec ten film?????
  • MartinDyntar
    No chápete někdo vůbec ten film?????

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit