Přejít na výpis diskuzí

Habermannův mlýn

FILM 21.8.2008 
6 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vylhaná kniha

Točí se film podle vylhané knihy.Poradcem je 7x evidovaný agent Stb Karel Cvrk/94 let/.Německá národnost pana Habermanna je podružná!Chápu, že německý investor platí dobře,ale kvůli tomu přece nemusí pan Herz lhát? Anebo už si v jeho věku neumí vydělat peníze čestně? Aby se jeho dcera jednou za něj nestyděla!Proč nechce obhajovat scénář? On nic,on muzikant?
    • Re: Vylhaná kniha

Mám za sebou koncentrák, nepotřebuji lhát, chování Němců k Čechům a opačně je pravdivé. Na tom nemůžete nic měnit.
      • Re: Re: Vylhaná kniha

Film Habermannův mlým přesně odpovídá mé představě, jak o Češích, tak o Němcích. Nedělejte si o Češích iluze. Jak v jedné tak v druhé národnosti byli, jsou a budou čestní lidé a skety. My Češi jsme národ podvodníků, zlodějů a lidí, kteří se točí, tak jak vítr fouká. Pro některé je problém si přiznat, že nejen Němci, byli ti špatní.Pan Juraj Herz odvedl skvělou práci.
    • Re: Vylhaná kniha

Mileno Pospíšilová,vy znáte pravdu? Řekněte nám ji,prosím. děkuji.
      • Re: Re: Vylhaná kniha

Vzhledem k tomu,že v Urbanově novele vystupuje i můj tchán,zakladatel lázní Bludov, již několik let se o případ zajímám.Hovořila jsem s mnoha lidmi,někteří mi psali, mohu předložit.Německá národnost G.Habermanna je v případu podružná.Roli hrál alkohol, peníze, které v karbanu nad svým vrahem vyhrál H. a dramatická doba-8.květen 1945.Přiznání vraha leží uloženo v okresním archivu v Šumperku.
        • Re: Re: Re: Vylhaná kniha

Teď jsem si uvědomila, že pokud je Váš zájem o případ opravdový, přečtěte si odkaz mého syna pod názvem "Lázně Bludov- Kauza." Článek by jistě potřeboval aktualizaci, ale hodně věcí se zde dozvíte a já Vám ráda na Vaše otázky odpovím, pokud budu umět, neboť jsem v té době nežila, ale můj zesnulý manžel ano a dost mi toho řekl.Jediný "pamětník" je agent Stb. Karel Cvrk /1916/,který ještě dnes škodí i druhým lidem v jiných případech.Pravdu je třeba hledat,slyšet,učit se,milovat a držet a hlavně bránit!Husův citát je i dnes živý,ale peníze jsou lepší.Jak pro koho.Už si nepamatuju, kdo řekl,že historie je prodejná děvka, ale v tomto případu to sedí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit