Přejít na výpis diskuzí

Pianista

FILM 28.3.2007 
15 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

    Je třeba si hruzy a nelidská zvěrstva nacismu 2. Světové Války neustále divácky připomínat a vzdělávat se v nich i divácky, informovat se o nich. Něco, co je jen skutečně těžko vysvětlitelné a co se dá jen těžko omluvit. Narozdíl od Nás Čechu, který o holocaustu na škole nejsou špatným systémem osnovy výuky zločinu nacismu a komunismu při výuce správně a dostatečně informováni hrozí u nás o to více pak návrat k lehkomyslnému popírání genocidy rasy a kultury národa. Němci v tom dnes při výuce nijak nezaostávají a jsou o holocaustu a zločinech nacismu správně informováni a vzděláváni, což se právě o výuce na českých školách říct nedá. Zpět k filmu. Pianista je mnohem lepší film než životopisný "Schindleruv Seznam" od Spielberga nebo než kupř. též "životopisná" "Četa" od Olivera Stonea snad proto že Roman Polanski mě jako režisér svými filmy divácky příliš nezaujal, ale tento film, toto válečné drama mě od Polanského velice oslovilo svým skvělím "kritickým realismem", svým znamenitým a vyjímečným kriticky místy dokumentárně filmovým vykreslením nelidskosti a zvěrstev nacismu a stejně tak společensky nedustojného postavení židu, snad proto protože pro mě Polanski je jen jeden a to právě s koprodukčním filmem "Pianista". Je to vyjímečný film. A duležitý ještě dnes, protože dnes se bohužel bezejmennou americkou konzumní generací na holocaust už uplně zapomíná a této právě (pro) americké bezejmenné konzumní generaci je to bohužel častěji jedno. Nezapomínejme proto na holocaust, na genocidu rasy, kultury a národa ve jménu němcu a na to co k němu hystoricky vedlo - vzdálenost mezi lidmi samími v nedostatku a v absenci komunikace mezi lidmi už samími ve prospěch možná že i upřednostnění té které kultury národa, ve kterém je nejvíce zla. Ale to(to) bych raději nikdy nenapsal, i vzhledem k tomu, i s ohledem právě na to že především v zemích Německa a Ruska dnes samotná dějinná popularita, dějinná obliba neonacismu neuměrně ve společnosti roste a to se musí v těchto zemích Německa a Ruska hystoricky i kulturně změnit návratem zpět už ke společným křestanským hodnotám, návratem zpět už ke společným křestanským tradicím.  MARTIN DYNTAR, Hradec Králové

  • lynette
    Zajímavosti PIANISTA /2002/:

    Toto drama Romana Polanského vychází ze skutečného příběhu. Adaptaci autobiografické knihy Wladyslawa Szpilmana obohatil režisér snímku o vlastní zážitky z druhé světové války.

    Film získal Zlatou palmu v Cannes a tři Oskary - za režii, scénář a za hlavní herecký výkon Adriena Brodyho.
  • lieblinka
    Nádherný film, bohužel s pravdivou dobou a zvěrstvy které se děly. Strašně jsem to prožívala a při té scéně, kdy gestapo vtrhne do toho domu a vyhodí pána na vozíku z okna, jsem se tak rozplakala, že jsem to musela vypnout a dokoukat až druhý den,ani spát jsem nemohla, jak jsem na to musela myslet*9*.
  • Pianista Wladek

    Opravdu poutavý a smutný film. Je až hrozné, čím si ten Szpilman musel projít. Aspoň že to přežil.
    V tom filmu byly hodně kruté scény, v tom je ten film právě jedinečný. Ta zvěrstva se skutečně odehrávala.
    Třeba ta scéna, jak židy cpaly do dobytčáku, zvrácený důstojník SS a jeho namátkové popravy nebo jak vojáci SS pálili těla polských povstalců a pak hned svačinka.
    Vždycky když se na ten film dívám, těším se na tu část, kdy se tam objeví kapitán Hosenfeld, jak si Wladek myslel, že to má spočítaný a on mu ten důstojník tolik pomohl-krásný!!
    Jen škoda toho Hosenfelda, že tak blbě skončil *9* *9* *3* *4* *16*
  • film

    super film.hlavně ta scéna jak hraje tomu vojákovi na klavír.To jsem brečela jako malý dítě
  • intoska

    pianista

    Je to výborný film,ale taky dost krutý...nicméně zobrazuje válku a ta krutá byla....tento film na mně opravdu udělal dojem jako žádný...
  • Velice silný film , spíše pro rozumově vyspělejší.

    U tohoto filmu jsem plakala jak u žádného.
    Měla jsem u něj smíšené pocity jak kdy..někdy pocit lítosti,žalu , nenávisti a na konci jsem měla husí kůži.
    Velice silný film.., velice silná pravda..
    Adrien Brody to zahrál perfektně, tak upřímně .. nádherně opravdu.
    • Re: Velice silný film , spíše pro rozumově vyspělejší.

      Tak to je hustý!!
      A ty se rozumově řadíš do které kategorie? *7* *9*
  • .

    je to jeden z nejlepších válečných filmů
  • Pianist

    Úžasný film, perfektně zahraný. Akorát při představě, že to jsou skutečné události - naskakuje husí kůže! Všichni Náckové by se na to měli mrknout a dát konečně pokoj!
  • Pianista

    Ten film je drsný. Myslím, že pro slabší povahy není. Ale je nádherný. Na to by se měli podívat všichni neonacisti (i když nevím, jestli by to s nimi něco udělalo)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit