Přejít na výpis diskuzí

Venice Report

FILM 21.12.2011 
2 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lynette
    VENICE REPORT /r. 1997/ -

    Krátký dokumentární film pořízený roku 1997 v Itálii v Benátkách, zachycující několik zajímavých rozhovorů s hereckými představiteli několika filmů, uvedeném na tomto známém filmovém festivalu...

    Krátký irský dokument režiséra Liama O Mochaina z benátského filmového festivalu byl premiérově uveden v Irsku dne 29.10. 1997. Samotný dokument byl natáčen v září téhož roku v Benátkách, ale i v dalších italských městech jako Lido či Veneto. Zajímavostí je, že v originálním znění je slyšet nejen angličtina, ale i irská gaelština. Samotný režisér tohoto dokumentu zároveň zde plní zároveň funkci moderátora a seznamuje diváky s filmy jako ZEMĚ POLICAJTŮ /Cop Land, r. 1997/, SUBWAY STORIES: TALES FROM THE UNDERGROUND /r. 1997/, OSCAR WILDE /Wilde, r. 1997/, MOJO /r. 1997/, PARTA /Face, r. 1997/ a KŘÍDLA VÁŠNĚ /The Wings of the Dove, r. 1997/. Krátké rozhovory poskytují přímo z benátského filmového festivalu např. herečtí představitelé z televizního hudebního britského dramatu Mojo jako Hans Matheson, Ewen Bremner a Ian Hart, ale také americký herec, scénárista a režisér italského původu Sylvester Stallone, který si zahrál hlavní roli ve filmu Země policajtů /Cop Land/. V dokumentu se však v krátkých filmových ukázkách objevují i další herecké tváře jako např. Robert De Niro, Harvey Keitel, Helena Bonham Carter či Vanessa Redgrave.
  • lynette
    Zajímavosti Venice Report /1997/:

    Krátký dokumentární film natočený počátkem září roku 1997 v Itálii na benátském filmovém festivalu, byl natáčen i v dalších italských městech jako Lido či Veneto.(***) Premiérově uveden v Irsku dne 29.10. 1997. (***) Zajímavostí je, že v originálním znění je slyšet nejen angličtina, ale i irská gaelština - dokument je totiž irského režiséra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit