Přejít na výpis diskuzí

Vesmírná exploze

FILM 22.2.2009 
4 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pěkný film, bohužel postaven na absolutním nesmyslu. Kdyby ten meteorit byl opravdu tak malý a tak hmotný, proletí měsícem jako projektil, případně roztrhá měsíc na kusy. V opačném případě by měsíc rychlost meteoritu jen přibrzdil, ale odletěl by s ním do hlubin vesmíru, pokud by nekolidoval se zemí. Asi jako když trefíte brokem polystyrénovou kuličku. Tedy úplně obráceně, než o čem je film.
  • Film z vědeckého hlediska asi moc realistický není, ale přesto se mi líbil,protože tam hraje můj miláček Benjamin Sadler. Bylo mi strašně líto toho smutného konce.
  • ...

    A to je jen malá část chyb
  • Kritika

    V tom filmu je hora chyb V prvním díle od začátku: 1)Tak hmotný objekt (2 hmotnosti země) by se i za nejhustším rojem meteorů neschoval 2)V době dopadu na povrch měsíce se měsíc nacázel v souhvězdí velké medvědice (velký vůz), ale dráha měsíce na obloze nikdy neprochází tímto souhvězdím. 3)Vesmír je ještě příliš ,,mladý" na to aby nějaký černý trpyslík existoval, natožtak aby se jeho část odlomila a doletěla ty stovky světelných let až k měsíci. 4) Měsíc byl celý film (oba díly) zhruba těch 40 dní v úplňku *13* 5) příliv by se hodně zesílil, ale né nerovnoměrně. 6) Byla tam i scéna s kráterem a vněm byl úlomek toho černého trpaslíka, ale byl tak hustý že ten malý kousek (ne větší než tenisový míček) musel vážit zhruba 500tun! 7) jak tam přišel že ho "vysekají" tím cepínem tak mu ta magnetická síla vytrhla ten cepín z ruky, ale v realitě by mu to stáhlo ještě dříve celý batoh ze zad *1* 8) Vědec ten úlomek měl na stole v laboratoři, úlomek by se snad propadl i podlahou *1* i tak magnetizmus by všechen kov v blízkém okolí stáhl k sobě (byla by tam jen velká hrouda kovu) 9) ty gravitační anomálie jsou nemožné 10) gravitace měsíce by byla tak silná že by země začala obíhat kolem měsíce *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit