Přejít na výpis diskuzí

Vratné lahve

FILM 4.3.2007 
6 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PĚKNÝ FILM

    Film Vratné láhve je můj nejoblíbenější film.
  • asizaprase

    Shrunuto a podtrženo...

    Film století...co jiného dodat? *3* Náš rodinný film... *3*
  • film

    Musím říct, že se mně film moc líbil. Normální, přirozený, ze života, pravdivý.... Prostě Svěrákovský.
  • VRATNÉ LAHVE

    Bezprostředně po zhlédnutí filmu Vratné lahve jsem se vyjádřila takto:

    "Pro mne to je film století, film života, něco překrásného a smutného zároveň, co vyvolává prudký smích a v závěru to nejhlubší dojetí, nostalgii a snad i určitou naději pro ty, kteří v manželství vytrvali po celá desetiletí..."

    Děkuji Vám, pánové Svěráci!
    Podařilo se Vám vytvořit filmové dílo, které dozajista vstoupí do dějin nejen české kinematografie.
  • Vratné lahvé

    Dobrý den, vážený pane Svěráku,

    pravě jsme se vratilí z kina můj manžel, moje 17 leta dcera a ja. Nejdřív, jsme se velice bavilí a je nám líto, že film úž skončil. Film je plný skvělých nápadů, je hluboce inspirujicí pro všechný generace. Dal,to co ja miluji ve filmech je umění nemít "prazdný chód", tj, nedovolit diváku aby se dostal mimo film svými myšlenkámy dokud se na film díva. Fil nepostráda nápady. Můj pocit z celého kina byl, že lide jsou nadšený, vladla skvěla živa atmosfera, hodně jsme se smálí a tak jsme všichmy měli skvělou nedělí. Skoro jsme si přo odchodu podaválí ruce jako bychom si rozumělí a znali se všichni mezi sebou, pří nějmeňšim,že máme stejni vkus a to dobrý. Muži se smálí, ženy se smalí a mladež také. Takže, film oslovil všechny generace.
    Všichny herci jsou skvělý, scenář je geniální a režie dokonala. Film má obrovskou sílou zapůsibit na divaka. Jsem si jístá, že to není jen momentální dojem. Je to otkaz lásky všem lidem a poenta jak starý člověk může byt inspirujicí pro sebe a sve okolí pokud si nedovoli zestárnout duchem a nenecha se izolovat od světa, a jak mladý člověk může byt sklíčen a vypadat zestárlý pokud si nedovoli svobodu žít a hledát své štěstí. To čím stáři překipuje je moudrost a může ukazat cestu mlademu člověku k sebepoznání. Děkujeme Vám za film, děkujeme za lásku s kterou to všechno zvladáte a za poučení všem generaciím. Toto všechno splňuje jen práve umění. A Vi dobře víte co to je.
    Přeju Vám hodně zdravi a uspěchu do budoucna.
    Branka, jedna Chorvatka z Česka
    • Re: Vratné lahvé

      Ano, máte pravdu. Všechny filmy z dílny od Svěráků mají třeba i po letech člověku co říct. Pan Svěrák je v tomto ohledu geniální. Dále bych chtěl pochválit Vaši vynikající Češtinu. Chorvatsko je můj životní zájem a hrozně mě potěší, když vidím Chorvata (Chorvatku), který(á) umí takhle velice dobře Česky. Podobně jako mě potěší, když člověk z ČR umí Chorvatsky. Sledujte dále kvalitní filmy
      i konačno...
      Ja želim vama i vašoj obitelji puno zdravlja, sreće i ljubavi! Michal (Kutná Hora)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit