Přejít na výpis diskuzí

Jiří Maryško

OSOBNOST 3.3.2008 
17 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mám Vás ráda a bavíte mne i moje přátele. Díky, pane Maryško! *14*
  • Zeman prohlásil, že je třeba zavřít p. Bakalu za vytunelování OKR ale ptám se kdo? mu prodal tento podnik? V této době byl předsedou vlády Zeman a ministr financí Sobotka. Domnívám se, že by měli sedět všichni tři a v jedné cele.
  • Je to přesný produkt dnešní doby. Asi ho dělali přes telefon a fotr v nejlepším zavěsil.
  • Satira s husí kůží, dobrá práce! Zvu na libovolný nápoj;)
  • Jen další kokůtek placený trop 09. *11* *11* *11*
  • Vážení, co se účastníte této debaty podívejte se na foto pana Maryšky na Osobnosti. cz. Podoba s panem hercem Pierre Richardem je fantasticka a ten svou filmovou karieru založil na rolích blbů, tak se nedivte, že pan marysko si vzal inspiraci a snaží se stát hercem. V 89 roce mu bylo 9 let a proto může hodnotit a být ,,chytrý,,.
  • Pane Maryško, herectvím se neuživíte, že se snažíte proslavit hloupými, nebo urážlivými glosy?? Inteligentní a tolerantní člověk se neživí urážením a pomlouváním druhých, za takovým člověkem je vždy vidět nějaká práce.... za vámi bohužel toho ještě vidět moc není....do objevení trapných glosů jsem o Vás nevěděl.
  • K
    "Jiří Maryško glosuje

    Je Zeman trucovitý fracek, nebo diktátor?"

    bych chtěl připomenout slova mého dříve již zesnulého kamaráda Jana Wericha : "Mladý blbec,bude jednou starý blbec !

    J.D.
  • To si přečtěte pane Maryško!
    Šokující pravda o Tibetu, kterou média z dobrého důvodu tají... . Západní propaganda lidem vtloukla do hlav podivné klišé o "okupaci Tibetu". Západ velmi snadno zapomněl, že téměř tisíc let do roku 1959 byl Tibet součástí Číny a jen po dobu několika desetiletí japonské okupace a občanské války byl mimo jurisdikci čínské vlády. Stručně řečeno, ani v roce 1959 Čína zvláštní potřebu "okupace" neměla. Potřeba přišla až ve chvíli, kdy si USA uvědomily, že raketa středního doletu umístěná na vrcholku hory vysoké 4 - 5 tisíc metrů nad úrovní moře se mění na raketu doletu velmi dlouhého. Třetinu obyvatel Tibetu v roce 1959 tvořili otroci, třetinu nevolníci. Přitom i otroci i nevolníci nebyli takoví "jen jako" - ale ti nejopravdovější z opravdových.Otrok byl majetkem. Dobytkem. Otroka bylo možné a i nutné týrat, ponižovat, mořit hladem i mučením. Bylo povoleno ho zmrzačit - v Tibetu si lámové velmi oblíbili talismany z useknutých lidských paží, rukou i nohou. Nosili je na opasku. Někteří se ověšovali "člověčinou" i v několika vrstvách.To nebyl středověk. To byla 50. léta 20. století. Tibetští lámové byli ti vládci horské země.V milionovém Tibetu bylo 200 tisíc mnichů. Ostatní byli otroci a nevolníci. Mniši mimochodem také nebyli nejvyšší kastou. Většina z nich neměla žádná práva a byli téměř na stejné pozici jako otroci.Každý klášter měl svůj vojenský oddíl, jehož úkolem bylo udržovat pokoru poddaných na klášterní půdě. Nu a propaganda - ano, ta vytvořila z Šambaly rajský kout s ušlechtilými mnichy, moudrými vládci a nekonečně věrnými a tvrdě pracujícími lidmi.
    Přestože se nám tomu nechce věřit, Tibet byl nekonečně vzdálený od zromantizované Šangri-La, které se tak nadšeně obdivují západní propagátoři budhismu".
    A zde je ještě jeden mýtus (ostatně vymyšlený samotným Dalaj-Lámou) - že totiž Dalaj-Láma je hlavou všech budhistů. Ve skutečnosti je pouze hlavou všech lamaistů - náboženství tibetských lámů, kteří nasáli do svých praktik strašné krutosti tradičního tibetského náboženství Bon a dalších podobných.
    . Dalaj-Láma sám dostával každoročně 186.000 dolarů. Jeho i další tibetské vyhnance podporovala i indická rozvědka. Na otázku, zda on a jeho bratři patří k CIA, Dalaj-Láma odmítl odpovědět. Samotná CIA tato fakta rovněž nekomentuje."
    .Mohou nám namítnout, že pozitivně tajemný a záhadný obraz Tibetu byl vytvořen dlouho před připojením Tibetu k Číně a lidé, kteří tam byli, už nic takového nepamatují. Stačí však zjistit, co věděli Evropané o Tibetu v 19. století, kdy tyto mýty začaly vznikat. Nic takového fakticky neznali.Existovala jakási tajemná země, vysoko v horách, v níž, jak se říkalo, žili mudrci... V podstatě jen tato matrice stačí, aby se podle ní vytvořila řada pseudovědeckých spekulací (jak známo, čím je informace tajemnější a méně dostupná, tím je přitažlivější).
    Většina těch, kdo formovali mýty o Tibetu, tam buď nikdy nebyli, nebo tam byli až po té, co si o něm vytvořili své zcela vyhraněné mínění, a takové lidi nepřesvědčíš, dokonce ani v tom případě, že by lámové před jejich očima vařili jídlo z nemluvňat. I v tom by jistě byl nalezen nějaký sakrální význam.
    Je politováníhodné, že téma Tibetu bylo po dlouhé roky ponecháno různým podvodníkům z náboženských sekt, čímž bylo zahaleno rouškou jakéhosi tajemna a nedostupnosti.
    Charakteristickým momentem je, že Dalaj-Lámovo okolí dosud požaduje po Číně návrat "toho, co bylo", ale to, co bylo, my všichni už velmi dobře známe. Nemyslím si, že potomci těch 4 tisíc otroků patřících do osobního vlastnictví Dalaj-Lámy, by se nějak zvlášť zaradovalo z návratu do postavení svých předků. Sami o tom mluví. Ano, Dalaj-Láma je tam dosud chápán jako duchovní vůdce, o tom není pochyb, ale nic víc. Je pozoruhodné, že čínská vláda opakovaně Dalaj-Lámovi nabídla, aby se do Tibetu jako duchovní vůdce vrátil - samozřejmě za souběžné existence stávající administrace, což on ale zcela odmítá. Potřebuje, aby "vše bylo tak, jako dřív", a to je samozřejmě nemožné.
    Takže to pojďme shrnout. Tibet v roce 1959 vůbec nebyl nebeskou Šangri-La, ale zaostalou feudální teokracií, jejíž náboženství nebylo o nic "sakrálnější" než jiné proudy budhismu, naopak mnohá svědectví o účasti tibetských lámů na mučení a popravách lidí jdou jasně proti budhistickému kánonu. Celá tato velkolepá země byla řízena jen hrstkou bezuzdných lámů a majitelů pozemků, kteří si byli velmi dobře vědomi své beztrestnosti.
  • To je opravdu úroveň. Nechci reagovat na jakýsi článek o "frackovi z Ústí", který je podle mého názoru pravdivý. Ale takovýto "odborník" který veřejně vystupuje ve Streemu(nestydíte se za něho?)měl by si poněkud ověřit fakta o kterých plácá. To co dnes plácal o prezidentu Zemanovi není jeho dílo. Takto se vyjádřil o národu věhlasný profesor MUDr. Cyril Höschl ve své inaugurační řeči když byl jmenován profesorem. Doslova:" Jedna třetina obyvatel této země je slabá duchem a každý sedmý občan je debilní, dementní nebo alkoholik".
    Aspoň tolik by se měl tento "primitivní odborník" předem ověřit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit