Přejít na výpis diskuzí

Jan Masaryk

OSOBNOST 25.4.2012 
10 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Třeba vám více napoví kniha Kdy opravdu zemřel Jan Masaryk, vydaná v nakladatelství Bondy v r. 2014.
  • JÁ JSEM JEHO SYN lukyas Masaryk
    • Tak to budete zcela určitě něco vědět o údajném synovci Tomáše G. Masaryka, který dělal v kibucu Kfar Masaryk v 50. letech sládka. Průšvih tkví v tom, že se o žádného synovce jednat nemohlo, protože žádný sourozenec TGM neměl syna. Takže se muselo jednat o Vašeho otce.
    • Ty máš ale krásné jméno: Lukyáš! To je skoro jako satanáš. Ty budeš asi chytrý!
  • Dobrý den pane masaryku
    Měla jsem vás tak moc a moc
    Ráda
  • Ahoj Jane masaryku
  • Jan Masaryk svým rozhodnutím nepodat demisi v ůnoru 1948 umožnil Gottwaldovi rekonstruovat vládu a nikoliv umožnit pád tehdejší vlády, jak si přáli ministři, kteří demisi podali. Prezidentu Benešovi se to asi moc nezamlouvalo, ale než přijmout demisi a podepsat rekonstruovanou vládu, mu vlastně nic jiného nezbývalo, pokud chtěl postupovat ústavně čistě. Pokud uvažoval v té době Beneš o emigraci, určitě to sdělil Janu Masarykovi. Tím se Jan Masaryk ocitl ve velkém tlaku. Na jedné straně slib otci, T.G.M., že Beneše nezradí, neopustí a na druhé straně jeho veřejně vyjádřené krédo, že vždycky s tímto lidem, nikdy proti a pokud by nešel, otec by se musel v hrobě obracet. Na účet "nové vlády" se vyjádřil, že s touto vládou si rád "zavládne". Toto dilema je dost závažný důvod pro odchod ze světa v situaci, kdy nechtěl zradit Beneše, konec konců i svět ve kterém vyrostl a slibem, který v únorové krizi veřejně vyjádřil. Nechtěl zradit nikoho, ani sebe. Chápu, že v současné době je historka o odstranění, ba vraždě Jana Masaryka komunisty, či NKVD, velice vítána, podtrhuje to zločinnost nastupujícího režimu, hned v jeho počátku a to na milovaném Janu Masarykovi, který ten nástup vlastně umožnil. Ta vražda také symbolicky snímá i "hřích" Jana Masaryka, že se až takto zapletl. Bohužel, vraždou by komunisté nic nezískali, ani nemohli, je to proti vší logice, je to spíše zbožné přání, které se vydává za skutečnost. Takže, čest a úctu památce Jana Masaryka a klid jeho zmučené duši.
    • Jsi moc sexi
    • Je na pováženou, jakým způsobem mohl člověk přijít K tomuto názoru. Každý, racionálně vzdělaný člověk nemůže ani trošku věřit v sebevraždu a již vůbec v nějaké očištění. Je smutné se dívat jaké bludy se stávají pravdou. Ještě potrvá než se naše společnost zbaví zatížení ideologie.
      • Ahoj byl jo jeho na grylovacku IBM Vindyš

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit