-
Poděkování
Vážený pane Dušku, včera jsem shlédla "Plovárnu" pana Ebena s Vámi. Nyní pátrám na Internetu, kde bych Vám mohla soukromně poděkovat za Vaše názory a případně o nich pohovořit. Vzhledem k tomu, že jsem nic nevypátrala, píšu Vám alespoň zde. Velmi mile jste mne překvapil!! Nechci zde rozebírat proč ani jak. Pokud mne navedete, kde bych Vám osobně mohla napsat, pak Vám napíšu své pocity i názory podrobně. I kdyby to možné nebylo, chci alespoň zde vyjádřit, že si Vás velmi vážím. Děkuji. Helena K. -
dopis
Vážený pane Dušku, jsme autory oficiálních internetových stránek www.jirikajinek.cz na podporu doživotně odsouzeného Jiřího Kajínka. Jiří Kajínek před pěti lety v říjnu 2000 svým útěkem z mírovské věznice chtěl upozornit na nesrovnalosti ve svém případu. Do té doby byl naprosto neznámým vězněm, kterému nikdo nechtěl věnovat svou pozornost. Po bližším seznámení se soudním spisem se v jeho prospěch vyslovili hned dva ministři spravedlnosti, JUDr. Pavel Rychetský, současný předseda Ústavního soudu, a JUDr. Jaroslav Bureš. V roce 2004 advokáti Jiřího Kajínka JUDr. Klára Slámová a JUDr. Kolja Kubíček požádali Krajský soud v Plzni o obnovení soudního procesu. K jejich žádosti se připojujeme i my. Žádáme, aby v případě doživotně odsouzeného člověka nezůstávaly žádné dohady, nejasnosti a pochybnosti. Obracíme se na Vás s dotazem, jaký je Váš názor na možnost obnovení soudního procesu s Jiřím Kajínkem. Považujete obnovu za žádoucí? Nebo jste přesvědčeni, že je vše v kauze Jiřího Kajínka v naprostém pořádku? Sledujete dění kolem tohoto vězně? Vaši reakci bychom rádi uveřejnili na našich internetových stránkách. Děkujeme Vám za Vaši odpověď a přejeme Vám příjemné dny. Lukáš Charvát Jana Falcmanová