-
Vážená paní Šiklová,
Neustále sepisujete nějaké petice a protesty, vykřikujte, že jedině vaše názory jsou těmi správnými, že vy jste těmi intelektuály, kteří přesně vědí, co se má, jak se to má dělat, koho volit a koho Ne! Kdo má právo na svůj názor a kdo Ne!! Divná demokracie. Už dnes jsou mě vaše názory opravdu, ale opravdu zcela lhostejné a po diskusi i s jinými lidmi, kteří mají stejný názor na vaše stálé mentorování. Stáří je stáří. Na jedné straně mluvíte o špatné atmosféře ve společnosti a přitom máte lví podíl na štvaní lidí proti sobě. Vždyť jen Vaše pravda ta je jediná a správná. Myslím, že demokracie není jen o názoru Charty a pár lidí, kteří stůj co stůj chtějí prosazovat jen své rádoby pravdy. Pana presidenta Zemana jsem nevolil. To jen na okraj, ale to co předvádíte jen posiluje strany, jako KSČM a jejich voliče. Je jen škoda, že není veřejně k dispozici váš email lidé by lépe vyjádřili svůj náztor.
Čest vaší jediné pravdě!!!!!To myslím, už tu bylo vážená chartystko.
*2* -
To jste ony komunisty musela velmi nenávidět když jste za nich statečně vystudovala.Jsou zde ještě pamětníci,kteří vaše postoje znají,Aha,vy jste byla pomýlená!A pak jste prohlédla,
Paní chartistko Šiklová,všechno víte,všechno znáte kamarád Havel byl jistě také všeho znalý.Nedělá mi dobře ani váš hlas.Naše pracoviště vypíná média, pokud zaskřehotáte. Jen škoda, že jste jako uklízečka na Gerontologii nezůstala trvale. Také škoda, že vás nezavřeli,abyste nemohla otravovat tuoto společnost.Je málo takových individuí jako jste vy, která dokážou tak intenzívně otravovat ovzduší.
Běžte pryč a neotravujte intelektuály a ostatní členy této společnosti. -
Dnes ( 30.11. 2011 ) jsem dostal formou kolujícího mailu text Jiřiny Šiklové nazvaný Několik vět ( zřejmě je název reminiscencí na původní text z předlistopadového období - koneckonců jde též o markening, že ? )
Po přečtení tohoto článku mi to nedalo, a odpověděl jsem :
Vážená paní Šiklová,
jako i mnoho jiných, i já jsem dnes dostal k přečtení údajně Váš dopis určený ( formou kolujícího mailu ) občanům této země. V závěru Vašeho dopisu vyzýváte čtenáře, aby se zamysleli nad tím, jak odpoví svým dětem, proč jsme s těmi špatnostmi dneška, které jsou zřejmé všem myslícím lidem, a které jste nepochybně správně vyjmenovala v onom dopisu, něco neudělali ? Nezlobte se za moji upřímnost, ale mám zato, že Váš článek má hodnotu hraběcí rady. Ano, je mnoho špatného v naší současné společnosti, a ani já nemám z toho dobrý pocit, a nevidím bohužel cestu ( ač se o to ve svých úvahách opravdu snažím ) jakým směrem se dát, abychom se dostali z toho marastu ven. Mám za zlé všem těm, kteří v polistopadových časech svým přispěním dali základ k falešnému nazírání na to, co chceme v našem státě vybudovat. Jste to - dle mého názoru ( formovaného na základě Vašich postojů, které jsem měl v průběhu času možnost poznat z různých televizních debat ) i Vy.
Nepochybně se mnou nebudete souhlasit, ale už jen faleš spojená se jménem Václava Havla, uměle vytvořená gloriola kolem jeho osoby, o jeho úloze v období disentu, a odpovědnost všech ( jistě i Vás ) za jeho glorifikaci ... to vše znechucuje všechny, kteří nyní rezignují na stav, ve kterém se naše společnost nachází. Tady je dle mého názoru zárodek znechucení lidí. Pravda a láska měla být vítězem nad lží a nenávistí ... Kolik Vás i Vašich přátel se ztotožnilo s touto falešnou ideou ! Všichni vy, kteří jste stáli u zrodu nové společnosti po listopadu 89 jste se na lidech této země neuvěřitelně prohřešili. Kolik těch, kteří se stavěli do role bojovníků za nový, lepší svět skončilo v dobře placených pozicích ! Vítěz bere vše ! Dnes již bohužel nejde o to, kdo zvítězí ve volbách - zda pravice či levice, nebo strany typu "parta hic". Stát je v pozici doslova ABSURDISTÁNU. Právo je nevymahatelné. Zákony, kterými se naše společnost řídí, jsou špatné. Proč ? Protože byly vytvořeny za účelem toho, aby bylo možné jejich prostřednictvím všechno ! Těm i těm. Kolik zákonodárců bylo postiženo tím, že vytvořili zmetky ? Kolika řemeslníkům bylo odpuštěno, že produkují zmetky? Ankety typu "nejnesmyslnější bankovní poplatky" nemají žádný význam - kdo se bude zabývat odstraněním zlodějen konaných na zákaznících bank na základě zákonů, které to bankám umožňují ?
Zákonodárci ? Ti sotva. Píšete : Místo přísunu a zpracování informací si vymýváme mozky stupidními seriály. A víte proč ? Protože i v těch nejstupidnějších seriálech je zloděj zlodějem, poctivec poctivcem a křivák křivákem. Je to totiž jednodušší, než konzumovat prohlášení typu Jsem křišťálově čistý ... a hrabat přitom miliony... Vaše diskuse v televizi či na stránkách denního tisku bohužel postrádají skutečnou vizi. Je velmi, velmi snadné sepsat všechny nepravosti a neduhy ( viz např. Váš článek ), vyzvat k přemýšlení, ale co dál ? Je velmi falešné kritizovat ješitnost současného prezidenta, a pomíjet současně ješitnost bývalého. Už jen tento detail ukazuje, nakolik to myslíte vážně s pojmenováním špatností současnosti. Kdo by měl být v popředí, kdo dál povede tuto společnost ? Má to být pan Babiš ( ?! ), Vandas ( ?! ), Švejnar (?! ) - nebo kdo ? Myslím, že stále existují moudří a vzdělaní lidé i u nás. Byli vždy a vždy budou. V tom je naše naděje.
Cestou by mohla být i větší angažovanost veřejně nabízet možná řešení lidmi, majícími politologické, sociologické či podobné vzdělání. Mezi ně jistě patříte i Vy. Zkuste to - místo soupisu neuvěřitelných, avšak všem velmi dobře známých nepravostí této společnosti. Takhle totiž Váš kolující mail má za důsledek jen zviditelnění Vaší osoby. Nic víc.
S pozdravem Vladimír Synáč -
-
Vážený pane Synáči,
chtěl bych Vám poděkovat za práci, kterou jste mi ušetřil napsáním komentáře k e-mailu s názvem: " Několik vět ", pod který byla podepsána paní Šiklová. Musím přiznat, že s Vašim komentářem musím 100 % souhlasit a to se mi nestává často.
Já jsem ze stavu české společnosti rozčarovaný ..., a dále jsem chtěl napsat: " ... jako mnoho dalších !! ". Bohužel mám pocit, že stávající stav spíše většině vyhovuje a to jak " LIDEM " smýšlejících levicově, tak i u těch pravicových !! Jestliže se voliči neponaučili za těch posledních 20 let, kdy tu máme na houpačce modro-oranžové bojovníky za lepší budoucnost nás všech, tak si asi česká společnost nic lepšího nezaslouží !! Český člověk je takovým světovým unikátem - umí se přizpůsobit jakýmkoliv podmínkám, protože na to je potřeba méně energie, než proti tomu něco podniknout. Generace, která prodělala 40-ti letou výuku jak se přizpůsobit a naučit se žít v předchozím režimu a dosáhla v tomto oboru dokonalosti, tak zcela určitě nezačne studovat nový studijní obor: " O společnosti slušných lidí se zdravou morálkou, kterým není lhostejná budoucnost nejenom jejich dětí. ", zvlášť, když jim předchozí vzdělání přináší nemalé zisky na úkor ostatních - to je přece tržní ekonomika a hlavní je, že ekonomika funguje, ať to stojí co to stojí !!
Mám velkou obavu, že něž se " ČESKÝ ABSURDISTÁN " dostane alespoň na 50 % úrověň lidských hodnot a morálky států, kde to funguje, a pro příklad nemusíme chodit daleko, tak uplyne ještě několik generací a my se toho zcela určitě nedožijeme. Mám obavu, že dříve nás obsadí nájezdníci s půlměsícem a chrám sv. Víta předělají na mešitu. Ale co dělat a očekávat od mladého " ČESKÉHO ABSURDISTÁNU ", když nám dávají představitelé modré a červenobílé hvězdičkové demokracie příklad, jak se chovat k menšinám, které absolutně neuznávají a opovrhují kulturou většiny, ikdyž jestli je " kultura většiny " prezentována tím, co se dnes děje, tak se jim ani moc nedivím !!
Můj pesimizmus je velice špatný a stydím se za něj, ale to, jak se dnes chovají lidé nové generace, ( jejich morálka a hodnoty, jež dostávají od svých rodičů, kteří si myslí, že se chovají morálně, když neporušují ŠPATNÉ NEMORÁLNÍ ZÁKONY, které jsou schvalovány těmi, kteří morálkou opovrhují ), tak můj pesimizmus jen prohlubuje.
Je pravdou, že já osobně jsem toho pro nápravu mnoho neudělal ! Ale co má dělat řadový občan, snad se snažit chovat se a žít jako slušný člověk. Opravdu bojovat zkoušeli jiní, povolanější než jsem já a vzdali to!! Zjistili totiž, že o to nikdo moc nestojí, protože většina se umí přizpůsobit a jistě jim to i vynáší !!
Myslím, že svou energii, kterou z velké části spotřebuji na to, abych v "ČESKÉM ABSURDISTÁNU " přežil a uživil sebe a svou rodinu, bubu raději investovat do výchovy a vzdělání svých dětí a tím jim dám možnost, aby se mohli svobodně rozhodnout jak a kde budou žít a možná hodnoty a morálku kterou jim předám, použijí v boji za svou lepší budoucnost ( jestli nějaká ještě bude ) . Je to možná sobecké vůči mému okolí a moc se to neshoduje s kritikou, kterou jsem napsal výše, ale myslím si, že je to smysluplnější, než bojovat se stávající českou společností !!
S pozdravem Robert Hurych
-
-
Zlá to žena,nechytrá,bez svědomí a paměti.
-
Paní Šiklová, ráda jsem četla vaše knihy, ale v posledních letech jako byste se minula rozumem.Obyčejný sedlák si spočítá, kolik lidí a zvířat jeho statek uživí.Ono nestačí je uprchlíky zachránit, ale kdo je bude živit,vydělávat na ně, jak ochráníme ženy před nadrženými samci,v mnohém si notujete s paní Žilkovou.Jste ostudou.Myslete více na naše lidi, bezdomovce, chudé, nemocné, pprioritou je přece rodina, příbuzní,vlast a potom teprve můžete pomáhat jinde.Je mi vás upřímně líto. Katka
-
Pani Šiklová jak si mužete dovolit říct že ZEMAN CELÉ PREZIDENTSKÉ OBDOBÍ NEUSTOJÍ SE ZDRAVÍM vy jste nějaká vědma myslím,že ve vašem věku 78 LET se vám plete pruvan s prujmem.Ale Schwarc by pro vás byl super děděk spací prý noblesa.... *5* *5*
-
Paní Jiřina Šiklová musela být velmi dobře zapsaná v minulém režimu, když mohla bez problémů vystudovat. Měla by si uvědomit, že na její studia musel někdo vydělat peníze. Vše, co stát poskytoval nebylo zadarmo. Dnes si takoví disidenti myslí, že jsou elita, která má mandát na to, dávat lidem rozum. Paní Šiklová, nejsme nemyslící primitivové, ale na rozdíl od vás umíme vše posoudit objektivně. Nevím, zda chcete ty běžence s různými nemocemi živit sama, pokud ne, klikněte si na státní dluh ČR a dívejte se co nejdéle, jak naskakují biliony, které někdo bude muset zaplatit. Havel prohlásil na Václaváku " na všechno máme odborníky", přesvědčili jste nás a vy jste jeden z nich. Že vám není hanba.
-
Obávám se, že tahle paní už nic nepochopí. Někde jsem četl, že demokracie je, když se rozdílné názory rozchází v přátelství. Paní Šiklová, jediné, co implantujete lidem je vzájemná nesnášenlivost. Znám "disidenty". kterým stačilo, aby jim dopravák pod okny opisoval SPZ špatně parkujícího motoristy, ale pro vás to už bylo perzekvování... Jse pokrytečtí, lživí, nenávistní. A vůči hlavě státu se prosím vyjadřujte uctivěji. Pohrdáte-li Zemanem, prosím, je to váš osobní postoj, ale vy pohrdáte přímou volbou, vy pohrdáte těžce prosazeným zákonem, pohrdáte milióny lidí.
Víte proč v oslovení "VÁM" píši malé písmeno "v"? Protože velké písmeno píšeme tam, kde si té osoby vážíme.
Kýbl a smeták, to by vám myslím slušelo více. -
Nechápu, prčo by jsme se měli starat o každého, kdo k nám vleze bez dokladů z cizí země? Já jít do Afriky bez dokladů, tak si mě uvaří k večeři. Na naše občany nehledíte! Pracovala jsem celý život tady, onemocněla a dnes nemám na jídlo! Nikoho to nezajímá, proč živit cizí rasy z jiných kontinentů? To je humanita?
-
Vazena pani , uz toho spis nechte. ne ze by jste na prezidenta vylozene utocila, no dala jste sanci novinarum na pekny titulek. Kritizovat Milose Zemana za jeho inauguracni projev je ale od vas pitomost. Ne ?
Jetlize vam dochazeji temata, jdete do penze. Nerejte do snad jedne z posledni nadeje lidi normalnich. Vy neprpite bidou, koukate se na svet s preplnenym zaludkemm a tak vite jak to chodi. Uz stare prislovi Syty hladovemu ..... rika vse. A prctete si diskuzi v PL k vasemu poslenimu vytvoru. Tam, az odskrtnete extremy, tak lehce poznate, jak vas narod miluje. Jste teda jako sousana vlada. Nikdo ji nechce a presto je a spokojene DYCHA.
P. Minar