Přejít na výpis diskuzí

Jiřina Šiklová

OSOBNOST 22.6.2008 
64 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážená paní Šiklová,chtěla bych Vám poděkovat za moc krásnou knihu -deník stárnoucí ženy.Je to velice krásné a hlavně přínosné čtení.Děkuji Martina Martínková
  • Dobrý den,
    přečetla jsem Vaši novou kniku Bez ohlávky, smekám před Vámi a přeju Vám a Vašim blízkým jen vše dobré,
    Martina ze Zlína.
  • Dobrý den.
    Psal jsem již včera a slibuji ,že si příště vyberu někoho jiného z vševědoucích až mne zas něco napadně. Amerikou proletělo tornádo jakých mnoho nebýva. Oběti i postižené lituji. Pak tam ale proběhla beseda s nějakou dopisovatelkou na téma amožnost ochrany. Asi takto: Ti kdo bydlí v mrakodrapech a velkých domech mají možná sklepy,možná ne. Ti kdo bydlí v dřevěných barácích jsou na tom hůř a nejhůř jsou na tom ti kdo bydlí v obydných přívěsech. Slyšel jsem dobře? To budu raději bydlet v zemlejance někde v celinách. 3 pohojová byt(tři mety hluboko a tři metry od cesty ) se mi zdá opravdu pohodlnější. *6* *12*
  • Zajimave ukazky pro pani MUDr. Siklovou ...
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zavrete-hranice-chrante-sve-zeny-Muz-ktery-lecil-muslimske-delikventy-promlouva-o-osklivych-strankach-islamu-Ale-rika-Mam-rad-vsechny-lidi-a-chci-aby-byli-svobodni-378835

https://www.youtube.com/watch?v=2EdDUi7hR2I

http://shoebat.com/2014/12/02/just-came-muslims-conduct-mass-beheading-session-create-huge-puddle-blood/
  • Jste skvělá!
    • Máte pravdu je to skvělá witch. *16*
    • zaprodaná 3,14ča ???
  • Užasná,inteligentní,chytrá.Ale doma nebývá nikdo prorokem.Navíc mezi hlupáky a lenochy.Snad si toto přečtete PANÍ Šiklová.Marcela.
  • jiřina šiklová

Paní Šiklové si moc vážím. Užila si své v době, kdy většina z nás jen pasivně přihlížela, co komunisté s naší zemí dělají.
    Gender studies a podobné americké neoliberalismy nemusím, ale líbí se mi její spíše konzervativní názory na rozvod, že je porušením smlouvy, o tom, že sociální dávky napomáhají rozvodovosti, no a samozřejmě o potřebě radaru na našem území. Ony asi ani ty feministky nejsou všechny stejné.
    Václav
  • Mýlit se s Bushem

Paní Jiřiny Šiklové si vážím pro její četné zásadové postoje. Ovšem to, že by se raději mýlila s Bushem než měla pravdu s Putinem, to je ovšem perla vskutku hodná pozornosti. Nyní, když BUsh neslavně odchází ze scény, očekávám, že paní Šiklová udělá totéž, aby tak aspoň symbolicky odprosila ty tisíce mrtvých, jež zemřeli v důsledku Bushových omylů a to svým vemlouvavým hlasem, jež nás taky kdysi přesvědčoval o tom, že Evropská unie nám suverenitu nebere. A ejhle najednou je to naopak.
    • Re: Mýlit se s Bushem

asi by bylo dobre si nejdriv zjistit, co tato pani SKUTECNE rekla... ale jo, prozdadim ti to: ze se radeji bude mylit s AMERIKOU, nez mit pravdu s RUSKEM.
      • Re: Re: Mýlit se s Bushem

jo presne! prave, ze o Bushovi a Putinovi nic rict nechtela!!!v
  • Jak to vidí 19.02.09

Paní Šiklové si rovněž vážím a rád ji poslouchám. Ovšem v dnešním "Jak to vidí" jí to poněkud ulétlo. Kritizovala pana prezidenta za jeho postoj k Lisabonské smlouvě, ale přiznala se, že ji v podstatě nečetla. Za předpokladu, že ji pan prezident četl, je její postoj přinejmenším podivný a jaksi naruby připomíná Chartu 77.
    Tu "pracující lid" sice nečetl (neboť k tomu neměl možnost), ale masově ji kritizoval a odsuzoval.
  • Házení vajíček a sedání na vějičku

Vážená paní Šiklová!
    Ve včerejším pražském Metru Vás v souvislosti s "vajíčkovou aférou" citovali: "Mladí lidé měli Paroubka prostě dost".
    Dovolte, abych se k tomu vyjádřil:
    1. Mrzí mě, když lidé, kterých si velmi vážím, na jedné straně mírní své výhrady k ODS, jako straně reálného kapitalismu, v němž se jim celkem dobře žije, a na straně druhé vykazují vzrůstající známky obav z toho, že by levice mohla vládnout a prosadit (velmi dílčí) zmírnění kapitalistických symptomů naší doby. Byl bych nerad, kdyby se toto týkalo i Vás, svého času mé soukromé kandidátky na prezidenta ČR.
    2. Mladí lidé, jak jistě jako socioložka víte, velmi dobře poznají na koho se útočí a na koho ne. V dětství měl např. Václav Havel ve škole (jak kdesi vzpomínal) problémy s bohatstvím svých rodičům, zatímco dnes mají děti problémy s rodiči chudými. Také dospívající vědí na koho neútočit (např. na svého "manažera") a na koho ano (nějakého "socku"). Na západě volí mladí spíše nalevo a odchylují se od volby rodičů, u nás (zatím) ne. Ač patří mezi skupiny zranitelné. Už Karel Čapek si všiml, že služky nechtějí číst romány o služkách, ale o hraběnkách...
    3. Paroubek během své 15timěsíční vlády nedělal politiku proti zájmům mladých. Navíc od té doby uplynuly více než tři roky... Na Topolánka neletělo ani jedno vejce od stovek tisíců nezaměstnaných, kterým zkrouhnul podpory v nezaměstnanosti ani od nemocných, kterým omezil nemocenské dávky.
    4. Kritizovat především vládu, ne opozici, je normální v demokracii, to druhé pak v Bělorusku a podobných systémech. Pro demokracii je možnost opozice vystupovat na veřejnosti podmínkou sine qua non. Např. dominantní postavení jednoho určitého mediálního vlastníka naproti tomu demokracii škodí.
    Pro prosazení zájmu bohatých se vždy najde víc peněz, a tedy i talentu a úsilí, než pro zájmy chudších. A mladí se dnes ucházejí o práci a uznání u těch bohatších a revoltují proti těm, kteří představují jejich svědomí, že nejsou na té správné straně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit