-
Ach jo
http://www.cibulka.net/nnoviny/nn20 00/nn0700/obsah/02.htm
http://ol ser.cz/1564/nehajlovala-nerikala-es -kommt-der-tag-a-nedavala-hitlera-z a-vzor/
http://www.novinky.cz/ku ltura/151450-ct-neodvysila-natoceny -dokument-o-jirine-svorcove.html
http://www.svet.czsk.net/clanky/ku ltura/jiraskovanarodky.html -
Re: paní Švorcová
Ano,robíme chyby a každý človek narobí vela chýb za celí život,ale nesmieme odsudiť nikoho za činy,ktoré možno urobil,ale nechtiac.p.Jirina Svorcová vždy patrila medzi najlepšie herečky,a jej meno aj dnes pozná každý.Sú ludia ktorý ju odsúdia ,a pritom ani ju nepoznajú.Len aby vedeli jej ublížiť.Načo je to dobré?Ani po 20 rokoch jej nedaju pokoja.Načo sa hrabať v minulosti,treba žiť v prítomnosti lebo buducnosť nikdy nie je istá.
Som rada,že ešte aj v tejto dobe sa najdu ludia,ktorý p.Svorcovú majú radi,a vedia ceniť jej herecký talent a považujú ju za dobrú herečku.Mám ju rada,
a vážim si ju.Prajem jej vela zdravíčka a do najbliššieho stretnutia kludné a krásne dni. -
paní Švorcová
Já vám nevím,jako herečka mě paní Švorcová zaujala, podobně jako paní Chramostová, jak už tady někdo podobné srovnání nadnes. Dvě velké herečky, dva různé osudy, ale jsou skutečně tak různé? Vážím si těch, kteří hlavu neskonili. Nevím, co s těmi, kteří tzv. sloužili. Z dnešního pohledu se snadno soudí, myslím, že nic není černobílé. Měla jsem babičku, přesvědčenou komunistku, hodnějšího člověka jsem zatím nepotkala. Svědomí a nezkušenost z té doby mi nedovoluje soudit. Vážím si paní Švorcové pro její herectví.
V příspěvcích píšete o fanklubu, kde a jak se přidat??? -
Dakovanie
Milá p.Svorcová!
Dakujeme Vám ,že ste priala naše pozvanie,a pre nás,členom fanklubu ste urobili nezabudnutelnu sobotu na celý život.Sme radi,že sme sa mohli s vami stretnuť,a spoznať Vás.Prajeme Vám veľa šťastia,úspechov k novému CD-Naše sny,a hlavne to najdôležitejšie:veľa-veľa zdravička,lebo ked človek má zdravie,tak má všetko.So srdca Vás pozdravujú členovia z fanklubu:Jaromirfarnik,Maja-kekeska ,Tanja,Olga a Sylvia-sylviky. -
Milá p.Svorcová!
K dnešným narodeninám Vám chcem popriať z celého srdca veľa-veľa zdravia,šťastia a k novému CD:Naše sny veľa úspechov.Dúfam,že za pár dní aj osobne môžem Vám popriať všetko dobré,čo život môže dopriať ludom,ktorý to zaslúžia.S pozdravom Sylvia L. -
p.Švorcová
ahoj všichni.Blíži se narozeniny naší paní Švorcový.25.5.2009 oslavý 81 narozeniny ke kterým ji přeju mnoho zdraví a životního elánu.Věřím že ji popřeju i osobně.Všechny vás zdravím a přeju krásný den -
Re: Herečka s velkým
Som velmi rada,že okrem mna ešte sú ludia,ktorý nezabudli na našu Ceskoslovenskú umelkyňu,a majú ju radi.Verím k tomu,že sú ludia,ktorý nezabudli na jej krásne divadelné predstavenia,rôzne televízne inscenácie,a filmy.Jej nezabudnutelná Andulka Holubová
navždy ostane v nás všetkých,ktorý sme pred 30 rokmi nedočkavo čakali na ženu,ktorá za lahôdkárskym pultom so svojím úsmevom očarila svojích zákazníkov
Bola veľkou herečkou,a som rada,že aj v dnešnej dobe niekto myslí na ňu,a jej krásne recitovania nahral na CD.Bol to dobrý nápad.Prajem jej veľa úspechov,a tie básne sú veľmi pekné.Gratulujem.S pozdravom S.L.
. -
Re: kekeska
Plně s vámi souhlasím, paní Jiřinka je velká herečka, jenom škoda, že po roce 1989 musela přestat hrát. To je veliká škoda... -
Herečka s velkým "H"
Milá paní Jiřinko,
nikdy nazapomenu na vaše velké role, na to, jak jste mi poslala kdysy fotku s vaším podpisem /to jsem chodila na základní školu a dnes jsem v důchodu/. Když o vás píšou, vždycky se mi zahřeje u srdíčka. Přeji vám hodně moc zdraví a štěstí, škoda, že vaše herecké umění bylo násilně přerušeno......
Zdravím z jižních Čech -
sylviky
Vážená p.Svorcová!
Prajem Vám skoré uzdravenie,aby ste si mohla ešte s vaším psíkom Filipkom uskutočniť veľa krásnych prechádzok.
S pozdravom L.Sylvia
*4* -
Re: Re: kdo má zájem
Ahoj,odpovídám až teď,to setkání plánujeme na květen,ale ještě nevím přesný termín,až ho budu znát dám včas vědět.Přeju hezký den -
Re: Re: Vynikající herečka
Každý verí v niečom inom,a ani jeden človek nemá dvojča s tým istým myslom,a životným štýlom.V tom čase,sme žily v soc.štáte,a v školách sme učily o komunizme,a socializme.Ale jedno je isté:
svet sa zmení,aj ludia sa zmenia,ale vždy ostaneme taký,aký sme sa narodily.
Aj povahovo.p.Svorcová vždy verila v komunizme,a nezmenila sa.Všetká moja česť. Ale máš pravdu:
Bola VELKOU HEREčKOU,a jej meno sa zapísalo do knihy velkých,o ktorých ludia budú rozprávať aj po desaťročiach.
Pre našu Ceskoslovenskú Republiku bola
známou osobou,a aj teraz ešte ludia tu,na Slovensku na nu nezabudly. *3* -
Re: Vynikající herečka
Pani Švorcová mi utkvěla v paměti jako vynikající herečka. Trochu jinak ji mám zafixovanou z doby mé zákl.voj. služby. Její návštěvy kasáren a básničky, deuty Krupské s Leninem. Usínali jsme nudou a zavraceli oči. Byla v životě poblouzněná, politická fanatička. Ale za to, Pani herečka. A to jí nikdo neupře. -
Re: Re: sylviky-sylvia
ahoj,to je správně 15.února je přece Jiřiny
takže má svátek.čau -
Re: sylviky-sylvia
Že by opět několik různých dat ??? *3* -
sylviky-sylvia
Dnes je 15.2.a viete kto má meniny?
No,predsa naša velká herečka:Jirina Svorcová.
Ja,osobne by som chcela jej zapriať všetko dobré.Vela zdravíčka,-to je najhlavnejšie-vela šťastia,a krásne bezstarostné chvýle v živote.s pozdravom so srdca praje Sylvia-sylviky *14* -
kekeska
ahoj, sleduju tuto diskusi,ale musím konstatovat,že seriál Žena za pultem nedá pokoj mnoha lidem.Politiky tam není zdaleka tolik,co v jiních seriálech,ale vadí tady herečka,která zůstala věrná svým ideálům,kdyby tuto roli hrála kterákoliv jiná herečka nikdo by se nad tím až tak moc nepozastavil.Hrála výborně!Myslím že spíš vadí ten lidský přístup v tom seríálu,protože dnes v této tržní společnosti,kde jde jenom o peníze a jestli ten druhý má nějaké trápení nebo nemá práci to nikoho nezajíma.Paní Švorcové přeju jen hodně zdraví a pevné nervy a ať se povznese nad vulgaritou a nepřejícností.Přeju hezký denhttp://img.osobnosti.cz/smiles/1 1.gif -
Re: kdo má zájem
Ahoj!
Ja by som mala tiez zaujem stretnut sa s pani Svorcovou. Ked budete organizovat to stretnutie, dajte prosim vediet aj mne. Sice neviem, ci sa mi tam podari dostavit, ale rada by som. Dakujem a pozdravujem vsetkych. -
Paní herečka
Jsem moc rád že pan Dietl napsal tak krásné seriály o životě a osudech různých protagonistů.Zkrátka děj vypovídá o době a její vývoji a ač různí lidé mají na ni různé pohledy tak já na ni pohlížím vprve řadě na dobu svého mládí a tedy na svou dobu.Paní Švorcová hrála s uměním sobě vlastním a mnozí mladší kolegové by si mněli vzít příklad a né očerňovat člověka který dal své srdce v prvé řadě divadlu.Kolik je dnes umělců kteří vystupují pod barvami různých politických stran?A nikdo neví zda-li to dělají s politického přesvědčení či za peníze.Budete je později pranýřovat jako Paní Jiřinku Švorcovou ŽE ZASTÁVAJÍ A VEŘEJNĚ PROSAZUJÍ NÁZORY JINÉ KONTROVERZNÍ STRANY KTERÁ BYLA PRVE IN TOVÁRNOU NA LEHCE VYDĚLANÉ PENÍZE ALE JEJÍ ČAS UŽ VYPRŠEL A JE TŘEBA JI POŘÁDNĚ ZHANOBIT A VEŘEJNĚ SE OD NÍ DISTANCOVAT IKDYŽ TAKY UDĚLALA KUS DOBRÉ PRÁCE KTERÁ JA PLATNÁ DOdnes.Nechme každého žít a nenavážejme se do práce druhého když sám nemáme čisto před vlastním prahem.A udělejme za tím tlustou čáru. *1* -
Re: kdo má zájem
Ja mám záujem sa stretnúť s nou,ale musíš to povedať,napísať skoršie,ak to bude reálne,lebo som z Bratislavy,.s pozdravom sylvia