Přejít na výpis diskuzí

Pavlína Wolfová

OSOBNOST 27.2.2008 
29 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • alena2

    Vážená paní Wolfová, trochu se mi příčí Vás oslovit Vaším uměleckým příjmením, protože mi připomíná moji třídní profesorku z gymnázia, ale ta byla s "V", tak jsem to překousla. Vysvětlím: ke stáru se u mně projevil odpor ke školství, hned jsem si věděla rady, bylo mi jasné, že naše školství nezná šestku, takže jsem se pasovala na samé šestky, a mám tímto svůj problém se školstvím vyřešený! Ale to není důvod, proč se na Vás prostřednictvím portálu Osobnosti obracím. Už dávno je mi známo, že jste absolvovala obor žurnalistika na VŠ. Toto studium s sebou samozřejmě přináší perfektní znalost ČJ. Češtináři mě trápili během celé mé povinné i nepovinné školní docházky, nevím, zda jste shlédla starší český film Neobyčejná třída, ten mě na výuku ze strany češtinářů dobře připravil, i když češtinářka na gymnáziu křestním jménem Larisa byla přeci jen problém.

    Ke stáru se mi podařilo najít slabé místo češtinářů, prapůvod mého objevu má ale kořeny na VŠ, kterou jsem s úspěchem absolvovala a získala titul Ing. (nevím, zda při sepsání listiny stvrzující tento můj titul nedošlo k tiskové chybě a nejsem spíš Ind. než Ing.) Během mého studování na stavební fakultě ČVUT byli VŠ pedagogové na této fakultě upozorněni, že název katerdra stavebné mechaniky neodpovídá moderním pravidlům ČJ, a byli nuceni tuto katedru přejmenovat na katedru STAVEBNÍ mechaniky. Teprve nedávno jsem si uvědomila, že tento zásah evidentně ze strany Ústavu pro jazyk český, by bylo možno obrátit proti nesebekritickým autorům, podle současných pravidel ČJ je evidentně správnější: ÚSTAV PRO ČESKÝ JAZYK. Nejsem si jista, zda Vás tento můj nápad zaujal, přesto ve sdělení tohoto mého nápadu na Vaše stránky na portálu Osobnosti vidím cestičku k tomu, aby slovutní odborníci začali s kritikou a změnami nejdříve u sebe, a teprve poté se zabývali kritikou ve svém širokém sociálním prostředí. Děkuji, jestli jste ochotna si toto mé poněkud obsáhlejší sdělení přečíst. S pozdravem Vám i Vaší mamince Ing. Alena Štočková.

  • předem bych chtěl upozornit: nějak divně Vám funguje To hlasovací zařízení, ave to je asi úpně nomání úďo, že ehm. Dal jsem si do vyhledávače moderátorka pí..a Wolfová a ono jí to našlo. Ani jsem nevěděl, že se jmenuje Pavlína a už ani to že je pitomkem tak slavných předků. Ještě že tak... To co předváděla v pořadu na TV5 volejte k věci. TO BYL KONCERT !!! FUJ !!! *12*
  • Milá paní Wolfová,

    k dnešním narozeninám přeji zdraví, pohodu a radost z dětí.
    Jste velmi chytrá, inteligentní, slovem nadaná dáma, dědeček musí mít nahoře radost.
    Mám 75 let a vždy jsem vás ráda viděla a poslouchala.

    S pozdravem Marcela Zárubová
  • nepříjemný, ukńápaný, projev, velmi špatná moderátorka,člověk by při jejím projevu usnul
  • V Reflexu, tam se opravdu předvedla... Myslím, že hodný dědeček by jí natřískal pr...! Nafoukanej spratek, protivná, samolibá a zlá.
  • Netuším, proč se mi dnes vybavila vzpomínka na Vás Pavlíno....
    Vím že jsem před roky(vzhledem k Vašemu věku)obdivovala profesionalitu projevu v rozhlasových presentacích ....
    Zajímá mě, jak svých schopností a svého umu využíváte v současné době,proto jsem otevřela tyto stránky ....
    Moc Vás zdravím a přeji spokojenost v soukromém životě*
  • Ted už je asi pozdě ale kdyby hrála od mala ve filmu jako její dědeček tak je to hotová česká Lindsai Lohan ten její drzej kukuč je přímo boží
  • Vážená paní Wolfová,mám Vás rád už od doby rodu Filipovských. V posledním Víkendu MFD se Vám vloudila podstatná chyba při výkladu ...SMRDI KORUNOU ! Všechno je jinak! Jsem více než dospělý a vždy se říkalo,že...nesmrdí korunou,protože žádnou n e m á. Vy,pokud se nemýlím,vysvětlujete pravý opak. Příklad: Mám v kapse olomoucký syreček,smrdí tam,t.zn.,že ho mám. Nemám-li ho v kapse,pak nesmrdí a já ho nemám.To stejné je s korunami. Smrdí má,nesmrdí n e m á!!! Zdraví Vás krajan z Pardubic Josef T i ch ý.
  • Dobrý den,paní Wolfová chodí do našeho knihkupectví
    se svými dětmi,které má slušně vychované i ona sama o sobě
    je moc milá!Ti,kteří ji neznají a mluví o ní tak ošklivě,ať přestanou číst bulvární tisk a přečtou si raději nějakou pěknou knihu!
    Každý z nás máme své problémy,ale do těch cizích se lépe šťourá,že?
    Cizími problémy se jen kompenzují problémy vlastní!Ach jo! :-(
    Paní Wolfová,hodně štěstí!J.M.
  • Paní Wolfová je milá,slušná a vzdělaná dáma!
    Toť vše!
    Jana

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit