Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • U RDR2 online se Rockstaru nechtělo řešit podrobnou lokalizaci. Stačí když jedna země v Evropě poker zakazuje (nevím která ani proč) a tak to zakázali pro celý region. Jelikož se hraje jen o herní peníze, moc je to nepálilo.

    Lootboxy jsou u nás v řešení a bude fajn, když zmizí. Jen se bojím, že by to s sebou mohlo při zpřísnění podmínek stáhnout spoustu dalších věcí. A jak je vidět (nejen) u Diabla Immortal, tvůrci se snaží mezi zákony hodně kličkovat. Už to třeba není lootbox s herním předmětem, ale předmět, který ti zvýší šanci na získání jiných předmětů během následující části hry. Tedy něco jako by sis místo standardního meče s dps 10-25 koupil meč s dps 20-50. Jen to nejsou HPčka, ale šance na pořádný loot. Je to lootbox? Prakticky ano, právně už se o tom u soudu můžou hádat dlouho.

  • utraceni za mkrotransakce je jedna vec

    gamble uplna jina, mnohem horsi


  • OsamaBinBowlin

    Tak samozřejmě že je to věc rodičů jestli děcku dá kartu, nebo si nechá uložené platební informace v telefonu, konzoli, PC, a nechá to volně přístupné. S ratingem 18+ u placení sem přeháněl, u Lootboxů ovšem ne. Jednou tu máme zákon proti hazardu, tak ať platí všude, nebo nikde. Zase odkážu např na RDR2 Online, kde si bez VPN nezahraješ poker, a to nemůžeš hrát o opravdové peníze, nejde si tam vyměnit zlaté cihly za dolary do hry, ale můžeš si pustit CoD a progemblit kolik chceš. Nevím teda jestli v tom má prsty ČR, nebo Take Two/Rockstar, aby se nemuselo starat o naše předpisy. Třeba u karet Pokémonů nebo MtG, je to Lootbox, a je to komplikované, ale pořád z toho máš nějakou fyzickou věc, hodnotu, i když celkově obsah balíku stojí za prd, za MTX nemáš nic, platíš za odemčení náhodné věci ve hře za kterou si už zaplatil.

  • 18+ rating na in-game platby je podle mého nesmysl. To bys musel mít zákon, který zakazuje jakékoliv on-line platby lidem pod 18. Životní úspory můžeš utratit nejen ve FIFA, ale i na e-shopu s učebnicemi pro první stupeň ZŠ nebo s plyšáky (nebo na Steamu, Epicu či libovolném konzolovém obchodu s hrami, v Androidu, iOS...) Vzhledem k tomu, že se čím dál tím víc platí elektronicky, měli by mít i lidi mladší 18 let tu možnost (ideálně s vlastní kartou bez možnosti jít do mínusu, ale to je věc rodičů, jestli jim budou půjčovat tu svojí neomezenou nebo ne).

    I s lootboxy je problém, protože omezit to jen na on-line hry je právní paskvil a obecně by to zařízlo spoustu dalších věcí, do čehož se nikomu moc nechce. Typicky různé spotřebitelské soutěže, ale třeba i balíčky karet pro Magic the Gathering (i když v tom jsem zamlada taky utopil dost peněz...)

  • MalyZeli

    Ono to snad časem bude, už některé státy upravili zákon, zatím ale jen malé % v EU, ČR je tuším v seznamu státu kde se na tom pracuje, ale bohužel jsme minorita v jejich profitu na MTX. Je to strašné smutné, ale Lootboxy a MTX nezmizí, na východě jsou lidi naprosto zdegenerovaní a jejich největší zábavou jsou f2p mobilní hry do kterých mohou sypat peníze každý den, a v Americe to není o moc lepší, a to jsou 2 největší trhy. A když to lidi odmítnou, tak to nakrmí pár lidí kteří do toho nasypou 100k$ každý. V Americe to nezakážou aby náhodou nerozzuřili Čínu. Podle zákona by každá hra která má Lootboxy, nebo vůbec možnost kupovat za reálné peníze, měla mít rating 18+. Což by vypadalo zajímavě třeba na krabici s Mariem nebo Crashem apod. Hlavně sportovní hry, FIFA atd, od 7 let a můžeš tam za čutálisty utratit životní úspory.


  • lootboxy jsou ciry zlo

    proc to nepodleha aspon necemu jako je loterijni zakon?

    vseobecne bych zakazal prodavat cokoliv, co nema jasne danou podobu, platit za sanci na neco je zlodejina

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit