Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-la-liga-spanelska-vlada-prevzala-kontrolu-nad-fotbalovym-svazem-5027059

toto ale nepůjde a nebude mít dlouhého trvání, pač UEFA má v rules, že se nemůžou politické reprezentace zemí, které sdružuje, plést do fungování ve fotbalovém prostředí.. musí to být odděleno, proto je to u nás spolek, který přijímá dotace od NSA a není to třeba pod min. školství

• https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/zbrojovka-brno-majitel-libor-zabransky.A240425_112534_fot_dsouteze_coch

není už tohle na zfilmování?? mně přijde, že tohle mělo lepší scénář než všechny ty čs. telenovely historicky.. byl jsem v napětí až do dnešního dne. Děkuji.

• Přestože v prosinci prodloužil smlouvu do roku 2028, již několikrát se na něj dotazovala Neapol a hráčův agent potvrdil také zájem Liverpoolu a Paris Saint-Germain. V Paříži by se shodou okolností potkal (anebo ho rovnou nahradil) s krajanem Milanem Škriniarem (29).

zdroj: https://infotbal.cz/o-spartana-vitika-se-zajima-feyenoord-idealni-nahrada-za-hancka-ktereho-ceka-velky-prestup/

Potkat by se tam mohli, ale Škriniarova současnost by měla spíše agenta Hanciho varovat, pač nehraje..
    o téhle události píše (a to neustále) ale jen tento server u nás, nikde jinde jsem to nečetl. Byť Hancimu přeju přestup klidně i do City, tak budu pořád psát, že pro Anglii není a hodně tam narazí, pokud jsou tyhle informace pravdivé.
    Zájmu Paris bych i věřil, oni mají velice špatný scouting. Teď už jim musela pomoci i UEFA nalosováním do příjemnější části pavouka, aby vůbec měli šanci, při těch nesmyslných investicích emírů z Kataru, které tam po léta probíhají, na nějakou relevantní trofej..
    Podle mě by Hanci udělal štěstí jen ve španělské nebo portugalské lize. U francouzské si taky jistý nejsem, pač tam jsou velice rychlí afričtí hráči, kteří by mu dělali ještě větší problémy než nyní ty rychlostní typy hráčů v těch nej týmech holandské ligy, kterých je tam malounko. Ta francouzská liga je mnohem lepší a vyrovnanější samozřejmě než holandská. Možná by tam ani tak nezářil vepředu, což je jeho předností, protože i vzadu tam hrají atletické typy obranců z těch afrických francouzských kolonií.
    Ale zájmu Neapole a PSG věřím, u Liverpoolu by mě to překvapilo i vzhledem k tomu, že tenhle tým podle mě stopery nemusí vůbec v současnosti řešit..
    Z celé téhle přestupové Hanci ságy na pokračování pak může vytěžit zase Sparta a je správné, že budou chtít ještě více než za Hanciho, pač Viťaz je jednak mladším hráčem a ty jeho kvality jsou hlavně směrem do defenzívy vyšší než u Hanciho, což je u obránce tak nějak meritem, jen v té holandské lize se to ještě schová, protože tam je na úrovni jen pár týmů schopno vůbec držet míč s Feye aspoň 35-40% času v zápase.

• https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/premier-league-liverpool-trener-arne-slot.A240424_122004_fot_zahranici_duff

tak pravda může být i Liverpool, pokud tam podepíší Slota. Je to dobrý trenér, ale ti holandští kouči mají velké problémy trénovat jinde než u sebe doma. On by si Hanciho ale podle mě vzal. A byla by to chyba. :)  Holandská liga je tak 3 levely pod Premier league, Hanci by tam 100% hořel v těch jeho negativních stránkách, to je zkrátka laťka příliš vysoko..

• a hlavně by neměl vůbec čas na tu svou přednost, Hanci je ofenzivní bek a v Anglii jsou snad nej obránci na světě, navíc urostlí kluci, rychlí, fyzicky zdatní. I kdyby ten čas pro tu četnost defenzivní práce vůbec našel. Tohle by nebyla zkrátka dobrá služba jak od agenta Hanciho, tak i od jeho trenéra Slota z Feye. Ale mohou se samo přesvědčit. :) Jen pak už padá Hanciho cena a ta kariéra stagnuje, pokud se jedno angažmá takhle nepovede, jak bych čekal v Anglii, popř. pokud tam bude sedět na lavičce jako třeba jeho kolega Škriniar v PSG.. Tam vůbec nerozumím tomu, proč odcházel z Interu, kde byl klíčovým hráčem, Inter je elita Itálie, hrají taky Ligu Mistrů, PSG naproti tomu vůbec nenaplňuje předpoklady, byť tam katarští emírové pumpují neskutečné peníze, navíc se vědělo dopředu, že odejde s velkou pravděpodobností Mbappe, celý ten tým se bude muset díky věkové skladbě předělat, tzn. další minimálně rok ztráty při cestě za nějakými úspěchy.
        Teď jim UEFA "nalosovala" lepší část pavouku, aby ještě tenhle starý tým měl vůbec možnost něco dokázat, ale stejně se dostali dál zase jen přes poškození Barcelony sudím, který nezapískal penaltu na toho naturalizovaného Turka, ten zákrok byl evidentní i z pohledu VAR, čiže zase se hraje nějaká nečistá hra ve prospěch Arabáčů v těch nejvyšších patrech fotbalu. Nicméně si i tak myslím, že to PSG nevyhraje, pač v pavouku je Real a pravděpodobně nejlépe hospodařící klub na světě - Bayern. :)
        Ten přestup jsem ale nechápal. Místo toho měl jednat o vyšším kontraktu v Interu, byť by tam nedostal takové peníze jako v PSG, pač Inter má finanční problémy pod Číňany - komouši omezili podporu fotbalu obecně, i díky korupčním aférám v něm, ale i úpadku hospodářství v čajně a v komunismu, jako v každé diktatuře, je vše regulováno seshora, tzn. neexistuje tam žádný soukromý kapitál..
        Dá se to tak pochopit jen z hlediska vyššího kontraktu pro hráče, sportovně absolutně ne (a na tohle by si měl dávat při výběru ligy a týmu pozor i Hanci, pač je ještě v dobrém věku). Ale pokud pak nehraje?? navíc v sezoně před ME??

• https://infotbal.cz/proc-v-jablonci-nehral-sloncik-ktereho-chce-pulka-ligy-zlin-ho-setril-na-karvinou/

jak jsem psal už před rokem snad, tenhle kluk bude mít výbornou kariéru, pokud bude na sobě pracovat. Nepřekvapí, že už ho chce tedy půlka ligy v tuhle dobu, jsem rád, že je mezi těmi týmy krom Viktorky, jejíž scouting dlouhodobě chápu, i Baník. 

tady tenhle případ Kaloče a jeho přestupu do Kaiserslauternu pak může pro ostatní hráče, kteří uvažují o Baníku, být rozhodujícím faktorem a důkazem, že v Baníku nejde v přestupové politice o ego funkcionářů (ta cifra za hostovačku, aby došlo k dohodě a hráč mohl hlavně hrát), ale reflektují i kariérní zájmy hráčů, tzn pracuje se s lidskostí. Už to zmiňoval i Ewe, že se cítí v Baníku jako v domácím prostředí:

Za půlroční hostování dostane Baník podle informací inFotbal.cz jen 10 000 eur (252 tisíc korun). Součástí dohody je opce atakující 500 000 eur (přes 12 milionů korun).

V zime odešel Kaloč do druhé německé ligy kvůli nedostatku prostoru v
      Baníku. Nehrál důležitou roli v plánech trenéra Pavla Hapala, v
      Kaiserslauternu si na malé herní vytížení stěžovat nemůže.

„Filip u nás na podzim ztratil vytížení, na jaké byl zvyklý z
      předešlých sezon. Tohle se ve fotbale stává, hrát může jen jedenáct
      hráčů. Stejně tak je pochopitelné, že hráč chce co nejvíce nastupovat,“
      řekl v zimě šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-priske-mam-smisene-pocity-haraslina-nesetrim-o-sevcikovi-premyslime-5026771

Baník bude potřebovat náhradu za Eweho. Tam by se mi Michal Ševčík líbil. :) navíc by hrál poháry, hrál by tam často, sám by se měl kouknout, jak se v Baníku hráči výborně rozehrají - Ewe, Rigo, oba zřejmě odejdou, pač hrají výborně. Nebo Boula. Kdo ho znal? A jak se taky vypracoval v Ostravě. Michal by měl pravidelně nastupovat, v 1. lize, v mužstvu hrajícím o něco, aby na něj byl tlak, to by měli na Spartě správně uchopit, pač je to talent čs. fotbalu, jakých zase moc nemáme

• a je faktem, že Adam Karabec je nyní o kousek před Michalem, začal fakticky i bojovat, už se nespoléhá jen na talent. Začal si uvědomovat, v jakém kádru se nachází, že jen talent mu nemusí za chvíli stačit. Třeba ten první jarní zápas Sparty na tuším Hradci Králové, tam byl možná nejlepší hráč Sparty a tohle byl možná i jeho letos nej zápas sezony, tam se mi fakt líbil.

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-analyza-tri-nuly-padesat-milionu-dost-otazek-vyplaci-se-slavii-nejdrazsi-brankar-5026495

vy to pořád někteří nechápete. Obchoduje se nominálně. Ještě vám to napíšu takhle. Tvrdík mohl koupit Neuera a asi by se mu vyplatil i více než Staněk - sportovně. Ale kolik by stál?? :)  Na druhé straně je Červík, který přišel prakticky za babku a nyní hraje základ a zrovna on byl jedním z těch, kteří stáli za tím nedělním fiaskem Slavie hlavně směrem dopředu.. Kdyby tam nebyl v tom středu, kdo ví.. Už chápete obchod?? :)

• nebo ještě takhle. Ta kupní cena Jindry a v té transakci jen Červíka se výrazně přiblížila. Jindra nastupuje v lize, ukázal se v pohárové Evropě, je v repre. Červík je ještě stále v pohárové Evropě, nastupuje v lize, bývalý reprezentant, oba v základu. Jenže součástí té transakce byl ještě i Valenta. Oba ve výborném věku, Jindra už 28 let. Byť brankáři dozrávají později, tak ve vrcholovém fotbale si už po 30tce u aktivního sportovce nemůžete být ničím jistí. Plzeň pak určitě Jindru nahradila Jedloněm + na lavičce má ještě mladého Baiera.
      Slavia je venku ze všech pohárů, v lize se ještě neví. Pokud nezíská titul, tak se ale nedá říci, že se ji Jindra vyplatil i sportovně. Finančně se jí nevyplatí nikdy, protože už ho určitě neprodají tak, jak může prodat Plzeň Červíka (věk), nebo i Valentu. Sportovně je to navíc dostihlo nyní + může i nadále, pokud se do základu Plzně dostane i Valenta, který hrál navíc výborně pod Svěďou ve Slovácku, trenér Koubek bude asi mít návod, kam po nerudovsku s ním, až se uzdraví.
      V sumě - nevidím nic pozitivního z té transakce pro Slavii. V tuhle dobu a ani do budoucna (věk Jindry). Nominálně pak Slavie už teď můžeme říci, po tom, jak se chytil Červík, výrazně prodělá, protože tam ještě byl doplatek tuším něco přes 20mio pro Adu. Podle mě tuhle transakci má Ada za jednu z nej, kterou v Plzni za svého působení udělal a možná by ji nepřebil ani ten obchod s Durosinmim, pokud se rozehraje i ten Valenta. Počítat pak všichni umíme, za kolik může ven Jindra a za kolik ti dva Plzeňáci, v dobrém věku.. čiže tak.

• protože ten Durosinmi by už mu nevydělal nic, přišel by o něj za těch 250 mio, ale Červík s Valentou mu můžou vydělat jednak vlastním prodejem, ale příští rok v případě zisku titulu i postupem Plzně do Ligy Mistrů, popř. nyní nebo příští rok obecně v pohárech. Když se to pak sečte, do kupy to může dát více než tahle Durosinmiho transakce. Obchod je a vždy bude o má dati - dal.. pokud se teda nevratí Mezopotámie..

• „Prožil jsem ve Slovácku šest sezon, bylo to krásné období a
    nezapomenutelné věci: vyhráli jsme domácí pohár, hráli jsme Konferenční
    ligu, to byly pro mě i celý klub nádherné momenty, ale úžasná byla celá
    ta cesta, po které jsme se takhle vysoko dostali. Na to budu vzpomínat a
    vždycky se sem budu rád vracet. Po tak dlouhé době to sice bude těžké
    loučení, ale končím s tím, že se rozcházíme jako přátelé,“ podotkl
    Svědík.

zdroj: https://infotbal.cz/svedik-na-konci-sezony-opusti-slovacko-rozchod-po-temer-sesti-letech/

s lidmi na Slovácku se dá dělat vše, jen ne business. Jsou tam mezi nimi ale ty pravé lidské hodnoty, což už dnes hledáte ve společnosti těžko, a to je často důležitější než si honit triko (ego). Svěďa tam udělal ale i ten business (poháry, dobré výsledky v lize), chápu, že se tam bude rád vracet ale pro to první, mám to tak stejně. :)

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-28-kolo-banik-karvina-ewerton-gol-parada.A240414_182409_fotbal_tals

nechci Pavlovi kecat do jeho práce, ale moc nechápu, proč sází vzadu na takhle pomalé kluky jako Frydrych, má-li tam na lavičce Ndefeho a proti nim stojí afričtí hráči Karviné. To bych trochu potřeboval vysvětlit. Jestli není Ndefe třeba fit. včera ty pohybové indispozice byly vidět, bohužel a Baník za to pykal body, se kterými jsem asi počítal nejen já..

Chachaři se tím ale netrápili a posílali zase vzkazy - Je-li Bůh s námi, kdo je proti nám.. :)

• pořádně divné kurzy sázkovek jsou na zápas Plzeň - Slavia. Aby bylo na Slavii 1,69 , když s Plzní není schopna poslední dobou vyhrát, to je nějaké podivné.. Na Plzeň pak přes 5 celých... DOMA..😱😬 Tvrdík ve čtvrtek v Plzni na pohárovém zápase. Pořád jde o souboj našich nej klubů, tyhle kurzy jsou KRAJNĚ PODIVNÉ.. Plzeň má půlku základní sestavy obměněnu oproti čtvrtku, čiže s kalkulací únavy nemůže být řeč, navíc Červík i Kalvach se nedají počítat, ti mají dvoje plíce, čiže v podstatě tam jsou 3 hráči + golman, kteří nastoupili i ve čtvrtek. No jsem na to zvědav. Ten český fotbal se z těch podezření ani nedostane...Odpovědní koukejte na ten bet radar... musí to jít přes hráče, pokud tam něco je a ti hodně rádi sázejí.. tohle je totiž za normálních okolností úplně vyrovnaný zápas, možná i o fous pro Plzeň, která je nyní ve formě i díky té Fiorentině, které nic nedovolila..čudné

Doufám, že Plzeňáci trenéra Koubka nepoděláte.. to byste byli i na
    fotbalisty pěkná hova.da.. Motivaci tady Plzeň musí mít, jde o ligový
    šlágr, před domácími fandy + jde o čest klubu. Navíc na Firenze máte 5x
    menší šanci něco uhrát než tady. Na tohle jsem zvědav, sázkovky mají
    většinou nej info totiž..😯😬

• Ale pozor, v lize ukazuje jinou tvář, o které se bůhvíproč moc nemluví: všimli jste si vůbec, že nastřílel nejvíc gólů ze všech?

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/miroslav-koubek-plzen-slavia.A240414_231927_fotbal_ald

a jak Plzeň přitom brání.. :) tzn. vyvážená ofenzivní i defenzivní fáze. Výborně zapadli Dweh i Robin Hranáč. To je podle mě nejrychlejší stoper v lize. Ještě jsem neviděl žádného útočníka, že by ho přesprintoval, a to už hlídal Tanka nebo to včera zkoušel na něj Jurečka.. tady kredit i trenérovi Kováčovi, který mu nahoru taky pomohl. Pro mě největší objevy ligy tuhle sezonu. Dweh umí dát i výbornou finální přihrávku takhle zezadu, v tom je Plzeň taky hůře čitelná.
      Říká se, že před smrtí vypadá člověk nejlépe, ale taky, že pokud senior není ve společnosti, chřadne a zemře dříve, než by musel. :) Pan Koubek vypadá fantasticky, pač je mezi mladými, měl by ještě trénovat, pač pomáhá čs. fotbalu, růstu hráčů (Šulcík, Choras, zmínění stopeři, Souare zapadl fantasticky a dostává z něho to, co jsem v něm viděl i já ve Vyškově, Metsoko hrál taky včera dobře, Červika taky dobře vykoupili, chápu i příchod Traoreho, když ještě nebyl Červík, Plzeň i dobře podle mě scoutuje, nebo máme stejný pohled na scouting) a natáhne si ten věk do stovky. :)

• tak máme telata bookies. :) Hráči Plzně mají charakter a už to není náhoda, že je Slavie nemůže porazit. A nejenom Slavie. Byli byste sudokopytníci, kdybyste nej trenéra v lize podělali. Buďte rádi, že můžete ještě trénovat pod takovým analytikem. Totéž si myslím i o asistentu Trousilovi, to bude taky zajímavý trenér brzy. Plzeň má silný tým i v backstage.. :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-krev-a-praseci-hlava-u-stadionu-hnev-fandu-v-olomouci-sili-mafianske-praktiky-reaguje-klub-5026304

Kvasnica tam koukám pořád řídí povstání proti Sigmě (na ceduli Ostrava na dálnici dáme jeho fotku, přeškrtnutou). Možná ty kriminalisty pošlete za ním, něco mi říká, že by mohl tušit, kdo tam provádí to neopodstatněné výtržnictví, pokud ty fotky měl takhle brzy a zase jako z udělání jako první..
    Jak jsem psal, že problém je ve sportovním úseku, tak ani v tom ne. To by olomoucké béčko neaspirovalo málem na postup do 1.ligy.
    Problém bude v těch zákopech.. sigma by si měla vyčistit klub od parazitů a konspirátorů. Zítra s tím možná po utkání áčka začne.

A Kvasnicovi zrušit akreditaci na zápasy, na což má právo, pokud vůči ní pronáší neopodstatněné lži na veřejné youtube platformě Deníku Sport + přímo v něm. Deník Sport má na Moravě vícero redaktorů, může zaskočit třeba kolega Koštuřík, jestli ještě píše, nemá to daleko z jihu.. Tohle tam úplně všichni pochopí, po jeho posledním znemožnění se..
    Musíte fakt ukázat ty koule, jak chtějí ultras. :)

• a teď člověk kouká na Spartu, jasný faul na Viťaze (přistrčení) a sudí hlavní ani u VARu nic. Bohemka kopíruje ten výkon ze Slavie, hrají pěknou tužku, Sparta už 3 tutovky, ale jak dohrávají laxně ty přečíslení Bohemky vzadu, tak si asi prohrávat zaslouží..

• Jarda Veselý si na Spartu věřil, podle toho úvodního rozestavení s 3 vzadu, chtěl si to zase rozdat na férovku, on má neuvěřitelné sebevědomí. Ale přineslo mu to akorát volné krajní prostory, které sparťané využívali pro brejky téměř do prázdné obrany Bohemky. Místy nemuseli hrát ani mezihru, stačily nákopy do těch prostorů. Jak jednoduché..
      Doufejme, že se už Bohemka nedostane pod ním nikdy do pohárů za Česko, s jeho pojetím obrany. Jde to vidět hlavně v těch zápasech proti nej týmům u nás. Tentokrát si Sparta nevytvořila ale 8-10 tutovek, jako běžně, ale jen 6, hráli hodně uvolněně. Takový zápas potřebovali. Sparta ale není v žádné krizi, i s Bolkou nijak nevyhořela, mají mentálně silný tým, dnes to zase ukázali, odehráli pohodový zápas, nebýt tak laxní v koncovce, tak Bohemka dostane bůra. Ani chvíli nemohli klokani pomýšlet byť jen na bod.
      A te´d něco poslat do Plzně klukům a trenéru Koubkovi a Sparta to má zase ve svých rukou. :)

• Sparťané přitom zejména v první půli působili dost ospale a
        snad i unaveně. V jejich hře místy scházela rychlost i potřebná jiskra.
        Překvapilo, jak často si hostující stopeři pomáhali dlouhými nákopy
        směrem k útočné trojici. Domácí dokázali nabourat mezihru soupeře a
        nevýrazná byla Sparta i na křídlech, kde od začátku nastoupili Wiesner s
        Rynešem.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-28-kolo-zpravodajstvi-bohemians-sparta.A240412_143455_fotbal_tals

ten referát je úplně mimo.. :) Bohemka byla jednak podle čísel aktivnější v 2.půli, ale ta čísla úplně zkreslují, neměli jedinou tutovku za zápas. Ty nákopy byly taktikou podle mě trenéra Priskeho, protože Bohemka nastoupila vzadu ambiciozně ve 3, a když si redaktor pustí tu první půli, tak tam měl jen Birma a Kuchtič 2 tutovice jako blázen + tam šli několikrát 3-2, 3-3, Bohemáci se ani nezajišťovali v těch prázdných prostorech. Výborná taktika Sparty, trenér Priske tu hru Veselého přečetl náramně. Vám už v redakci nestačí ani branky, kritizujete už i za výhru v hcp. :D  úplně jednoznačná výhra Sparty, která kontrolovala zápas a jen větší klid v koncovce nepřinesl vyšší rozdíl..chodili si tam, jak chtěli do té otevřené obrany Bohemky. Ale otevřená byla, protože ji ta trojka vepředu dobře rozbíhala a roztahovala. Takhle se na Bohemku musí hrát, s ní se musí běhat..
        gol Bohemky pak neměl platit, což komise sudích podle mě vyčte i VARu, ale bylo to vidět a měl to vidět i sudí v reálu, jasné postrčení Viťaze Hůlkou, tohle se běžně píská, netuším, proč nebylo odpískáno nyní, jednoznačný faul..Viťaz by ten míč měl na hlavě navíc..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit