Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/sport/tenis/wimbledon-finale-muzske-dvouhry-alcaraz-djokovic-online.A240714_114356_tenis_kazdt

tohle jsou pro Carlitose nejcennější výhry v kariéře, protože Noleho hra je přesně na trávu - jedno z nej podání na světě + Nole je podle mě stále nejlepší na returnu v celém peletonu hráčů, dlouhodobě tvrdím. A tohle jsou na trávu dva nejdůležitější údery, kterými si otevíráte ten následný průběh výměny.
    Tzn., jestli je pro někoho nejtěžší Noleho porazit, pak je to právě ve Wimbledonu. Taky má z něj neurekom titulů a měl by ještě více, kdyby se nikdy nenarodil Roger Federer. :)

• https://infotbal.cz/banik-resi-posilu-ze-spanelska-fomba-ma-s-ceskym-fotbalem-zkusenosti/

tohle je zajímavý hráč, čekal jsem taky, kdo ho vezme z toho Vyškova, ale sám jsem ho chtěl ještě sezonu sledovat, byl tady přeci jen krátce.. Ale pokud byla dobrá cena, tak po tom šel Baník správně. :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-banik-uz-ma-nahradu-za-letacka-angazoval-byvaleho-spartana-5032073

výborné rozhodnutí, kvalitní golman, modlil jsem se, ať sáhnou kluci z Baníku po něm.. :)

• Roger měl třeba na antuce nevýhodu toho jednoručného bekhendu. S ním už dnes hraje minimum hráčů, ale zase špičkových (Tsitsi, Dimitrov, Musetti). Na antuce máte někdy podivné odskoky a tím jednoručem to ukorigujete hůře, pak v pozdějších fázích zápasu, s přicházející únavou, to začnete trefovat rámem tyhle odskoky. Tohle je myslím příčinou, proč Rogerovi antuka moc nešla. Ne tedy, že by to byl horší hráč, nebo měl horší fýzu než ten zbytek těch legend, nebo Carlitos. Ale to je moje hypotéza. :)

• https://infotbal.cz/hotovo-liberec-ma-dalsi-posilu-eneme-podepsal-viceletou-smlouvu/

z těch mých vytipovaných hráčů před přestupním obdobím už moc nezbývá. Všechny si rozebrala Slavie (Bužek), Plzeň, Baník, Libe nebo i Karviná překvapivě (Denny Samko), popř. už dříve Bolka (Králík) nebo Ruža na Slovensku (Köstlík) s úspěšným trenérem Smetanou. Tak jsem na vás v nových klubech (těch top u nás ) zvědav. :)

• Vyčíslíte rozdíl oproti Anglii?

Když
    nevybíráte z pěti tisíc, ale pěti milionů, je obrovská šance, že z toho
    nějaký talent vyleze. U nás z pěti tisíc jsou tři tisíce dětí navíc
    donuceny rodiči nebo někým jiným. Jako malá země nemáme tolik
    fotbalistů. O to se s nimi musí víc pracovat a lépe fungovat už při
    náborech.

zdroj:  Petr Čech hodnotí na jednom serveru Euro.

tohle by se mohlo brát jako berná mince, kdyby neexistovalo právě Chorvatsko nebo Slovinsko, popř. Gruzie, popř. kdyby nebyly výsledky trenéra Šilhavého z minulého období (čtvrtfinále) na stejné akci, popř. kdyby lidstvo nevynalezlo v rámci disciplíny matematika takovou statistiku - odkaz pod textem.. Všechny ty týmy prošly jinak dál. 

Svaz nemá koncepci mládeže a žádnou nerozjel, je třeba se bavit s lidmi z fotbalu, přesto na tohle čerpá peníze od NSA, už jsem o tom psal před několika měsíci. Ono by stačilo zeptat se takového Karla Poborského, který u toho je v rámci akademií. 

Osobně si nedovedu představit, že by vedle ega Ivana Haška nebo Jardy Veselého figuroval manažer s kompetencemi toho kolegy Nedvěda nebo Havláta v hokeji. To by se asi hodně poštěkalo..Petr by měl asi definovat více, co si představuje pod pojmem transparentnost u repre. Podle mě by to měl být už výběr trenéra a realizáku na základě CV tak, jako je tomu na západě, tedy nikoliv toho, kdo sedí povahou předsedovi svazu jako se vybíralo do funkcí za komunismu..

žebříček týmů na Euro dle srovnávacích statistik, skončili jsme poslední:

https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/the-athletic-zebricek-euro-cesko.A240703_104129_euro-2024_jic

• u Chorvatů výše myslím v celé genezi jejich fotbalu samo, vše to jsou jinak země na třetině počtu obyvatel vzhledem k těm našim už skoro 11 mio s přistěhovalci, protože tím, jak nám klesá porodnost, tak by nás bylo reálně 6-7 mio podle statistiků. Ale tohle započítávat nejde, protože napříč reprezentacemi máme i děti původních přistěhovalců - fotbal (Kabongo mě napadá), ta úspěšná mladá atletka (táta tuším Angolan) apod., čiže v té metrice příměru se musí zahrnovat i data s přistěhovalci..

• Ružomberok s koučem Ondřejem Smetanou má velký zájem o to, aby u něj hostoval Samuel #Grygar.Baník však zatím 19letého středopolaře pouštět nehodlá.Pokud s ním v Ostravě počítají do užší rotace, fajn. Ale než aby hrál „jen“ druhou ligu za béčko, Slovensko by mu pomohlo víc. 🇸🇰

— Michal Kvasnica (@MichalKvasnica) July 4, 2024

tady se kapánek zase projevuje to jednodušší (nemanažerské) myšlení kolegy Kvasnicy. Baník není v pozici jako před rokem. Jednak tuhle sezonu hraje o pohár navíc, druhak ta výborná práce tamních trenérů mládeže a juniorky (stejně jako fakt, že si Baníku celou minulou sezonu přestal všimat jistý bulvární takynovinář Kvasnica a přesunul se se svým zájmem do té Sigmy) posunula právě ten B tým do 2. ligy. 

To vše chce nejenom širší, ale hlavně kvalitní soupisku. Druhou ligu nejde hrát s juniory, úplně bez zkušeností s dospělým fotbalem. Zkusila to dominantně Slavia a spadla, i Sparta musela doplňovat hráči z áčka pro některé zápasy.

Když pominu, že novinář by měl mít brilantní češtinu (uzší), pak by se neměl hlavně vyjadřovat tak nějak za sebe, ale dát prostor tomu čtenáři vytvořit si názor sám a on zůstat pouze tou informační spojkou (nositelem informace tak, jak leží). Novinařina se příšerně zbulvarizovala, i v seriozních periodicích - kodex novináře už dnes tyhle typy frajírků podle mě vůbec neměly v ruce, pak to odpovídá i jejich práci v takhle nastaveném mediu...

• navíc si nemyslím, že by 2.liga byla pro hráče věku a zkušeností Grygara zase tak špatnou volbou v tom, aby se otrkal pro náš dospělý fotbal. Není zase tak vzdálená od té slovenské první ligy, kde hraje fotbal možná prvních 6 týmů, zbytek by měl problém udržet se i v naší 2.lize, která je hodně soubojová a dobře připraví mladého kluka na tu 1. ligu, která na tom je velice podobně, jen se tam hraje ve větší rychlosti a už tam je více technicky vyspělejších hráčů.
        to jen na doplnění. Navíc má možnost být kdykoliv vytažen do prvního mužstva a nastoupit i v lize, absolvovat s tím kvalitním kádrem, který nyní Baník postupně má a staví, treninky a 1. slovenská liga je tak 2 levely pod tou naší současností v 1.lize, která se stále posouvá směrem k západním ligám. Na tom Slovensku by mohl tak akorát spadnout do letargie, že mu tohle bude dál v kariéře stačit, co se tam produkuje.. Byť vím, že trenér Smetana tam dělá dobrou práci, viděl jsem zápasy Ružomberoku a líbili se mi v zápase se Slovanem a DACem, což jsou pro mě stěžejní zápasy pro porovnání. Byť smolně prohráli, tak to byly vyrovnané zápasy a byli hodně nebezpeční, se Slovanem tuším i tehdy snad vyhráli, spíše se dívám na herní tvář, tu tam má jasně danou, protože ty týmy Slovanu a DACe mají jiné ekonomické možnosti než zbytek. Jde vidět, že tam za ním ten tým Ružomberoku jde. Teď navíc podle mě dobře posílili o Köstlíka, který jim hodně pomůže v tom levelu tamní ligy.
        Baník musí držet šířku kádru od téhle sezony, protože ta 2.liga je jednak vizitkou práce trenérů a celého klubu a jednak dává optimální zkušenosti těm mladým, teď silným ročníkům juniorů, kterými Baník disponuje, protože už jde o profesionální soutěž, mají možnost srovnání a nutí je to makat. Baník i posílil trenérské složení, mají tam snad všechny důležité trenéry už s A profesionální licencí, meetingy v kolokviu napříč kategoriemi.
        Vědí, co mají dělat, i bez kolegy Kvasnicy.

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/wimbledon-grandslam-krejcikova-machac-noskova-fruhvirtova.A240703_095500_tenis_jrv

Macháč vytáhl v prvním kole famózní obrat

Tomáš má skalp dalšího elitního hráče minulosti - něco jako Andy Murray nebo Richard Gasquet, se kterými má kladnou bilanci a ještě s nimi neprohrál. Když mu změnili soupeře a Andy odstoupil, tak jsem měl trochu obavu, pač David Goffin je hrou podobný Tomášovi, je velmi pohyblivý, technicky zdatný, těžko říci, proč takhle spadl, protože to pořád v ruce má, Tomáš si musel hodně hrábnout, ale on už patří mezi elitní hráče světa, protože ty jeho epické otočky (5-6 her v řadě proti takovým výborným a zkušeným hráčům) jsou už opakované, žádná náhoda. Dnes taky.
    Má už sebevědomí i silnou mentalitu, každý s ním už bude mít problém, jak jsem psal před rokem, že až se dostane mimo kvaldy na ATP turnaje, tak s ním bude muset hrát každý na 100%. Teď je metou dostat se mezi nasazené na ty nej turnaje. Příští soupeř taky těžký - nevyzpytatelný, Tomáš si navíc na travce pořád ještě zvyká, furt je to jeho až poslední povrch, pač na antuce se mi zdá, že se hodně zlepšil, navíc na ni má odehráno podstatně více zápasů než na travce, kde to je pár turnajů ročně. Prohrál s Filsem, ale to je podle mě nej z mladých Francouzů, čekám, že ještě půjde o hodně výš.
    Každopádně máme zase světového hráče, těch výher s top hráči světa má Tomáš zdaleka nejvíce z našich hráčů současnosti.
    David je jinak antukář, ale Káťa Siniaková říkala, že ta travka je tam letos pomalá, takže i povrch nebyl dnes vyloženě pro Tomáše. Goffin ale umí zahrát na všem. Hlavně je to zkušený hráč, nechal se dnes 2x otočit z vyhraného zápasu, to značí Tomášovu kvalitu, pač tohle by měl už takhle zkušený hráč uhrát z těch stavů, co měl. Nehrál zle, Tomáš ho ale přehrál..
  • V poslední vteřině prvního kola
    jste šel po levém háku od soupeře k zemi. Během přestávky jste následně
    říkal, že jste v pořádku, skutečně tomu tak bylo?

Byl
    to spíš reflex, ale já jsem vždy v pohodě. Dokud dýchám, tak jedu.
    V pauze se ale hned měla změnit strategie na to, co bylo původně
    zamýšleno. Dostávat se přes tvrdé kombinace k němu a hodit ho na zem,
    kde dominovat a utáhnout ho či dobít.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-prochazka-po-drtive-porazce-potupne-priznava-pred-bojem-nebyl-zdravotne-v-poradku-5031422

no přesně tak. Netuším, proč to takhle Jirka takticky nejel. Ale byl i pomalejší na nohou, bylo to takové mdlé. Musel by ho zmást pohybem, aby ho Pereira netrefil a dostat se mu na tělo, unavit ho na pletivu, protože jestli ještě něco Brazilec zlepšil, tak to byla obrana proti takedowns, pač jednou se tam Jirka na něho dostal, ale moc s ním nehnul. V tom prvním jejich fightu si s ním házel, jak chtěl.
    Boxovat s ním nemá cenu, musí se s ním do wrestlingu a pak dolů grapling. to je jistota vítězství. Ale zlepšil se zase, jak to Brazilci umí + má podstatně vyšší sebevědomí.

• https://www.sport.cz/clanek/tenis-wimbledon-zacina-wimbledon-muchovou-ceka-slagr-s-byvalou-svetovou-dvojkou-mensik-vyzve-rebela-5031300

co dnes předvedla Brendgelina, to jen ukázalo, oč je talentovanější než ta ruslana Mirra Andreeva. Indisponovaná ji absolutně přejela, doufám, že to Mirra uzná. :)  držím palečky Brendi, ať jsi ready na 2. kolo a ukážeš ten talent zase v plné kráse. :)

• K dispozici byl Karviné poprvé i Denny Samko (23). Ofenzivní záložník
    z Hradce Králové, poslední dva roky byl na hostování ve Varnsdorfu. Ke
    Karviné se připojil tento týden, v pátek poprvé trénoval.

„Je to hráč, kterého jsem moc chtěl, už asi před rokem a půl, když
    jsem se s ním potkával ve druhé lize. Přesně takovou typologii
    potřebujeme do naší hry. Rychlý v přemýšlení, rychlý s míčem, velmi
    dobrá technika a kvalita ve finální fázi,“ popisoval Hyský přednosti
    23letého fotbalisty. 

zdroj: https://infotbal.cz/hysky-po-dalsi-vyhre-v-karvine-po-prvnim-tydnu-100-prevazuji-pozitiva-samka-jsem-chtel-dlouho/

toho jsem čekal v Baníku, no co už. Dobrý trejd pro Karvinou. Nemusel stát moc a bude s ním hodně muziky, věřím. Ty nůžky, co dal zpoza vápna proti Příbrami, když ho předtím doktoři navíc sešívali, to jsem zíral, že si ho Hradec už nestáhl v průběhu téhle sezony. To bylo jako z Ligy Mistrů.. Sleduju ho 2 roky. Na 2. ligu byl super už před rokem, jen jsem nevěděl, jestli by dal i první, je to velký skok a hrál na těžkém postu ve středu, ale věřím mu jako trenér Karviné

• https://infotbal.cz/defenzivni-posila-pro-banik-chalus-konci-ve-svedsku-podepsal-triletou-smlouvu/

pecka! 😉😂 Baník se nejlépe s Plzní posiluje. Ještě doufám potvrdí Eweho a někdo ještě přijde.............. :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-skvela-zprava-pro-ostravu-brazilec-ewerton-zustava-do-baniku-prestoupil-5031145

here we go.. 😂  ještě Bellinghama kupte.. ale už tak je tohle kádr na titul rázem. :) když to Pavel dobře zkombinuje. Letos to bude nahoře hodně vyrovnané. :) ale nakupujem dále, ještě nějaké elitní ligové posily příjdouuu.............. já to vím..

• „Už jsme se o tom trošku bavili, ale spíš tomu necháme
    odstup, protože je to teď pro všechny hodně bolestivé. Určitě se k tomu
    vrátíme, ale jak už jsem řekl, celému týmu se omlouvám,“ uzavřel Barák.
    Když padla otázka, zda plánuje sám u reprezentace skončit, neodpověděl a
    zamířil pryč.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/cesko-reprezentace-prilet-letiste-barak-hasek-fousek-reakce-vylouceni.A240627_190705_euro-2024_tals

proč by měl proboha Toncek končit?? 😱  nepovedl se mu jeden zápas, to se stane. Vzpomeňte si v přípravě, v kolika zápasech naopak zachránil výsledek. Už jste mohli bušit do realizáku tehdy. Tonda se jen musí přizpůsobit hře repre, protože je tam hodně mladých, ale jinak je to lídr a takových technicky vybavených hráčů bohužel nemá náš fotbal mnoho. Tohle bych teď vůbec neřešil, musí se řešit personální věci na svazu a v trenérském obsazení před kvaldou na MS, to je mnohem důležitější.
    Jinak to bude o výkonnosti, a to si už rozhodne trenér, který u repre bude.

• Vezme si tedy Procházka ponaučení z minulého zápasu, kdy padl po kombinaci ran v postoji, a bude spíše chtít bojovat na zemi?
    <div>Doufám,
    že ano. S Jiřím jsem teď netrénoval, ale v minulém zápase proti
    Pereirovi za mě vyhrával, byl na tom lépe. Sice dostal calf kicky, ale
    rukama mi přišel přesvědčivější. Dokonce Alexe dokázal hodit na zem, což
    patrně je nejjednodušší cesta, jak ho porazit.

</div><div>
    </div>zdroj: https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-pereira-obrovsky-riskuje-tvrdi-bijec-penaz-promluvil-i-o-prochazkove-zmene-divize-5031020

přesně tak, Jirka se musí vrátit k tomu, co jel na konci 1. kola v jejich vzájemném zápase, dostat ho do klinče u pletiva, protože je silnější a pak si ho hodit nebo podrazit na zem a v pohodě vyhraje.. je silově jinde, nezvládl to minule jen takticky..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší