Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Německu zkrátka ujíždí vlak a na
    peroně s ním zůstává část českého průmyslu,“ tvrdí hlavní ekonom
    auditorské společnosti Deloitte David Marek.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-cesky-prumysl-zustava-v-recesi-ceka-se-na-nemecke-oziveni-259097

jsme na prahu recese dost pravděpodobně, i když si kolega Kalousek tenhle stav nepřipouští a vidí naopak konjunkturu. Vláda správně investuje, myslí dopředu, jak by manažeři měli.. tzn. neřešit následky, ale anticipovat a dělat preventivní kroky. Proto i rozpočet a jeho deficit je dělán konzervativně pro příští rok stran šetření a snižování deficitu.

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-sokovat-a-strasit-okamura-na-vaclavaku-ukazal-jak-vypada-slibovane-turbo-259035

Japonce miluju, ale jejich kulturu a myšlení nikdy nepochopím. :D  už byste nám tady ale měli z té země vycházejícího slunce poslat taky někoho inteligentního.. a mohl by být teda i slušně vychovaný

• ředitel školy v Mělníce: Pro dnešek jsem zrušil běžnou výuku a děti zůstaly
    s třídními učiteli. Vždycky na podzim děláme cvičný poplach, tak jsme se
    i dneska seřadili před školou, a protože je na dnešek předpoklad
    velkého horka a děti se nemají při třicetistupňových teplotách učit, tak
    jsem nařídil třídnické hodiny.

jakpak to dělají asi v Rovníkové Africe nebo kdekoliv, kde rtuť teploměru nejde pod 25 stupňů běžně - napadá mě Kalifornie, aby mě někdo nenapadl, že Afrika je převážně rozvojovou.
    A pokud už je tepleji, tak jde výuku vytáhnout i ven, v takové biologii se to přímo nabízí, výtvarce taky. Ale i fyzice, pokud je kantor tvůrčí. Ale musí teda sledovat předpověď. :D
    Kam se to naše školství řítí...
    Vzpomeňte, jak jsme studovali my a klidně po revoluci.. jestli se řešilo, jaké je venku počasí..a tohle je právě o tom budování té frustrační tolerance u mladých, spolu s kritickým myšlením by se právě tohle měli učit ve škole, z rodin už to dnes nemívají totiž. čiže, až začnou mít v téhle škole v Mělníce psychologové problémy s dětmi, tak je třeba si nejdříve promluvit odborně s ředitelem. :) to fakt svět neviděl.. těchto tropických dnů bude přibývat, tak jim dejte 3 měsíce prázdnin, proč troškařit.. :)

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-psycholozka-k-domazlicim-deti-mohou-utocit-pod-nesnesitelnym-tlakem-258892

tohle by si měl přečíst každý rodič, ale i celé ministerstvo školství. je tam vše, co vám tady píšu dlouhodobě. Už v nadpisu máte, že děti podléhají tenzím. Pokud máte rámcové vzdělávací programy, nebo osnovy základních škol aplikovat na inkluzivní studenty z někdejších speciálních škol, musíte nutně čekat problémy.
    Psycholožka vám tam totiž i sděluje, že roste počet dětí ADD (děti se spec. poruchami chování) a se specifickými poruchami učení.
    Pro rodiče tam je důležité to, že se musí dětem VĚNOVAT. Ne je potkat jednou za den v bytě s laptopem nebo mobilem a pak večer u telenovely v obýváku.
    Přečtěte si to, tohle vám řekne podle mě každý psycholog. Stejně tak tam paní zmiňuje, že inkluze nepřináší dost peněz (nebo efektivně využitých) na ty základky, chybí psychologové, výchovní poradci. Bez nich ale tu inkluzi nemůžete dělat. A to ještě musíte zaplatit ty soc. pracovníky, kteří budou po škole dělat tu minimálně stejně důležitou, ne-li důležitější činnost, tzn. tu soc. aktivizační činnost spočívající v doučování inkluzivních, návštěvách rodin, pokud to dítě samo nedochází do nízkoprahového zařízení, motivovat jej..
    Vzali jste si podle mě velký krajíc, celé to nedostatečně připravili a jak bude přibývat těch tenzních situací v rámci tlaku osnov na ty pomalejší inkluzivní, může vám těchto nemilých případů s noži apod. přibývat. Rád bych se mýlil. Ale už nám tak nefungují rodiny, jak by měly dnes, prosazuje se liberální výchova, děti mají čím dál méně povinností a čím dál více volného času, což vám psycholožka sděluje pro změnu zase v tom úvodu, že rodiče za děti vše dnes dělají, proto neumí čelit tlaku, nebuduje se u nich ta frustrační tolerance. Už tohle hraje proti vám, a tohle se přitom netýká nijak inkluze, byť takhle ti inkluzivní bývají z rodin vychováváni taky, ale už je to ve většinové společnosti.
    Dnes bych nechtěl učit ani za milion zkrátka. :) na min. školství musí přijít manažer a začít s nějakou reformou. Musíte si vyjasnit, co od té inkluze očekáváte a dát tomu nějaký rámec. Zatím jen, tím špatným nastavením této, podporuje ty patologické jevy na školách. Ta žákyně nebyla taky žádná premiantka, propadla. Teď je otázkou, zdali se jednalo o produkt inkluze, jestli přešla ze speciální školy, nebo už byla zahrnuta od první třídy před těmi 7 lety, kdy to Valachová takhle zle rozjela a v předchozím normálním režimu (kdy ještě inkluze nebyla), by ji psychologové z Pedagogicko-psychologických poraden nedoporučili zařadit do režimu základních škol, protože by to na ni prostě vyvíjelo tenhle tenzní tlak. Ještě se sice učit nezačalo, ale už mohla těžko nést, že vypadla z kolektivu dětí, které znala tím, že propadla, tzn. to mohlo mít souvislost s minulým školním rokem, jak pro ni byl završen - propadnutím. Být ve speciální škole, tak se ji to nestane, protože se tam přistupuje k dětem individuálně, podobně jako v rámci waldorfské výuky. Přišla o kolektiv, podle mě tohle hrálo největší roli v tom jejím ataku. Jsem zvědavý na výstup z toho. Děti jsou k sobě kruté, mohly se jí začít smát, že propadla, tak to řešila takhle, protože nejde zkrátka zřejmě o standardní žačku, může mít nějaké duševní deprivace, s tím ale nemůže navštěvovat právě základní školu, v mém světě a asi i ve světě těch rodičů, kteří své děti přesunuli na ty soukromé školy v reakci na ten fenomén inkluze. Od toho byly vždy ty speciální školy.
    vše jsem vám psal ve vícero textech během posledních snad 2 let, co tam uvádí psycholožka, máte to tady v jednom textu..Je to z velké části ale i problém rodin a liberální výchovy v nich. Děti jsou rozmazlené dnes.
    Byť teď jsem zase naopak slyšel údaj, že jich čím dál více směřuje na brigády. :) Marian Jurečka tomu ještě pomohl tou reformou trhu práce, kdy už budou moci od 14 let, což je jen dobře, protože je to učí povinnostem, hodnotě peněz + buduje to v nich právě tu frustrační toleranci, kdy zjiš´tují, že v životě nebudou dělat jen to, co si usmyslí, že v pracovním procesu to tak mnohdy nefunguje.. Navíc je to pošle od počítačů do kolektivu - rozvíjejí ty interpersonální vztahy, což jim dnes chybí nejvíce, ta sociální inteligence.
    Ještě aby teda nechodily jen do IT profesí, ale zkusily si i stavby, fyzickou práci, to pomůže hodně doladit tu dnes ne úplně ideální výchovu z domu. :) zocelí je to, takový ekvivalent vojny, protože na takových brigádách vás ti dělníci zneužívají na ty nejhorší práce, já jsem jel v 15ti při stavbě čistírny se sbiječkou v kanále celou šichtu, protože se tam žádný z těch pupkatých brigošů nevešel do toho úzkého profilu toho kanálu, ještě tak držet sbiječku před tělem a vysbijet tam kruhový profil pro zasazení armatury, která tam měla pak vyústit. :)

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slavia-women-for-women-prvni-akce.A240903_134632_fotbal_malu

něco k tématu výše pro rodiče dětí ze zájmových kroužků, kde se platí členské příspěvky. Většina národa je u VZP, stát prostřednictvím téhle vlády vám s nimi může pomoci - viz. výše. 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-sikela-dostane-na-starosti-energetiku-pise-denik-welt-258880#utm_content=ribbonnews&utm_term=Sikela%20eurokomisa%C5%99%20pro%20energetiku&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

psal jsem v minulosti o historicky nejlepších vztazích, které máme, díky působení téhle vlády navenek, s Evropskou unií.
    Náš současný ministr průmyslu, který vytvořil podle renomovaného ekonoma Davida Marka historicky jednu ze dvou nej koncepcí strategického směrování našeho průmyslu, by se měl přesunout na místo EUROKOMISAŘE PRO ENERGETIKU. Což je v době transformace Evropy směrem k obnovitelnům zdrojům jedno z nejsilnějších portfolií a přesně to, o které tahle vláda usilovala. Pomůže to i českým domácnostem stran vývoje cen energie do budoucna vzhledem k tomu, kolik práce je schopen Jozef Síkela ze své funkce zastat a že se jedná v tuhle chvíli už i o experta na energetiku, kterou se zabýval poslední roky v rámci téhle vlády, dříve navíc i finančníka (pracoval jako manažer v bankovním sektoru, kdy vedl Erste bank).
    Další fantastický výsledek diplomacie téhle vlády. Ale i pro Evropskou komisi to bude určitě vítaná posila. Málokdy se stane, že politik je i odborníkem a hlavně MANAŽEREM v portfoliu, které zastává... věci jdou pak rychleji a ubývá byrokracie, což EU v současnosti potřebuje pro svou konkurenceschopnost

• https://medium.seznam.cz/clanek/oli-strejbarova-pojistovny-se-predhaneji-ve-vysi-prispevku-na-pohybove-krouzky-deti-vi-o-nich-ale-jen-malokdo-83617

tady slečna upozorňuje rodiče, že si mohou požádat u své pojišťovny o příspěvek třeba na uhrazení lyžařského kurzu v rámci školy, nebo na pohybové kroužky svých dětí. Tak si to rodiče pročtěte.
    Taky dobrá aktivita téhle vlády, že na tohle myslí, zvláště  po covidových lockdownech :)

• Velká část světa, včetně Afriky,
    prožije energetickou transformaci a elektrická energie pravděpodobně
    extrémně zlevní
    . Začneme cítit energetický blahobyt.

Abychom pochopili, že se nejedná
    o žádný sen ekologů, vezměme v úvahu ekonomiku solárních elektráren.
    S rostoucí kumulativní produkcí vyráběného zboží klesají náklady.
    S klesajícími náklady roste poptávka. S rostoucí poptávkou se zvyšuje
    výroba – a náklady dále klesají.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-ocima-byznysu-komentar-solarni-energie-zmeni-svet-i-pres-tlak-fosilni-lobby-258798

tohle by si měl přečíst každý, kdo neumí počítat, popř. dezinformátoři. Jen dodám, že zlevní, jakmile se uskuteční i stabilizace energetické sítě, tzn. její akumulace pomoci bateriových úložišť. U nás, ale i celosvětově, to bude předpokládat legislativní úpravy v Energetických zákonech. Energetickým společnostem se to nemusí úplně líbit, protože se stáváte na trhu jejich v podstatě konkurenty, ale každé domácnosti to pořízení solarů přinese EKONOMICKOU SOBĚSTAČNOST, no doubt. Zbytek vám dovysvětlí text výše  :) fragmenty z něj, které jsem výše vypíchl, píši ostatně už sám dlouho. Jaderná energetika bude důležitá pro řešení výpadků, fúzní elektrárny pak vyřeší úplně vše, předtím zřejmě budou následovat malé jaderné. Těžba vodíku pak zajistí levnější energie průmyslu. Stojíme na prahu 2. věku Průmyslové revoluce.. Proč se tomu bránit?? :) wattův parní stroj byl taky přelom na konci toho 19.stol

"V další fázi energetické tranzice nás
    čeká vodík, který budeme pravděpodobně vyrábět nejen z obnovitelných
    zdrojů, ale například i z elektřiny z jaderných elektráren"

spíše než vyrábět ten tzv. zelený vodík v elektrolyzérech (nákladné), tak formou přečerpávacích elektráren. U nás ve výše položených místech - kolega v článku zmiňuje, že i to se stane nákladným, podle mě to ale bude vždy levnějším a stabilním řešením v každé době. 

Ale ve Francii je velké ložisko vodíku, řeší se podle už jen rentabilita jeho těžby. Je tam ložisko, které by uspokojilo světovou poptávku min. na 100let. Vodík ukončí pak érů zemního plynu..

• https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-mobil-stav-ohrozeni-zdravi-basta-it-zvazuje-ze-vezme-skolakum-mobily-40486306

ve světě už problémy s mobily v rámci školní výuky řeší radikálně..

• pač po studiu jazyků i té fyziky nemusíte právě nutně do školství..

• ....na spolužáky a kantory, z nichž 20% podléhá syndromu vyhoření, a to je zase zprávou pro možné nové kantory jazyků, kteří končí na peďácích, aby do toho školství raději vůbec nešli...a máte tady začarovaný kruh. Musíte vyřešit obrysy té socany špatně rozjeté inkluze v tom roce 2017..až pak do ní investovat další prostředky.

• A na druhém stupni a středních školách
    nás nejvíce trápí duševní zdraví mládeže,“ říká Miroslav Hřebecký,
    programový ředitel neziskové organizace EDUin.
    Podle Hřebeckého jsou v ohledu na psychiku mladých lidí patrný i vliv sociálních sítí.

Proč ten pán tedy bojuje za mobily ve školách?? :)  Pokud je povolí ve výuce, pak o přestávkách mu zaručuji, že na nich budou děcka právě brouzdat těmi soc. sítěmi. Chápal bych užití nějakých erárních v rámci orientace v nových technologiích v rámci výuky. (update - pán to tam uvádí v závěru textu, četl jsem to a reagoval tady postupně)

„Je to jednoznačně krok, který je logisticky nepromyšlený a nepřipravený,“ komentuje však Bekův záměr Hřebecký. A zároveň jsou prý namístě pochybnosti, jestli jsou v resortu na takovou změnu potřebné peníze a dostatek příslušných učitelů.

nejsou a expert na vzdělávání by to měl asi vědět spíše než já, na základních školách chybí krom právě jazykářů také kantoři výuky fyziky a informatiky, učí to matikáři. 

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-zacatek-noveho-skolniho-roku-nedostatek-pedagogu-penez-i-kapacit-258692#utm_campaign=StaticSontentSZ&utm_medium=PodcastyPromoBox&utm_source=StaticSontentSZ&utm_content=podcast-5-59

Musíte vyřešit inkluzi a nakládání s prostředky (10mld) v rámci ní. Není to vůbec málo peněz a nic vám tento fenomén zatím nepřinesl krom negativných dat o ní tedy, protože je organizován přesně tak, jak píše pán z EDU-in o tom zavedení angličtiny narychlo do rámcových vzdělávacích plánů. Musíte tomu dát řád made in Krnov, kde to zvládli aplikovat a nese jim to výsledky (učíme se s příkladů přeci), jinak se každý rok mrhá obrovskými prostředky... Už to jsou vyšší desítky mld. od toho roku 2017. Ty peníze mohly jít jinam v rámci resortu školství. Zatím se vám to propsalo, jak pán uvádí, do toho narušeného duševního zdraví žáků základních škol, které jste takhle násilně asimilovali s inkluzivními, nehledě na jejich posudky psychologů z minulosti. Na klasické základní škole panuje přitom úplně jiný režim výuky než v těch speciálních školách, o tenzi, kterou si prochází díky nadměrným nárokům na ně kladeným nemluvě. tu tenzi pak ventilují právě tou katarzí směrem do okolí - na spolužáky.
    měli byste si k tomu udělat nějaký průzkum, ne ty věci svádět neustále na covid. Ten už je dávno pryč

• V koalici je dohoda, že minimální mzda stoupne z 18 900 na 20 800 korun.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-minimalni-mzda-prekroci-20-tisic-ale-o-erarni-platy-bude-jeste-boj-258779

za téhle vlády rostla minimální mzda nejrychleji v historii.. :)  třeba v rámci zemí V4  už je před námi jen Polsko. Slováky i Maďary máme daleko za sebou, i v rámci růstu průměrné mzdy.

• příští volby budou vyloženě o SVOBODĚ a udržení demokracie, zmiňoval jsem už finanční policii Alenky Schillerové v minulosti a krach několika firem, kterým její finanční správa zablokovala neoprávněně bohužel účty + nový nástup EET.
    Do mě se pak pouští, co mám zaručené zprávy, vyloženě levicové křídlo starých komunistických kádrů, nyní už i z prostředí tenisové branže, dříve napojených na Agrofert + hradní selanku (Milouše I. a Vráťu), kterým se samozřejmě tenhle současný stav taky nepozdává. Rusofilů, nenávidějících USA a demokracii obecně, fungujících na starých, zažitých principech já na bráchu, brácha na mě.
    A všichni hromadně zkouší, co se dá, namočit mě třeba do paranoidní poruchy osobnosti. To je i třeba ta menšina špatných novinářů, kteří se nedokáží podepsat pod ty články o studiu UFO americkými úřady.. :D  a dají pod to autorství -  seznamzpravy. Drží to jako headline několik dní a čekají, že okolo tohoto tématu rozjedu debatu - jeden z 5 zásadních znaků téhle poruchy.
    Vše je to plebs, který neumí počítat, hospodařit + funguje na bázi klientelistických vazeb a korupce odpradávna a my si tu demokracii musíme tady uhájit. UFO jste pro mě vy.. :)

I s opětovnou volbou téhle slušné, pracovité vlády, která nás může posunout někam, kam už jsme měli a mohli být dávno, nebýt předchozích 20-25 po konci vlády Václava Klause v 90tkách.

• Nejde přitom jen o prodejce. Antimonopolní úřad loni
    při zkoumání obchodu s cukrem konstatoval, že maloobchodní trh
    s potravinami v Česku má oligopolní charakter.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-slevove-silenstvi-v-cesku-lide-uz-nevi-co-kolik-vlastne-stoji-40485997

oligopol děcka nemusí být vůbec problém, musí vám ale fungovat dobře kontrolní orgán - tzn. právě ten kolega Mlsna. Lépe se to hlídá, lépe se argumentuje v případě pokut. Tohle si navíc určuje trh tenhle stav (schvalování fúzí firem pak zase ten kontrolní orgán, tzn. kolega Mlsna u nás), trh nelze nějak násilím regulovat, to jsme pak v komunismu. musí fungovat kontrola. 

Kartelové dohody navíc pozná i malé dítě, pokud mu řeknete, že ceny energií klesly + klesá cena zboží, které se ale tolik nenakupuje.. Kartely se totiž vyplatí obchodníkům jen u preferovaných produktů v rámci spotřebního koše.. třeba toho másla nebo kuřecího masa, které děti rády baští.. A je to taky největší prostor pro korupci právě toho kontrolního orgánu ze strany obchodníků (retailů), čemuž můžete klidně říkat boudou na občany.. pak ta inflace nepadá, i když by za normálních okolností měla v rámci fungování tržních mechanismů..

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-kdo-by-mel-dostat-pridano-poradce-prezidenta-odpovida-258634#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

tady ještě jednou připomínám, hlavní ekonom prestižní auditorské MEZINÁRODNÍ instituce Deloitte.  DAVID MAREK chválí vládu za její práci a asi 7 reforem, čehož tady předchozí vlády nebyly schopny, stejně tak koncepci směrování našeho průmyslu, kterou zpracoval ministr průmyslo Jozef Sikela a je podle Davida VÝBORNÁ. Poslední taková, jak zmiňuje, byla vytvořena kolegou Jahnem (nyní pracuje ve Škodě auto), ale vlády Topolánka (Kalouska), Zemana, Paroubka, Sobotky i Andreje ji bohužel založily ad acta. :/
    více o stavu naší ekonomiky a práci, téhle snad první korupcí nezasažené vlády pracující v zájmu občanů, najde volič právě v tomhle videu výše...

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-cash-only-kamala-harrisova-jde-do-boje-proti-nekalemu-zvysovani-cen-258719

tohle jsem řešil předevčírem v případě kolegy Mlsny, který si neplnil povinnosti z pozice Antimonopolního úřadu v době, kdy nám tady retailové řetězce držely zajímavě ceny základních potravin, které Češi nakupují nejčastěji. Obvykle spolehlivé tržní mechanismy přestaly NAJEDNOU  zázračně fungovat, nikomu se nechtělo přetáhnout zákazníky, zlevnit jako první.. A pan kolega Mlsna na to koukal, každý si domyslí, jak se to mohlo stát.. :) proto už se mu na ministerstvu pro místní rozvoj omezují pravomoce reformou.

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-pro-piraty-je-rozpocet-neprijatelny-chteji-vic-penez-na-nove-bydleni-258776

tohle by nemusel být pro ministra financí nakonec nepřekonatelný problém, pač bytová výstavba má také multiplikační efekt.. :) kdo v tom hledá spory v koalici SPOLU, hledá je marně.. o rozpočtu se licituje na ministerstvech v rámci každých vládních disputací... tohle je navíc znovu INVESTIČNÍ záležitost, na kterou by se peníze mohly ještě někde najít. :)

• „Jde jednoznačně o prorůstový rozpočet, který přináší
    rekordní investice - a to v mnohem větší míře, než kolik investovaly
    předchozí vlády
    v době vyššího ekonomického růstu. Zároveň ale návrh
    zohledňuje úsilí vlády konsolidovat veřejné finance,“ uvedl v tiskové
    zprávě vydané po sobotní půlnoci Stanjura. „Půjčujeme si tak převážně na
    investice,“ ujistil.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-navrh-rozpoctu-je-konecne-venku-vlada-pocita-pristi-rok-se-schodkem-230-miliard-40486203

nový rozpočet, právě včas.. :) A jdeme do investic, jak by tomu mělo v době, kdy ekonomika není v konjunktuře, mělo být.

V procentuálním vyjádření stoupl z jednotlivých rezortů meziročně nejvíce rozpočet ministerstva dopravy (o 29,3 procenta). Přidání resortu školství zahrnuje zákonné navýšení
    platů učitelů na úroveň 130 procent průměrné mzdy a posílení výdajů na
    vysoké školy o tři miliardy korun.

• .... v každé společnosti na světě je více žen, vyjma čajny, tu už jsem z tohoto citátu vyjmul minule, díky politice jednoho dítěte, ideálně mužského pohlaví, kterou teda už ústřední výbor KSČ zrušil, ale k Číňanům to ještě nedošlo, zůstali u budování kariér. :) teď ten trend budou mít moudří soudruzi problém zvrátit, proto se dostali už pod miliardu.

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-izrael-ma-pravo-se-branit-dodavky-zbrani-neprerusim-rekla-harrisova-cnn-258677

ještě tady k tomu. I každý konzervativní pravičák musí počítat ve státě s podporou střední třídy, protože z její práce žije celá společnost (dokud nemáte rozjetou AI teda, pak už tenhle argument bude zpochybnitelným v některých oborech, ale někde se ta lidská síla udrží), ale co bude vždy pravdou - spokojenost střední třídy zajišťuje kohezi ve společnosti, sociální smír. Vzdálíte se tomu Durkheimovi stavu anomie, v rámci nějž by nemohli fungovat i ti nejbohatší, pokud byste měli zaměstnance každou chvíli ve stávkové pohotovosti a místo v práci na náměstích.
    Takhle to vysvětluji pravičákům, kteří by nejraději nechodili ani na tripartity. :) říkám jim, že je to stejné, jako fakt, že bohatství v rámci korporátního sektoru zajišťují ve státě malé a střední firmy, protože je jich zase nejvíce.
    Jako je téměř v každé společnosti nejvíce žen - souvisí to s délkou dožití samo, vám řekne každý sociolog, ale myslím, a tady bych potřeboval už opřít se o data, logika nestačí :) , že se jich i rodí více. A Kamala má pro ně docela zásadní témata. Pro mě překvapivě oslovuje ale i Hispánce (ti v USA působí u voleb dosti chaoticky a neloajálně ke své komunitě - narážím na migraci jejich krajanů), čekal jsem afroameričany, to mě nepřekvapuje a psal jsem i o mladé generaci, která by měla jít za ní, to vidíme i u nás, že mladí dokáží rozpoznat strašák ohrožení demokracie, u nich je problém spíše, aby k těm volbám opravdu přišli.
    my je tady za rok tady u uren budeme akutně potřebovat v hojném počtu..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší