Deskovka Company of Heroes rekonstruuje druhou světovou válku
-
U tohodle je otázka, jak dlouho to bude podporovaný, že k tomu nic asi nepůjde sehnat od 3. výrobce kvůli nestandardnímu měřítku 1:120. Pro případné zájemce o Wargaming bzch doporučil před koupí se podívat na nějakou hru ve standardnějším měřítku. V podobném měřítku je např wargame flames of war, ta je v 1/100 takže např jde koupit technika okolo 100Kč za ks od Zvezdy, vyrábí okolo 50 druhů WW2 techniky a taky u figurek jdou bez problému sehnat snad všechny druhy jednotek.
-
-
To měřítko mě taky naštvalo. Ještě chybně uvádějí 15mm, přitom to dělají ve 1/120 což je TT. 15mm je 1/100 a začíná bý velmi populární a jde sehnat dost techniky, v plastu BF, Zvezda, PSC. Kov a resin má ještě větší zastoupení. Kdyby byly ve 1/100 tak do toho jdu okamžitě, takhle zatím vyčkávám, jestli s tím nakonec necuknou do 1/100. Zafinancovalo se to velmi rychle, tak je docela šance. Oni sami to mají u měřítka uvedené, že určitá šance na 1/100 je.
-
-
Jenze s vetsim meritkem by jste musel pouzit daleko vetsi hexy, a zakladni hra by nebyla pro 4 hrace, ale pro dva, jelikoz by se jich tam proste vic nevlezlo. Nehlede na fakt ze by v ni bylo i min veci, nebo by byla drazsi. Od toho tam taky jsou ty podstavce, aby se s nimi lip operovalo.
-
-
Tohle ale neni wargaming v pravem slova smyslu, tohle je proste klasicka deskovka zamerena primarne na boj. Nehlede na to ze nikdo cloveku nebrani ty pravidla i prostredi predelat pro flames of war, pokud by mu chybeli nejake jednotky. Navic je potreba rict ze hra ma i real-time herni mod (ktery ma paradoxne delsi herni dobu nez tahovy mod).
A co se podpory tyce, tak bych se toho nebal, prece jenom vic nez puvodni hra je popularnejsi Blitzkrieg mod, a diky tomu jsem si jist ze autori budou chrlit rozsireni jak na bezicim pasu. Prece jenom moznost jak CoH podojit do sucha je vlhky sen vsech zucastnenych stran, tedy i nas hracu samotnych.
A jeste je teda dulezite pripomenout ze ta hra neni delana o boji stovek jednotek, ale mensim komornim zapase kde ma clovek nekolik tanku a par jednotek pechoty. Pokud se drzi hry, tak s kazdou jednotkou ti klesa prijem surovin (upkeep), takze stejne neobsadis na takhle male mape tolik bodu aby jsi mohl vubec tolik jednotek postavit. O populacnim limitu ani nemluve.
-
-
Já to psal hlavně, aby případně, kdo by si to koupil s tím počítal, jinak na boje menších jednotek já doporučím další alternativu a to Bolt Action, což je wargame taky ve standardním rozměru 28mm, nevýhoda je, že to oproti tomuhle bude potřeba víc místa a taky, že technika je dražší, ale zase si na tomhle víc zařádí ti, který baví ta modelářská stránka.
-
-
Mrkni po Battlegroup od PSC. Bolt Action mi přijde moc "arkádové"
-
Ale Bolt Action je wargaming, tohle je deskova hra zamerena na boj, to je dost solidni rozdil. Asi jako kdyby nekdo povazoval mobu za strategii.
-
-
-