Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jo Paradox si teď může dovolit dělat deskovku, ti jsou ve vatě *7*
  • DOTAZ: proč jste mi smazali post o levné základní verzi a milionu následných DLC, není to snad oficiální prodejní strategie Paradoxu?? NENÍ TO SNAD PRAVDA????!!
    • lebo je to hlúposť, ktorú opakujete ako mantru stále dokola a stále dokola vám ju tu niekto vyvráti aj s koreňmi. tu to už urobili Inquisitor a Odin. ja len potvrdím ich slová.

      písal som to vo vedľajšom článku, ale dám to aj sem. CK2 má koľko? 5 rokov? mám to komplet a stálo ma to cca 250€. t.j. 50€/rok. sotva cena jednej "stand alone" hry. takže žiadne dojenie svojej peňaženky necítim. nie väčšie, ako keď kupujem nový god of war, alebo deus ex.
    • to jsou problémy *15*
    • Inquisitor
      Hlavně je problém, když chce člověk mít hru komplet po letech co vyšla, kdy komplet edice vyjde draze. Na druhou stranu, když to nakupuješ postupně, jak vychází, tak to zase taková hrůza není. Navíc potřebuješ jenom pár těch největších rozšíření. Většina jich je čistě kosmetických a vůbec je nepotřebuješ. Na to že hra vyšla 2013, tak těch fakt důležitých DLC zas tolik není.
      • Většinou vyjde nějaká kolekce, přes kterou se to dá rozumě koupit, ale většinou musíš počkat, až přestanou vycházet DLC úplně a přesunou se na novou hru. Problém je, že ne vždy tu kolekci udělají. To je pak potřeba čekat na bundle-star nebo humble bundle, kdy se to objeví jako kolekce tam. Tuším že cities in motion 2 jsem měl docela porblém zkompletovat. Ale total wary, se tam objeví docela často.
        • Inquisitor
          Je fakt, že většina DLC je cenově přepálená. Těch pár změn co kolikrát přinesou za tolik určitě nestojí. Jak říkáš chce si to počkat na slevu, za plnou cenu fakt ne.
          • Paradoxí DLCčka jsou už opravdu legendou, ale na druhé straně musím souhlasit s příspěvky výše, že přináší (teda některá) opravdu hodně. Já osobně si je pečlivě vybírám a u každého zvažuji, zda se opravdu vyplatí, informací na netu je spousta. DLC, které přináší pouze změnu uniforem, či jinou hudbu také nekupuji, ale ty co dávají další možnosti hře(např. Republika, Staří bohové a další..) i přes jejich vyšší cenu si koupím a zatím jsem nelitoval!
            • Tak v tomto s Váma pane Gixian, naprosto souhlasím. Paradox má zvláštní obchodní politiku a rozhodně není pro chudší hráče. EUIV při její nabídce všech DLC jsou opravdu zásadní asi tři a teď možná ta nová Indie, zbytek jsou různé úpravy pro hráče co chtějí něco jiného, než mají ostatní a na tom ta obchodní politika Paradoxu stojí a padá, ale na samotnou hru vliv nemá. DLC kupuji většinou ve slevách a mám asi dvě co jsem koupil za plnou cenu a zatím mne nerozhodili DLC s hudbou, uniformami a dalších, takže Já osobně opravdu nad hrami a jejich koncovou DLCčkovou cenou od Paradoxu nebrečím, spíše jim vyčítám, že jen v Evropě je více jazykových mutací, než nabízí....
            • Já hraju jen EU4, a na ni jsem z těch 13 obsahových DLC koupil skoro všechno (jen u těch "immersion pack" váhám). Když bych počítal plnou cenu v době kdy ty DLC vycházejí, tak je se základní hrou dohromady nějakých 300 eur, což už je fakt brutal. I když člověk bere v potaz bundly a slevové akce, pořád je ta hra o dost dražší než jiné.
              Je sice pravda, že těch podstatných, hru opravdu měnících DLC je pár (3? 4?), ale osobně bych měl problém hrát dlouhodobě nějakou hru, a přitom vlastnit čtvrtinu toho, co k ní vyšlo - přišlo by mi, že hru/sebe o něco ochuzuju...

              Jako osobně si na ten zvláštní business model nestěžuju, protože ty prachy zaplatím a vím, že je to pro mě oproti jiným hrám výhodná investice (už jsem překročil 3000 odehraných hodin), ale pro potenciální nové hráče to musí být děsivé, a myslím, že si tím Paradox dost změnšuje hráčskou obec.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit