Přejít na výpis diskuzí
Přehled nových deskovek: Japonsko, Portoriko a ...Warhammer
22.4.2017 | Alladjex
7 příspěvků
-
Portoriko už je trochu zastaralejší záležitost. Sám mám původní hru a už se moc často nevytahuje. Lepší vizuál na tom asi mnoho nezmění. Navíc Albi už podporovat nechci. Nevydávají totiž expanze. Nakonec jsem si musel knížata z katanu pořídit ještě dodatečně v EN. A teď mě děsí, že oznámili lokalizaci This War of Mine, které bude hodně textové a ne každý by se mnou zvládl EN verzi, ale zároveň je to Albi, takže případných expanzí se asi nedočkáme... Radši ať se soustředí na reskiny monopoly nebo párty her a pořádné hry nechají schopnějším vydavatelům.
-
Tokaido už nám leží doma, nemůžu se dočkat, až to otestujem :) ty figurky jsou fakt kouzelný, stejně jako veškerý ilustrace... snad se to bude i dobře pařit ;)
-
Warhammer hry od FFG s pofidérní hratelností? S výjimkou Relicu, který je ale jenom přeskinovaný Talisman, takže pofidérní hratelnost je dána už z principu, je drtivá většina WH her od FFG skvělá. Forbidden stars (40K) a Chaos in the old World (Fantasy) jsou dokonce v top 100 nejlepších her podle BGG (s čímž zcela souhlasím).
Zajímalo by mě, jaké hry měl autor článku na mysli.
WH40K (v závorce pořadí na BGG):
Forbidden stars (80); Conquest (523); Relic (950)
WHF (v závorce pořadí na BGG):
Chaos in the old world: (83); Blood bowl - Team manager (201); Warhammer quest: (291); Invasion (381), Diskwars (844) -
-
Zdravím. V příspěvku do diskuze to asi rozebrat nezvládnu ... to by asi vydalo na celý FFG článek. Já jsem před lety FFG opravdu zbožňoval. TI3 je moje top hra a všechny novinky od nich jsem hltal. Ale přijde mi, že zejména od té doby, co spadli pod Asmodee, jdou cestou nejmenšího odporu. Dělají pořád krásné hry, deskovky, které fungují, ale necítím v nich žádnou invenci. Zdá se mi, že pořád opakují stejný model. Hodně mi to došlo při srovnání her typu Arkham a Eldrich Horror s Robinsonem Crusoe. V RC je několik drobných mechanizmů, který ale tenhle žánr a zážitek z něj posunují na úplně nový level. (Ale třeba rozbor AH a EH ... to bych mohl povídat dlouho. Obě hry občas hraji. Ale právě už mnohem méně.)
Co se týče her ze světa WH, tak nejsou špatné, ale sedí na ně, alespoň v našem případě podobné tvrzení. Podle mého názoru, kdyby nevyšly pod licencí GW a tedy ve světě WH, tak by rozhodně nestály tak vysoko v žebříčku i popularitě. Ale nechci se přít. Vše je čistě osobní náhled. Mě třeba Chaos in the old World vůbec "nevzal", ale někteří kamarádi ho mají rádi. Je to otázka preferencí, možnosti srovnání atd.
Moje poznámka v článku byla spíše obecný povzdech nad hrami od FFG a tím, že osobně mi je sympatický osobitý přístup GW k deskovkám. -
FFG hry z Wrhammer světa nejsou vůbec špatné. Ale to co teĎ začalo dělat GW je naprostá pecka, vem si třeba Hammerhal, nebo novy Blood Bowl....
-
-
FFG a GW ukončili nedávno spolupráci.
-
Gw se konecne chytlo za cumak ale stejne sou drazí
-
-