Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tenhle stát má ještě co prodat? TO MNE PŘEKVAPUJE. 😯 Tak proto takové zuřivé tažení proti Babišovi.  Jeho předchůdci a konkurence tušili vejvar a rádi by z té státní mršiny taky ještě něco trhli než definitivně padne opona......

  • Prodavačem "proti své vůli"?

    Fšetci kradnú, len ja predávam cudzie aktíva! Predám aj hen tie oné stromčeky. Veď, na čo sú občanom? A lykožrútom?

  • dzixy

    Že je Pavel Jégl "všeuměl a vševědec" je už známo. Ale že se stal i špičkovým ekonomickým analytikem, tak to je novinka. Jako Pythia umí odhadnout budoucnost. Škoda, že se věštění nevěnuje jprofesně. Měl by zajisté lepší pověst i bohatství.😎😇

    • Pavel.Jegl

      Mýlíte se, Dzigy. Věštění se věnují profesionálně. Mám křišťálovou kouli,
      každou chvíli ji čistím vodou s octem, leštím, nabíjím energií z hvězd
      a při měsíčním svitu hledím do budoucnosti. 🙂 A příště, prosím, raději k samotnému obsahu článku.

      • To platí i pro vás

    • to je dobrý článek,chyba je ve Tvé hlavě Dzixy,protože s tím Babišem spojuješ samé pozitivní věci a tahle zpráva,která je nesporně pravdivá se Ti do toho nehodí.

      Mně z toho vyplývá nutnost trestní zodpovědnosti politiků.Nejen Babiš,ale všichni politici spravují veřejný majetek a pokud je výsledkem ztráta ,musí být potrestáni.(Nejraději bych je viděl houpat se na šibenici.)

  • Jegl,kdes byl když nás komunisté drancovali  v 60 letech? Já můžu srovnavat.Ty jsi zhrzený Odeseák, nevzali tě do party,nebo jím lezeš .......? Komunisté nám všechno vzali ,ale aspoň práci nám nechali, samozřejmě ideál to nebyl. Já jsem  například od tebe v 68 otevřeně bojoval s okupanty,vrámci možností.Když jsem viděl ty dnešní "bojovníky " kteří chlastal na Václaváku a  to  se považuje za demonstranty.?Nás zřezaly a na druhý den jsme šli dál!A co zbylo z republiky po 68roku.?Kde jsou podniky co Komunisté tak drželi ale zůstali doma ne u Koženého a jeho naháněčum kteří,teď ze sebe dělají že zachránili stát.Hnus.

    • Pavel.Jegl

      Milý Hanzíku, tato rubrika je označena jako DISKUSE, ne LŽI, NADÁVKY a URÁŽKY. Diskutuje se o článcích, nelže se o autorech, ani o ostatních diskutujících. Pokud jste přebral, vyspěte se z toho. Pokud jste schopen takto psát ve střízlivém stavu, odejděte lhát a vylévat si žluč někam jinam. Děkuji.


  • To je zase blábol, ale jisté je, že Pan Babiš bude mít ještě hodně práce, než uklidí ten chlív po "pravicových" vládách ODS/TOP/pámbíčkářů a spol!

  • Já bych to tak nehrotil konečně se našel někdo kdo umí standartní politiky fijálu a klouska a přiblblíka jégla vytrvale kopat do pprdele chachacha. A až budou volby tak ho budu znovu volit, protože to prostě dělá dobře a umí ((-:  hahaha ha
  • A proč by české rezervy neprodal ? Slováci je přece k ničemu nepotřebují ,z cizího krev neteče a když bude opravdu zle mají přece svoje Slovenské rezervy ….
  • Koblihar zadluzuje nas stat a pak shani penize kde se da...

    Za chvili nam zdani i kazdy prd...

    3 priklady:

    Sliboval - nizsi dane a ze se nebudou zvedat...

    Sliboval - po zavedeni EET levnejsi pivo...

    Sliboval - snizeni admin. pracovniku...

    Nic takoveho nesplnil - takze opet lhal...


    • Novela zákona o evidenci tržeb a zákona o DPH č. 256/2019 Sb. přináší změny od 1.11.2019, 1.2.2020, ale především od 1.5.2020. Součástí novely je i přeřazení
      některých zdanitelných plnění do 10% sazby DPH
      - nejkurióznější je nepochybně přeřazení podávání točeného piva z 21%
      sazby
      daně do 10% sazby.

      Dále vizte: https://www.euro.cz/politika/urednik-na-dlazbe-1463903

      Takže nic nového, kolobezka.1 opět žvaní.

      • Jj misto 21% sazba 10% a vysledek = tocene pivo bude minimalne o 2 Kc drazsi...

        • Pokud vaše věštba vyjde a točené pivo bude dražší, bude to výsledkem úvahy hlavně soukromých pivovarníků  - státní pivovar je jen jeden a jeho výrobky nejsou nejdražší.

          Důvodem očekávaného zdražení piva je zdražení ječmene na komoditní burze, což se projevuje  zdražením piva na trhu celé EU.

          Vy toho o ekonomice víte zjevně nadprůměrně mnoho, že?

    • namhal
      Koblilháři. První začal zdražovat ochlasta Havel. Vše se zdraží ale bude kvalita. Výsledek. Nekvalitní potraviny, ošizené uzeniny, shnilé ovoce a zelenina. Pivo se zdražilo ze 2 korun za  půllitr na15 korun. Když to nepamatujete tak nepište. 
      • Presne tak - nekvalitni potraviny a uzeniny = blafy od koblihare...

        Jednou ''obhajoval '' sve blafy tim, ze kvalitni vyrobky by byly drahe a cesi by je nekupovali...


  • Jégle kup si lístek do Bohnic .Tam ti bude líp.Přijdeš na jiné myšlenky.

  • "Rychlý prachy. Co máme, to dáme. Po nás potopa. To je složení populistického koktejlu, na kterém ujíždí "česká vláda.

    .

    Může sem pan Jégl vložit odkaz na svůj článek, kde stejným způsobem zkritizoval svého času ČNB?

    "Česká národní banka v minulosti levně prodala zlato, teď ho zřejmě bude draho kupovat, uvádí deník Právo. Cena zlata je ale v současnosti přibližně dvakrát vyšší než v době, kdy se banka ve velkém zbavovala.

    ČNB rozprodala před dvaceti lety 55 tun ze zlatého pokladu, včetně mincí z dob vzniku republiky. Teď ale bankéři zvažují, že budou zlato zase přikupovat - i když po troškách."


    Levně prodat a drahou kupůovat to samé? To se nám to "hospodaří", když to nejde z naší kapsy, že? 😀

    • Někdy se podívej co skladuje stát v rezervách. Já sem dokonce některý z těch komodit i viděl a nestačil jsem se divit. To jsou neúčelný skanzeny jako za komančů.
    • Pavel.Jegl

      Aniž bych hájil měnovou politiku ČNB... Mícháte jablka a hrušky, Jiří.

      Za zlato se kupovala jiná aktiva - cnb.cz - a cena těch aktiv rostla. Ze zlata se neplatili noví zaměstnanci státu, ze zlata se nevyplácely prémie, ze zlata se nerefundovaly slevy jízdného, ze zlata se nevyplácely dotace prodělečným podnikům... etc.



      • Ze zlata se taky uměle udržovala koruna  na nízkém kurzu. :-(

        ". 6. 2017 10:54

        Centrální banka zveřejnila objem intervencí za duben - poslední měsíc, v němž uměle oslabovala korunu. Od listopadu 2013 nakoupila ČNB v rámci intervencí eura za 2050 miliard korun.

        Mezi náklady intervencí podle Dřímala patřily také dražší dovozy pro spotřebitele i firmy. Umělé oslabování koruny přispělo i k utváření prostředí extrémně nízkých výnosů aktiv, které pomohlo k rychlému růstu cen nemovitostí. Kromě toho hrozí centrální bance ztráta, pokud bude koruna posilovat. Devizové rezervy držené v zahraničních měnách budou mít po přepočtu na koruny stále nižší hodnotu.

        Už se stávajícím kurzem kolem 26,30 za euro dosahuje letošní ztráta ČNB podle hlavního ekonoma ING Bank Jakuba Seidlera zhruba 100 miliard korun. "Do jaké míry budou rostoucí ztráty ČNB problém, nelze v tuto chvíli přesně určit. Bude to záviset mimo jiné na tom, jak bude ČNB své rezervy investovat," říká Seidler.

        Už nyní je však podle něj patrné, že následky nestandardní měnové politiky a budoucí ztráty nejsou pro ČNB komfortní. "Může totiž začít zesilovat kritika ze strany politické reprezentace, která se bude ptát, zda politika kurzového závazku, zejména od poloviny roku 2016 dál, za tyto náklady stála," vysvětluje Seidler."

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit