Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    Na tomto serveru se neuznává psaná pravda někoho jiného. Zde mají pravdu jen pánové Jégl, Bican a jim podobní. Jen oni mají pouze tu správnou a jedinou pravdu a ten kdo zde píše něco jiného je sprostý lhář, podvratný živel a člověk urážející ty, co zde sdílí jéglovskou a bicanovskou pravdu a proto je nutné takové živly vždy odstřihnou od možnosti zde napsat svůj názor. Mé příspěvky proto jsou zde často mazány a je mi zakázán přístup do diskuze.

    Zde je pouze dovoleno sprostě nadávat prezidentovi a předsedovi vlády.

    Hold demokracie po jéglovsku a bicanovsku.

    Jinak ti dva pánové mi neleží ani u paty. Já jsem slušný člověk a každého oslovuji tak jak si zaslouží.

    Tito dva pánové píší jakoby hodně přebrali.

  • Jo to by šlo! Překrásná demagogie a brilantní manipulace se čtenářem.Každý krok vlády se musí mnohokrát předjednat pak projednat a odsouhlasit.A klidně revidovat.A najednou přichází pan Chytrý.Všechny operace a transakce v malíčku a předestře se globální pohled na věc.Přesněji podrobný návod - manuál jak to všechno chápat.Za starých časů by to Radio Jerevan neudělalo lépe.Ovšem naprosto brilantním "Nápadem roku" je vyhlásit fotografií roku zamávání českou vlajku na Letné.Kategorie - angažovaná fotografie. Kolikrát mu komparsisti asi museli mávnout, než se dobrá věc podařila.To už si z nás všude okolo budou dělat srandu.


  • To je zase blábol, ale jisté je, že Pan Babiš bude mít ještě hodně práce, než uklidí ten chlív po "pravicových" vládách ODS/TOP/pámbíčkářů a spol!

  • Jegl,kdes byl když nás komunisté drancovali  v 60 letech? Já můžu srovnavat.Ty jsi zhrzený Odeseák, nevzali tě do party,nebo jím lezeš .......? Komunisté nám všechno vzali ,ale aspoň práci nám nechali, samozřejmě ideál to nebyl. Já jsem  například od tebe v 68 otevřeně bojoval s okupanty,vrámci možností.Když jsem viděl ty dnešní "bojovníky " kteří chlastal na Václaváku a  to  se považuje za demonstranty.?Nás zřezaly a na druhý den jsme šli dál!A co zbylo z republiky po 68roku.?Kde jsou podniky co Komunisté tak drželi ale zůstali doma ne u Koženého a jeho naháněčum kteří,teď ze sebe dělají že zachránili stát.Hnus.

    • Pavel.Jegl

      Milý Hanzíku, tato rubrika je označena jako DISKUSE, ne LŽI, NADÁVKY a URÁŽKY. Diskutuje se o článcích, nelže se o autorech, ani o ostatních diskutujících. Pokud jste přebral, vyspěte se z toho. Pokud jste schopen takto psát ve střízlivém stavu, odejděte lhát a vylévat si žluč někam jinam. Děkuji.

  • Koblihar zadluzuje nas stat a pak shani penize kde se da...

    Za chvili nam zdani i kazdy prd...

    3 priklady:

    Sliboval - nizsi dane a ze se nebudou zvedat...

    Sliboval - po zavedeni EET levnejsi pivo...

    Sliboval - snizeni admin. pracovniku...

    Nic takoveho nesplnil - takze opet lhal...


    • Novela zákona o evidenci tržeb a zákona o DPH č. 256/2019 Sb. přináší změny od 1.11.2019, 1.2.2020, ale především od 1.5.2020. Součástí novely je i přeřazení
      některých zdanitelných plnění do 10% sazby DPH
      - nejkurióznější je nepochybně přeřazení podávání točeného piva z 21%
      sazby
      daně do 10% sazby.

      Dále vizte: https://www.euro.cz/politika/urednik-na-dlazbe-1463903

      Takže nic nového, kolobezka.1 opět žvaní.

      • Jj misto 21% sazba 10% a vysledek = tocene pivo bude minimalne o 2 Kc drazsi...

        • Pokud vaše věštba vyjde a točené pivo bude dražší, bude to výsledkem úvahy hlavně soukromých pivovarníků  - státní pivovar je jen jeden a jeho výrobky nejsou nejdražší.

          Důvodem očekávaného zdražení piva je zdražení ječmene na komoditní burze, což se projevuje  zdražením piva na trhu celé EU.

          Vy toho o ekonomice víte zjevně nadprůměrně mnoho, že?

    • namhal
      Koblilháři. První začal zdražovat ochlasta Havel. Vše se zdraží ale bude kvalita. Výsledek. Nekvalitní potraviny, ošizené uzeniny, shnilé ovoce a zelenina. Pivo se zdražilo ze 2 korun za  půllitr na15 korun. Když to nepamatujete tak nepište. 
      • Presne tak - nekvalitni potraviny a uzeniny = blafy od koblihare...

        Jednou ''obhajoval '' sve blafy tim, ze kvalitni vyrobky by byly drahe a cesi by je nekupovali...


  • Babiš už není trestně stíhaný, takže Jéglovi došel dech. Proto se snaží vycucat si z prstu nějaké jiné téma. Ale milý Jégle, jsi zase vedle jak ta jedle. "Rezervy" nejsou vytunelované, ale jsou vtaženy do koloběhu peněz. Před nástupem pana Babiše na ministerstvo financí stát platil 45 až 55 miliard ročně na úrokách za dluhy, které nadělali Kalousek, Klaus, Nečes a jim podobní. Babišovi se povedlo jednak držet roční konečný státní účet zhruba vyrovnaný (POZOR - neplést se státním rozpočtem, u toho není vůbec důležité jestli je deficitní nebo ne, podstatný je účetní výsledek !!!!), a dál odhalením a využitím různých ladem ležících peněz (tzv. rezervy) snížil státní dluh, takže částka kterou stát platí na úrokách klesla na hodnotu kolem 40 miliard. Zkuste si představit, jak bychom na tom byli, kdyby nás výše uvedení pánové tak hrozně nezadlužili. Nepočítal jsem to přesně, ale měli bychom za ty roky splácení jejich dluhů o více než 1000 miliard víc, a ty by mohly být využity například na budování dopravní infrastruktury, která nám teď tak zoufale chybí, a nebo třeba na plynulé pokračování stavby atomových elektráren například dostavbou Temelína na plný původní plánovaný rozsah 4 bloků - a to by nám vyneslo další miliardy vývozem čisté energie, po které je a bude čím dál větší poptávka. Zrovna tak ty rezervy, které se teď budou revidovat a zbytečné odprodávat, nejsou nic jiného než ladem ležící peníze. Přitom spousta těch hmotných rezerv pochází ještě z dob komunismu, kdy jsme "plánovitě" hamounili materiál potřebný na výrobu zbraní kdyby náhodou došlo na komunisty celou dobu avizovaný střet mezi Varšavským paktem a NATO a naše zbrojovky by musely chrlit tanky a jinou výzbroj bez možnosti dovážet materiál z kapitalistické ciziny.
    • Pavel.Jegl

      Děkuji za příspěvek, zkoc.par.  Téma na obsáhlou rozpravu, ale dovolte
      mi v cukuletu před víkendem aspoň několik připomínek k vaším tezím:

      Zrovna tak ty rezervy, které se teď budou revidovat a
      zbytečné odprodávat, nejsou nic jiného než ladem ležící peníze. 

      Zmiňoval jsem privatizační fond a kovy.
      V prvním případě to jsou (vlastně byly) finance, které se dají
      zhodnocovat, anebo vložit do projektů typu penzijní reforma, klíčová infrastruktura
      etc, které nesou budoucí zisky. Umí to třeba Norové, byť jejich příjmy z ropy jsou podstatně vyšší.
      Neprojídají je. Tato vláda příjmy prožírá - a ještě u toho mlaská. Add: Průmyslové
      komodity jsou kovy, jejichž cena, obdobně jako cena zlata, s časem stoupá.

      Státní rozpočet není podstatný… Babišovi
      se povedlo držet roční konečný státní účet zhruba vyrovnaný...

      Jakpak asi Babiš držel státní účet
      vyrovnaný? Do státního účtu patří hospodaření územních samosprávných celků,
      a na to má vláda minimální vliv. Pokud kraje či města zaostanou v investicích,
      nerealizují je a hospodaří s přebytkem, přičemž vytvoří dluh budoucí, je
      to snad zásluha/vina premiéra?

      Zkuste si představit, jak bychom na tom byli, kdyby nás výše uvedení pánové (Topolánek, Nečas, Kalousek) tak hrozně nezadlužili?

      Hospodaření Topolánkovy vlády a její reakce na globální krizi nebyly vůbec excelentní. Peníze ale nerostou na stromech, kde je ministři trhají. V Česku vytváří většinu HDP zpracovatelský průmysl. A především ten plní státní kasu. Vláda hospodaří s penězi, které vytvoří především soukromý sektor. A když nevytvoří… Historicky největší schodek byl právě za vlády Mirka Topolánka. Z plánovaných minus 38 miliard byl na konci roku 2009 deficit 178 miliard korun. Byl to ale rok, kdy naplno udeřila globální krize, HDP propadl o pět procent. Příjem státního rozpočtu dosáhl pouhých 974 miliard. Na rok 2020 má být půldruhého bilionu. To je přece rozdíl. Je dán především produkcí soukromých subjektů i exportními možnostmi. Spočítejte si, co by to s rozpočtem, kde víc než polovinu výdajů tvoří mandatorní a semimandatorní platby, udělalo, kdyby HDP poklesl o pět procent. To by byl, panečku, průvan.

      • Cituji:"Do státního účtu patří hospodaření územních samosprávných celků,a na to má vláda minimální vliv."

        Přesně. Proto je ve státním závěrečném účtu hospodaření oněch celků od hospodaření státu odděleno. Podrobněji vizte  631. usnesení Poslanecké sněmovny z 28. schůze ze dne 9. května 2019.

        • Pavel.Jegl

          Budiž, bral jsem to jako jeden dokument. Škrtneme-li přílohy - územně samosprávné celky, etc. - byl účet státu zhruba vyrovnaný. Cenou za to však byly mj. nízké investice do infrastruktury. 

          • Nevím, jak se posuzuje, zda jsou ivestice do infrastruktury vysoké, nebo nízké. Vím ale bezpečně, že vytížení tuzemských projekčních a inženýrských firem připravujících tyto investice je několik let absolutní, na trhu práce nejsou potřebné pracovní síly a mnoho práce v oboru odváději studenti pracující na částečný úvazek.

            Příčinou popsaného stavu je přerušení (zastavení) přípravných a projektových prací v nedávné minulosti se všemi důsledky, které vám jistě nemusím vypisovat.

  • Mám takové nemilé tušení , že na internetu je zkoušen (články a odezvou) nový způsob (odnož)

    demokracie- pracovního názvu-INFANTODEMOKRACIE.

    Vše již je vymyšleno, vyrobeno, vývoj je tak nákladný, že se nevyplatí, mluví se už jen o jakémsi

    UDRŽITELNÉM ROZVOJI.    Což zkusit jinak - jít v okolí třeba opravit poškozenou lavičku a nečekat

    až si starosta a jeho věrní všimnou nebo bude před volbama..........

    • Jinak ten nápad s tou lavičkou je super. To měl nahodit Minář na Letné. A ne scházejte se a hlavně pumpujte prachy do neziskovek.
    • Udržitelný rozvoj jde jen za cenu omezení na všech úrovních /politiky nevyjímaje/. Jinak nemá vůbec žádnou cenu se o tom bavit. Vždycky ho hlásají ti, co nikdy nic nedělali a netrpěli nouzí.
  • dzixy

    Že je Pavel Jégl "všeuměl a vševědec" je už známo. Ale že se stal i špičkovým ekonomickým analytikem, tak to je novinka. Jako Pythia umí odhadnout budoucnost. Škoda, že se věštění nevěnuje jprofesně. Měl by zajisté lepší pověst i bohatství.😎😇

    • Pavel.Jegl

      Mýlíte se, Dzigy. Věštění se věnují profesionálně. Mám křišťálovou kouli,
      každou chvíli ji čistím vodou s octem, leštím, nabíjím energií z hvězd
      a při měsíčním svitu hledím do budoucnosti. 🙂 A příště, prosím, raději k samotnému obsahu článku.

      • To platí i pro vás

    • to je dobrý článek,chyba je ve Tvé hlavě Dzixy,protože s tím Babišem spojuješ samé pozitivní věci a tahle zpráva,která je nesporně pravdivá se Ti do toho nehodí.

      Mně z toho vyplývá nutnost trestní zodpovědnosti politiků.Nejen Babiš,ale všichni politici spravují veřejný majetek a pokud je výsledkem ztráta ,musí být potrestáni.(Nejraději bych je viděl houpat se na šibenici.)

  • "Rychlý prachy. Co máme, to dáme. Po nás potopa. To je složení populistického koktejlu, na kterém ujíždí "česká vláda.

    .

    Může sem pan Jégl vložit odkaz na svůj článek, kde stejným způsobem zkritizoval svého času ČNB?

    "Česká národní banka v minulosti levně prodala zlato, teď ho zřejmě bude draho kupovat, uvádí deník Právo. Cena zlata je ale v současnosti přibližně dvakrát vyšší než v době, kdy se banka ve velkém zbavovala.

    ČNB rozprodala před dvaceti lety 55 tun ze zlatého pokladu, včetně mincí z dob vzniku republiky. Teď ale bankéři zvažují, že budou zlato zase přikupovat - i když po troškách."


    Levně prodat a drahou kupůovat to samé? To se nám to "hospodaří", když to nejde z naší kapsy, že? 😀

    • Někdy se podívej co skladuje stát v rezervách. Já sem dokonce některý z těch komodit i viděl a nestačil jsem se divit. To jsou neúčelný skanzeny jako za komančů.
    • Pavel.Jegl

      Aniž bych hájil měnovou politiku ČNB... Mícháte jablka a hrušky, Jiří.

      Za zlato se kupovala jiná aktiva - cnb.cz - a cena těch aktiv rostla. Ze zlata se neplatili noví zaměstnanci státu, ze zlata se nevyplácely prémie, ze zlata se nerefundovaly slevy jízdného, ze zlata se nevyplácely dotace prodělečným podnikům... etc.



      • Ze zlata se taky uměle udržovala koruna  na nízkém kurzu. :-(

        ". 6. 2017 10:54

        Centrální banka zveřejnila objem intervencí za duben - poslední měsíc, v němž uměle oslabovala korunu. Od listopadu 2013 nakoupila ČNB v rámci intervencí eura za 2050 miliard korun.

        Mezi náklady intervencí podle Dřímala patřily také dražší dovozy pro spotřebitele i firmy. Umělé oslabování koruny přispělo i k utváření prostředí extrémně nízkých výnosů aktiv, které pomohlo k rychlému růstu cen nemovitostí. Kromě toho hrozí centrální bance ztráta, pokud bude koruna posilovat. Devizové rezervy držené v zahraničních měnách budou mít po přepočtu na koruny stále nižší hodnotu.

        Už se stávajícím kurzem kolem 26,30 za euro dosahuje letošní ztráta ČNB podle hlavního ekonoma ING Bank Jakuba Seidlera zhruba 100 miliard korun. "Do jaké míry budou rostoucí ztráty ČNB problém, nelze v tuto chvíli přesně určit. Bude to záviset mimo jiné na tom, jak bude ČNB své rezervy investovat," říká Seidler.

        Už nyní je však podle něj patrné, že následky nestandardní měnové politiky a budoucí ztráty nejsou pro ČNB komfortní. "Může totiž začít zesilovat kritika ze strany politické reprezentace, která se bude ptát, zda politika kurzového závazku, zejména od poloviny roku 2016 dál, za tyto náklady stála," vysvětluje Seidler."

  • Jégle kup si lístek do Bohnic .Tam ti bude líp.Přijdeš na jiné myšlenky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit