Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • už bylo načase
  • Jak tak čtu chtěli by jste mít otevřeno 365 dní v roce a kdy mají mít volno ti co Vás obsluhují ????( třeba si mohou vzít na vánoce sebou foto rodiny do práce,aby byli spolu s rodinou) Pokud si tam bude stát sám podnikatel (živnostník) a ne zaměstnanec tak s Vámi souhlasím může mít otevřeno jak dlouho chce.Tohle platí ve všech vyspělejších zemích a nikdo o tom nediskutuje!!! V sousedním Německu si nedovolí ve svátek nikdo zatlouci hřebík natož vytáhnout sekačku na trávu což u nás je běžné, protože v normálním všedním dnu na to není čas,jelikož jsme v pracovním procesu( časově flexibilní)
    • Vše je odvislé od nabídky a poptávky. Regulovat trh výrobních firem si nedovolí nikdo. Kdo chce a má zájem jít do práce tak dostane vše podle zákona zaplaceno. Takto regulovat trh nařízeními nejde. Ony i ty markety na Západě pracují.
    • běžně je k viděni , třeba ve špitálech jak si tam o svátcích sloužící personál tahá děti , nebo si aspoň lepí při operaci nějakýho netáhla a líného hloupého lempla jako jsi ty fotky svých dětí místo rentgenu , aby si jich užil. Podavačí , víš ty vůbec kde Německo leží ? Domluviš se tam ? Pochybuju . Nebo ti tyhle plky navalil do tykve nějakej akční posranec kterej se potřebuje udržet u koryta pomocí hlasů takové inteligence jako jsi ty a tobě rovni .
      • Jste hezky vtipnej neplatíte náhodou své zaměstnance taky stravenkama??? *1* *1* *1*
        • zebracenkama , tak rozhodne v nejakem tom super hyper giga nebo jak se to jmenuje kvelbu nepracujes . Tam jsou vyplaty vcas na dohodnute vysi , to vim jiste. Takze jsi jen obycejny zvanil . A take si tam dovedou celkem s velkym uspechem ohlidat aby podavaci nekradli. To bude asi tvuj zasadni problem. O tom ze line lemply tam moc nechteji se uz ani nebudu rozepisovat. Zkus politiku , tam ti staci radoby ciste srdce pro zacatek.
  • Staci se na to podivat ocima zucastnenych, tech, co tam musi sedet za kasou. Pro ne to asi neni prilis "svatek". Oproti nasim zapadnim sousedum je opatreni stale velmi mirne:

    Rakousko – o svátcích i v neděli obchody kompletně zavřené
    Německo – obchody zavírají v neděli a až na výjimky i o svátcích, liší se v jednotlivých částech země
    Polsko - zavřeno je s výjimkou lékáren a čerpacích stanic 13 svátečních dnů v roce
    Slovensko – úplně zavřeno je na První svátek vánoční, na Nový rok a o Velikonoční ne­děli
    Zdroj: ČT24
  • Jako řidič rozvážející potraviny se často podivuji nad neuvěřitelným nepořádkem vzadu u ramp pro vykládku zboží některých, raději nejmenovaných řetězců.

    Odpad, zbytky potravin a obalů, prázdné přepravky, nejrůznější vyřazené prodejní pomůcky a regály, léta nemytá dlažba na dvoře.

    Běžnou praxí je i vylévání obsahu mycích strojů na rampách, často se na jediné rampě vykládají potraviny a nakládá i odpad.
    Hlavně, že ušetřili, dobytek, za plat nádvorního pracovníka.
    Ve "správně" vedeném HM totiž nikdo nemá na nic čas, co komu upadne z ruky, už na místě zůstane ležet navěky.
    To u nás neexistuje hygiena, kontroly, nebo je to všechno podplacený?
    Mastné pokuty konkrétním vedoucím pracovníkům, tresty ze zákona!
    Úroveň SM a HM poznáte vzadu, na dvoře u ramp.
    • Pane Hrochu, to sice může být pravda. Ale s tématem to nemá nic společného. Ten bordel u některých firem tam prostě je a bude. Na to jsou ale jiné zákony.
  • Nechápu smysl takového zákona, připadá mi to jako projev demence posranců a sedátorů, kteří místo zásadních věcí "řeší" takové "píp". A berou za to nekřesťanské peníze. Je vidět, že ti posranci a sedátoři nemají co na práci a tak by zase chtěli určovat lidem co kdy a kde mají dělat.

    Pokud někdo dostane licenci na poskytování služeb veřejnosti, v daném případě provozovat obchod, měl by zákon stanovit, kdy MUSÍ mít otevřeno. A mimo tuto dobu ať má obchodník otevřeno třeba do půlnoci nebo i po celou noc, pokud se mu to vyplatí.

    A jestli lidé o svátcích chodí bloumat po supermarketu, místo čumění na stupidní televizi, to je také jejich věc. Pokud chci koupit chleba a máslo, tak to mohu cestou z práce. Ale chci-li udělat velký nákup a nebo si dokonce vybrat z velké nabídky nějakého zboží, tak je výhodná sobota a třeba i neděle, kdy mám dost času bloumat po obchoďáku.
    • Vaše bloumání po "obchoďáku" o sobotách a nedělích návrh zákona přece nijak zásadně neřeší ... *3*
  • Tak to je teda počteníčko. Začínám silně pochybovat o inteligenci národa. Při diskusi o otvírací době řešit Putina, Hitlera a jiné, to už hovoří za vše.
    A proč do toho zatahovat složky s nepřetržitým provozem a služby?
    Prostě tam, kde je to možný, se má být v neděli a o svátcích doma. Kdo ví, od jakých slov, se tyto slova odvozují?!
    • je take sluzba , nebo slozka s nepretrzitym provozem . Proc ne . Jine slozky maji turnusove smeny , proc by to neslo tady . Neverim ze nekde v obchode je prodavacka 7 dnu v tydnu , 31 v mesici . O jejich udrenosti dost pochybuji , oddelaji stejny pocet hodin jako jiny clovek , jen jsou jinak rozdelene .
      Mezi rolniky se to zaradit neda , mezi delniky take ne. Aby to snad nakonec jezismarja nebyla ta pracujici inteligence.
  • To zavání diskriminací. Nevidím jediný důvod proč musí zavřít jen supermarkety.
    • Tak moc bych to zase nehrotil. Vy si snad při dnešním sortimentu zboží a vybavení domácnosti (lednice, mražáky, topinkovače atd.) neumíte nakoupit na 2-3 dny dopředu ?
      Naše politické "elity" toho už nakvákaly (zejména vždy před volbami !) o nutnosti podpory středních a malých firem, živnostníčků, OSVČ - a kde nic, tu nic. I když souhlasím, tohle není zrovna ten nejchytřejší způsob ... *2*
  • To je v pořádku, alespoň si dnešní mladé rodiny nebudou dělat výlety o víkendech do supermarketů, ale půjdou s dětmi na hřiště a pod. Děti jen získají, mladým matkám-drbnám stačí celý týden. Nakonec tohle platí ve všech vyspělejších zemích!!! *16* *2* *16*
  • Zrušit blbýýýý stááátní svátky!!! Ať žijou hitlermarkety!!! *1*
    • ... jsi PRIMITIV století, ubohý blbe :)))
      • *12* *12* *12*
  • Já miluji soudružku Semelovou!! *14* *14* Mou Rudou květinku z Husákovy zahrádky.

    Za naší vlády by žádný problém neexistoval. Supermarket je buržoazní. Proto je
    v komunistické KLDR nemáme. Na tamní pole však neustále útočí američtí brouci!
    Lid však spí a nebdí. Proto je to jeho vina že v zemi vládne hladomor.

    Naštěstí naše Rudé slunce - Kim nejen pracuje ale také jí za všechen svůj lid a proto
    neustále tliustne. Všechny hladovějící proletáře hřeje u srdce fakt že předseda nestrádá!
    • Ty ses tu tedy vyblil. Raději si máčej přirození ve studené vodě. To prý uklidňuje.
      • ... jseš jasnej, trosko, ještě něco napiš :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit