Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Jako pravda je taková, že moje peněženka taky už není tak nabitá jako byla před pár lety. Ale tak co se dá dělat. Člověk musí o to víc pracovat. Na druhou stranu jsem to na nějakém svém životním pohodlí moc nepoznal. :) Na dovolenou jezdíme, kupujeme pořád kvalitní jídlo. Prostě tam nevidím zase takový problém. ;-) 

  • openhauer

    Zrušit nákup vrtulníků,obrněných vozidel, tanků, popřípadě stíhaček, a máte hned ušetřeno víc jak 50-80 miliard korun !!! Jsme malá zem bez ochrany hranic a tak všechny podobné investice jsou nanic !!! KOLIK BY SE UŠETŘILO ZAFIXOVÁNÍM PLATŮ ÚŘEDNÍKŮ NA 5 LET JAKO JE VLÁDA,KRAJE,MĚSTA A OBCE NEVÍM ALE URČITĚ HODNĚ  !!! Ostatním státním zaměstnancům bych ty platy zafixoval na 3 roky !!!

  • fosilie

    Jégl,Jégl,když nás okrádal Kalousek tak jsi  moudý nebyl,ale teď jsi chytrý jak žárovka!Prostě čistě objektivní kecal!

  • Slyším pořád o zlodějinách pana Babiše a dokola, ale nikdo z těch, kterým sype do korýtka neprotestuje. Asi piští jen Ti, na které se nedostalo.

    Já vím, že většinově bychom měli vyznávat spíše náklonnnost k panu Kalouskovi, který v rámci "rozpočtové odpovědnosti" utnul roupy penzistům, zdanil výsluhy vojákům a policistům, hasiči a učitelé ho nezajímali vůbec. 

    Jde asi spíš o  míru toho přerozdělení a na to mohou být - a to zcela legitimně - nejrůznější názory. 

    P.S. myslím, že peníze nedojdou Babišovi, ale každému jednomu z nás. 

    • bezregistrace

      á vím, že většinově bychom měli vyznávat spíše náklonnnost k panu
      Kalouskovi, který v rámci "rozpočtové odpovědnosti" utnul roupy
      penzistům, zdanil výsluhy vojákům a policistům, hasiči a učitelé ho
      nezajímali vůbec......a udělal díru do kasy jinde a to se nepodařil ekotendr

  • Peněženku si marně držím už od r.1989. Zledějůjemoc  a mají k dispozici zloddějsképolitiky a české zákony ,které nedodržují.Nedělám si žádné iluze,nejdůležitější je přežití a zdraví, hlavně duševní.Ještě se ve funkcích dočkáme takových sfiní, že se budeme divit.

  • honza54
    Babiš, Babiš. Minulé vlády rozkradli co se dalo , peníze na důchody, peníze z privatizací, prodáním důležitých státních podniků a spoustu dalších a vy křičíte Babiš. proč nekřičíte Klaus, Zeman, Dlouhý, a podobní. ODS, ODA, KDU, ČSSD, ZELENÍ a další. nejsem jeho zastánce, ale každému za jeho zásluhy. spousta by jich měla sedět
    • 😂
    • 😂
  • KIMCID

    a na čem že se to tvrzení zakládá

  • Chci reagovat pouze na snižování státních zaměstnanců na pozicích různých úředníků a kontrolních orgánů.

    Pracuji jako poradce s jsem v kontaktu s malými podnikateli. Někdy mají dny, že se kontroly netrhnou. Jedna za druhou. Kdy má vlastní malý živnostník vůbec pracovat na svém podnikání. Zvláště v oblastech mimo Prahu je to hrůza.

    Úředník a kontrolor se snaží udržet pracovní místo a musí vykazovat činnost aby si místo a svou důležitost obhájil. Nemá smysl se snažit o nějaké hlubší analýzy, protože jsme Češi a dokážeme vše vysvětlit (okecat).

    Nemám k dispozici údaje ale jenom si říkám jak všechno zvládají např. ve Slovinsku, kterých je tuším jedna třetina oproti nám. Snižme počet neproduktivních pracovníků (tím nemám na mysli učitele, hasiče a podobné složky) o třetinu. Zbývající si s tím poradí nebo se zjistí, že jsou některé činnosti zbytečné.

    S řadou věcí v článku a následné diskuzi souhlasím ale celkově považuji za zástupné problémy a zapadá do filosofie vládnoucích, tj. lid potřebuje chléb a hry. Tak se většina národa zaobírá různě slušnými diskuzemi, lid má hry a mocní si dělají co chtějí. Neskákejme na tyto hry.

    Snížením počtu úředníků se uvolní ruce lidem, kteří v potu tváře živý své rodiny, platí daně a pojistné. Ti malý podnikatelé a živnostníci budou moci věnovat svůj čas a energie na své podnikání, kterým se zvýší zdroje do státní kasy. Také se porušení různé vazby "kamarád na kamaráda" a bude větší šanci aby bylo postupováno striktně podle zákonů a pravidel.

    Osobně bych se více zaměřil na tvorbu zdrojů. Nebo si snad někdo myslí, že peníze do státní kasy vytváří někdo jiný než podniky a živnostníci?


  • Hmmm - koblihář lhal a spousta lidí mu naletěla = ANO, bude líp...

    Jak pro koho - pro kobliháře určitě...

    • fosilie

      Volotrku!

      • No - na tebe,  v hlouposti, nemam...:-)

  • vanhorne

    "Držte si peněženky!" 

    A take klobouky. Za Prvni Republiky pry fiakriste na kopci zastavili a nez se rozjeli z kopce dolu, upozornili, " panove a damy drzte si klobouky nebot pojedeme z prudkeho z kopce".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit