Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jasné je, že pan Okamura prosazuje PŘÍMOU DEMOKRACII a nijak to nepopírá. Proti němu je blok s onou parlamentní demokracií. To ovšem nijak nezpochybňuje zákonnost všeobecného referenda, které by mělo sloužit jako pojistka v případě selhání sněmovny a vlády jednající proti vůli všech občanů. Pochopitelně zákon formulovany tak, aby nebyla možnost zneužití (otázka kvora, opakovatelnosti téhož problému a t,.d.) Ale zároveň i týkající se všeho, tedy EU.NATO, státoprávního uspořádání - (viz rozdělení státu). A pochopitelně i rozdělení oněch referend- místního, oblastního či celostátního významu, což už nějak Piráti deklarovali. Nakonec referendum je i v ústavě. Tak oponenti přestaˇnte blbnout, vezměte rozum do hrsti a jednejte. Nikdo totiž neříká, že nám, ono referendum musí vzít parlamentní demokracii. Protože ona přímá demokracie je sice hezká i nejdemokratičtější, ale vyžaduje onu národní vyspělost a hlavně jednotu,. A té se u nás tak brzy nedočkáme.....
  • ObcanHaveI
    Pevně věřím, že pan Okamura referendum prosadí, tím by už konečně navždy odstavil havloidy od koryt!
  • ObcanHavel
    Okamurovi přímá demokracie moc nevoní, když se týká jeho nebo jeho strany, to bude něco jako ty Burešovy morální kodexy. Pitomio není nic jiného, než pokrytecký populista lačnící po moci, demokracie je mu u zadku, ba přímo proti srsti, když mu kříží plány.
  • Přestože celá řada stran měla ve svých předvolebních programech prosazení referenda, návrh SPD je PRVNÍ A JEDINÝ, který se v tomto volebním období dostal na půdu Poslanecké sněmovny.

    Úspěchem pana Tomio Okamury, potažmo hnutí SPD, je skutečnost, že menšinová vláda hnutí ANO k němu vydala stanovisko NEUTRÁLNÍ - a dokonce uvedla, že by návrh mohla podpořit!
  • Pamatujete ty protesty, demonstrace a plamenné projevy politiků proti referendu o vstupu do EU? Že prý lidé jsou na to moc hloupí, řídí se jen pocity a ne rozumem apod.?
    nepamatujete? No...já taky ne. Čím to může být?
  • Podporujeme referendum o vyhoštení Okamury z EU
    • Vyhostit všechny, kdo nejsou kavárensko-sluníčkářští. Pak nám tady bude krásně, všichni se budeme mít rádi a konečně vyhraje pravda nad lží a nenávistí.
      • a pak se ráno probudíš vedle gaye *14* *1*
  • Jediné, co tím Okamura sleduje, je dostat se k moci a pak si přivolat na pomoc ruskou armádu.
    Takové je zadání od Putina a to se musí plnit!!!!!!
    • Vy nemít Putina, tak nemáte čím strašit, že? Možná ještě čertem.
  • Ono, kdyby ty elity, byly opravdu elity,
    nikdo by proti nim nebojoval.
  • Demokracie je, když rozhodujeme my, straníci. Nestranická holota má držet h..bu a pouze platit naše účty. Ve středověku jsme moudře a demokraticky rozhodovali my feudálové, nevolníci byli dobří pouze k tomu aby makali na našem panském. A ještě předtím demokraticky rozhodovali otrokáři. A otroci byli dobří pouze k demokratické robotě.

    Navrhuji aby se referenda mohli zůčastnit pouze členové stran. Nestraníci by nesměli hlasovat. Je nás sice jen jedno procento straníků oproti 99 procentům nestraníků ale tak to bude demokratické. *6*
  • Ti, kteří mají peníze, si mohou kupovat volby. Ti, kdo mají velké peníze, si kupují celé politické strany," ....
    Nic než pravda. A nebo si snad někdo myslí, že ona zákulisní a soukromá jednání oněch "llobistů" směřují k něčemu jinému? PROČ TENHLE LOBISMUS NENÍ ZAKÁZÁN JAKO TRESTNÝ ČIN? Lobovat se přece dá i veřejně na setkáních s politiky. I za účasni novinářů a sděl. prostředků. Ovšem jak vidno, o tohohle dnešní lobisté asi zájem nemají.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit