Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zivnost je uz v dnesnej dobe prezitok, status s.r.o. vyzera lepsie a je to predsa bezpecnejsie podnikat pod s.r.o. ako OCV pripadne SZCO, napr. ready made firmu viete kupit uz od 19 000Kč, ste ihned majitelem, nemusite na nic cakat a hned podnikanite, pri zivnosti musite cakat niekolko dni. Ak podnikanie nepojde podla vasich predstav tak nezufajte, stale su tu firmy ktore vasu zbytocnu s.r.o. odkúpia za peniaze. Takze v konecnom dosledku neprerobite.

  • Zase změna titulku v průběhu diskuse. Face liftu článku je třeba věnovat pozornost. To je zase pravda..😛

  • KIMCID

    tak že opět plkáš

  • Promiňte, tento případ, podle kterého jsem i nějakou dobu sám fungoval, jsem abstrahoval a i nadále jej považuji vzhledem k předmětu diskuse za pominutelný. Navíc tvrdím, že taková firma není zaměstnavatelem. V případě "jednomužné" s.r.o. by bylo obtížné a zbytečné vykazovat na jednu osobu tři částečné úvazky. Zaměstnavatelem by pak byla osoba právnická, na rozdíl od zaměstnaných osob fyzických, nešlo by tedy o jedu a tutéž osobu.

    Chápete to?




  • Znám spoustu firem,kde zaměstnavatel,obchodní ředitel,účetní a možná i uklizečka je jedna osoba...

  • Neni treba,..

  • Jak jsem zde několikrát uvedl, jako OSVČ a zaměstnavatel jsem fungoval od roku 1992. Pro živnostenský list si nemusím skákat, mám ho stále a stále jsem plátcem DPH.

    Jinak s vámi samozřejmě souhlasím, zaměstnání na částečný úvazek jsem volil právě proto, aby bylo z čeho platit složenky, protože ty chodí pravidelně. S půlroční splatností faktur jsem se smířil - 180  dní splatnosti mívám dosti často zakotveno již ve smouvě, k tomu pak občas přistupují pozastávky vázané k termínům delším, případně v době uzavírání smlouvy termínově nedefinovatelným. Pohledávky za neplatiči a zlikvidovanými s.r.o. můj účetní eviduje také,  takže té vašimi slovy největší srandy ušetřen nejsem. Pokud je živnostník bez práce, obvykle přeruší živnost a přihlásí se na ÚP.

  • No možná tak daň z příjmu  pokud budete mít malý příjem tak taky nebudete platit , ale tak trošku se tady zapomíná kolik odvedou na DPH , silniční dani spotření dani  a všelijakých dalších poplatcích které se sice nejmenují daň ale stejně je musíte platit i kdyby jste nechtěl , a o tom už nikdo nemluví.,,
  • Tak si skočte pro ŽL a můžete si to zkusit jaká to je "pohoda" shánět si denodenně  sám práci ,dělat po večerech a víkendech , po nocích dělat papíry a když potom nainvestujete svoje peníze do materiálu a čas do práce tak čekat jestli vám uhradí faktůru za půl roku , za dva roky , nebo potom ta největší sranda když vám ji nezaplatí vůbec a vy z ní ještě zaplatíte DPH , úžasnej život  že , a potom když zrovna není práce tak být doma bez příjmu  a platit si zdravotní a sociální ze svých úspor ...
  • vanhorne

    Zlate casy pro zivnostniky z firmy ANO jsou tady a ne, ze jsou za dvermi. Bures uz nemusi hulakat na celou Ceskou Kotlinu, ze bude lip.

    https://www.stream.cz/adost/10030268-ministerska-koryta-a-odmeny-vs-ucitelska-bida

  • Jak nedávejte? Míníte snad neplaťte, ne?

    To bych si dal líbit. Z ušetřených odvodů bych si ušetřil na dovolenou bez problémů, o nemocenské mimo sociální pojištění nemluvě.

  • Zaměstnanec v normálním podniku vydělá na svou mzdu a odvody, na svou dovolenou, na podnikovou režii a na daně a zisk podnikatelův. Práce toho, kdo získá zakázku, zorganizuje práci a prodej, je hrazena z podnikové režie.

    Několik kalkulací jsem v praxi již zhotovil. Již za reálného socialismu měly fungující udržitelné podniky vytvořen použitelný kalkulační vzorec - počítala se t.zv. výrobnost, vaším názvoslovím 100% cena výrobku. Při 12,0 Kč čisté hodinové mzdy byla v družstevním podniku výrobnost až kolem 55,0 Kč/hod.

    Dnes ve stejném oboru podnikání je při čisté mzdě 120 Kč/hod výrobnost 435 Kč/hod.

    (Pozor! Družstevní podnik neznamená JZD.)



  • Pletete si "ze svého" (tím je míněn zdaněný zisk) a "ze své práce".

    Jinak: můj zaměstnavatel například z řetěce sehnání zakázky, prodání výrobku, vymyšlení a realizace podnikatelského záměru neděllá nic. To dělá obchodní ředitel. Za domácí úkol můžete popřemýšlet, co dělá zaměstnavatel.

  • Mýlíte se. Osobně znám dva podnikatele "zakleknuté" "předbabišovským státem" do úplného zničení a několik "přizakleknutých". Publicita samozřejmě nebyla, ta se objevila až s Babišem.


  • Babišovy se věřit nedá zrovna tak jako Kalouskovy,,navíc oba podpoří lživou a zlodějskou ČT 

    ANO se nepřipojí ke kritice KSČM a SPD. Podpoří výroční zprávy České televize.
  • Nick parUL je prostě nemocný. Každý nesouhlas redukuje na slovo "bolševik." Nikdy nenapsal nic konstruktivního. Inu, kde není.............

  • poctivé podnikání, a stejné zdanění pro zaměstnance jako pro osvč, konec paušálům,konec danovým zlodějinám osvč,chci právní stát s poctivými daně platícími podnikateli +zpětné audity majetků osvč do roku1989 a srovnámí majetku s danovým přiznáním ....poctivost je ZÁKLADEM slušné společnosti 

  •  chápu ,že poctivost pro vás znamená boševiky,rádi by jste neplatiuli státu nic, jako dosud , platit daně na západě je normální povinností poctivého člověka i podnikatele, a pokud placením daní znamená zničený život, potom mají život zničený všichni na světě po nichž státy požadují daně

  • Aha.A proto je 2 nejbohatší "čech" bureš,který se nejvíc napakoval za čssd a za jeho vlády nám přibylo cca 40 000 úředníků.A sobě si zvýšil dotace na dvojnásobek .A neslyšel jsem,že před jeho vládou by stát zaklekával na podnikatele...

  • Bolševiku, ty nechápeš vůbec nic, koněčně si napsal pravdu.

    Vy komouši by jste pořád někokomu ničili životy, bohužel pro vás už vaše doba skončila, budete jen hladově koukat jak se další generace těší z demokracie, svobody a tím i podnikání, ty si vylep do notýsku známky ROH a vzpomínej na budovatelská léta.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit