Česká bytová apokalypsa: Kdo za ni může
-
Může někdo poradit, co je vše potřeba udělat před prodejem bytu? Co si připravit? A jak prodat v Praze rychle byt?
-
-
Musíte mít dořešení majetkové vztahy, a případně souhlas vše ostatních vlastníků k prodeji. Jestli se v tom moc nevyznáte, tak je lepší prodávat s realitkou. V Praze jsem přes realitní kancelář vyřešil prodej bytu velice rychle.
-
-
Jak moc rychle je velice rychle? a se kterou realitní kanceláří jste prosím prodej řešil?
-
-
No domluvil jsem se na prodeji přes realitní kancelář Edox reality z Prahy, která mi dokázala najít kupce za 14 dnů.
-
-
-
-
Já už jsem se konečně mohl odstěhovat s rodinou do rodinného domu. Je pravda, že rekonstrukce mi trvala opravdu dlouho, ale už mám vše hotové a spokojeně si bydlíme. Podařilo se mi dům i perfektně zateplit a nechat dá na střechu od firmy https://fotovoltaikabenekovesco.cz/ fotovoltaickou elektrárnu. Díky tomu jsou náklady na provoz domu minimální.
-
Ono za ní do jisté míry můžou i lidi, kteří v těch bytech bydlí. Jako zkuste si třeba jako předseda SVJ zajistit věc jako Výměna HDV (hlavního domovního vedení) na klíč Praha a to do té míry, abyste prostě dokázali říct, že s tím všichni souhlasí. No, prostě jako obrovská blbost, že? Takže že se lidi do bytového bydlení nehrnou? Naprosto tomu rozumím. A stojí to přesně tolik právě kvůli potížistům, kteří to blokují.
-
Nechal bych to na těch SVJ a konkrétních lidech, které to provozují. U nás to tak je a musím říct, že se nám docela daří. Nejhorší je, když nám obec začne diktovat, že musíme tohle a tamto. To se pak neodhlasuje nic. Takhle ale vím, že projde i dobíjecí stanice pro SVJ, protože se na tom prostě domluvíme.
-
Je pravda, že hlad po bytech je opravdu velký. Zdědila jsem byt po babičce ve Zlíně, který jsem jen nechala kompletně vyklidit přes firmu ze Zlína https://vyklizenizlincz.cz/ a tak jak to bylo jsem to dala do prodeje. Byt byl potřeba rekonstruovat, ale i tak se mi ho podařilo prodat během pár dnů a to za opravdu vysokou cenu