Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Celý systém je hodně pokřivený. Jako živnostník (obor elektroinstalace ) bych měl účtovat tak 350 až 400 Kč na hodinu abych pokryl náklady na dopravu, nářadí, ochranné pomůcky, odvody a něco mi zbylo. Když jdu ale opravovat něco starým lidem do jejich domečků a bytů stydím se říci i 150,- a většinou, pokud to není něco opravdu velkého, tak mávnu rukou a je to za kafe a koláč. Když mě ale nyní nějaký důchodce napráská ( nebo se někde pochlubí jak jsem hodnej před aktivním donašečem), že jsem mu nedal účtenku a nezaregistroval jeho platbu budu to mít za 50000,-. Orwell se musí tetelit radostí .
  • Všecno hodit na lidi ,dřepět v kanclu u počítače a kázat ,řídit a hlavně nemít žádnou odpovědnost.At honěj ty velký(muničák,Blanka atd..)
  • Během posledního čtvrtstoletí zde byla pod ideologickým hávem tržního všeho, záměrně zlikvidovaná průmyslově-zemědělská základna. Jsou zde akorát benzínky a hypermarkety, jejichž majitelé jsou neznámí a výnosy putují bůhví kam. V menších městech je pár živnostníků na náměstí. Fabriky, co v okolí existovaly ještě od Rakouska a přežily veškeré režimy jsou v ruinách.
    • ... asi jako ty :)))
    • Agrofet či jak se to Babišovo jmenuje přežívá také,ale z jakých prostředků a kde jsou ti vedoucí představitelé tohoto podniku,no přece ve straně ANO
    • Přemýšlím velice často o sametovém podvodu nebo převratu některých komunistů s havlovským křovím.Docházím k názoru,že to bylo pod lživou propagandou výborného hospodářství západu dostat se na východní trhy.Což se podařilo a dnes kupujeme nám sem dovážené šmejdy.Teprve dnes porovnávám plnohodnotný život i když někdy ne jednoduchý,ale co prožívá dnešní generace to je na pováženou.
      • Já na rozdíl od tebe antiinteligente hlavou!
      • ... a čím jako přemýšlíš, balíku?
  • V článku zapomněli zmínit, že onou "TRADICÍ", pan Babiš myslí Agrofert. Jiný podnikatel, natož drobný živnostník, pro NĚJ není žádoucí.
    • ... ano, primitiv jako ty si to může myslet, blbko :)))
  • "My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici..."
    A hlavně koncerny a nadnárodní firmy. Jasně to napsal Václav Lavička v Hospodářských novinách: http://archiv.ihned.cz/c1-63622900-evropska-ekonomika-pookrava-zisky-koncernu-stoupaji-rychleji
    ---
    Vzpruha zvaná slabší euro: Evropským společnostem podle něj nejvíce pomáhá slábnoucí euro.
    Obavy vyvolává hrozba deflace: Evropské firmy se nejvíce bojí dalšího poklesu cen.
    ---
    Je to jasné. Koncerny chtějí zvyšovat zisky za každou cenu a šetřit na nákladech - což pochopitelně nemůže fungovat: společnost jako celek reaguje sníženou spotřebou.
    Jediná skupina, která vydělává, jsou managementy velkých firem a bankéři - včetně jejich zdejšího poskoka Singera.
  • Velkopodnikatel kariérista a agent StB Babiš chce prostě zlikvidocvat menší
    konkurenci a ovládnout jak trh tak dotační EU toky.

    Je hrozné že mu to baští i příznivci tzv levice kteří nadávají na boháče ale podporují
    boháče Babiše který otevřeně říká že brání většímu zdanění těch nejmajetnějších.

    ANU jsem řekla NE:
  • je hrozně smutné, že i dosud ještě velká část národa slováka stbáka Babiše-Bureše neprokoukla..
    • ... od debílka jako ty to sedí, zoufalče :)))
    • jen se divím,co za debilové něco takového mohli zvolit.
      • ... od primitiva jako ty se to nedalo čekat :)))
  • Jo, jo a takhle to půjde dál? Ale vy se tomu nedivíte, že ne? Jistě patříte k těm, kteří podporují plošný zákaz kouření ve všech podnicích a vůbec by vám nevadilo, kdyby krabička cigaret zdražila na 200 Kč?
    No a přesně jako vy budou přemýšlet i ostatní skupiny lidí: Tzn. má mít živnostník nějaké další povinnosti? No proč ne, já živnostník nejsem, tak ať _"mu naloží". A taky se tím prý vybere víc daní, takže je to i o zvýšení poctivosti. Takže vlastně všechno dobré.
    No a takhle přijdou další a další věci. Občas se dostanete do skupiny, které se bude utahování šroubů týkat a nedivte se, že se vás jiné skupiny nezastanou a spíš si škodolibě zamnou ruce a budou vám to přát. Budou se chovat stejně jako vy *1*
    • Jiříku, Jiříku, máš to v hlavě pomatený. Tyhle tvé "předpovědi totiž tady už dááávno frčí." malý živnostník pomlouvá zaměstnance, jak se mají, zaměstnanec vyčítá malé zlodějiny malému živnostníčkovi, každý vyčítá každému, tak to tady je. A ti, co si vyčítají, mají stejně holou zadnici a současně, jsou "tak nějak po česku spokojení". protože u voleb na tohle nekoukají a volí podle napapání se tu gulášku, tam koblihy... *1* *1* *1*
      • Takže to mám v hlavě pomatené, ale vlastně mám pravdu? Geniální§ *1* *1* *1*
        • Ale nefandi si, Jiříku, popisuješ, co nás čeká a ono to už roky takto běží. To je celý. *1*
    • Nevím proč, ale máš názor jako dementní jedinec.
      • To, že něčemu nerozumíš nebo to nechápeš automaticky neznamená, že je to dementní.
        Spíš hledej vztah k demenci u sebe samého *1*
        • ... máš neskutečně telecí názory, blbe :)))
          • Těší mne, že tě zaujaly.Možná že po nějaké době, v tvém případě spíš delší, přijdeš na to, že moje názory telecí nebyly a dopadá to přesně tak, jak předpovídám.
            Ale když na to nepřijdeš, tak se taky nic nestane *1*
            • Že se s ním ještě zahazuješ ??? Se divím. Dyť to co píšeš musí být zcela mimo rámec jeho chápání. Všimni sis že ze sebe nevypotí víc než dvě věty a to mám dojem že je pracně skožila celá jeho rodina již o vánocích a někdo ho naučil kopírovat z MS wordu *1* *1* *1* *1* *1*
  • Agent StB soudruh Babiš ví jak na to, aby se stal českým cárem Putinem, Chce přece řídit stát jako podnik. Jako SVŮJ podnik, kde všichni občané budou JEHO zaměstnanci a budou mít jenom tolik práv, kolik jim jeho prevoschoditělstvo (milostivě) dovolí. Putinismus jak vyšitý jenom v českém (slovenském) provedení. Máte, ovce, co jste si za tu koblihu zvolili.
    • a jak se tento soudruh a donašeč STB vyšplhal díky voličům nahoru.Na Slovensku jej chtěli soudit,v Česku je na koni.Za chvíli prý ovládne všechno.
  • Nevím, proč se zde někteří "diskutéři" chovají jako na trhu. Napsat svůj názor na problém, téma článku, není až tak velký problém. Můžeme se mýlit, ale od toho je zde diskuze, hledat řešení, sjednocovat názory a potom třeba jednou konat, u voleb. Ale ty osobní invektívy sem opravdu nepatří. Zdá se, že jsme se ještě nenaučili diskutovat a nacházet argumenty, které jsou správné.
    • Potřebují živnostníci silnice,respektive dálnice?Potřebují OSVČ lékaře,pro děti školu,potřebují občas policii,armádu,potřebují obstojný důchod atd?Potřebují.Tak ať přiměřeně platí do státní pokladny.DPH to nevytrhne,tu samozřejmě platí každý,včetně bezdomovců,kteří také potřebují např.jíst.Jsme opravdová rarita když ne ve světě,tak určitě v Evropě.Tak velké úlevy živnostníkům nedává v Evropě nikdo jiný.Byl to záměrný trend pravicových vlád přivést na svou stranu dost velkou část živnostníků velkým odpouštěním daní.A kdo se nechce podřídit z řad OSVČ ,tak nechť jejich řady raději opustí.
      • Aáááá pán je znalec.... Nikde v evropě ???? Kde nikde ??? Jí jen abych věděl jestli už se vrátí kámoš ze Švédska a druhý z Němec.

        Ach jo.... Když víš prd tak nepiš.

        No a víš proč v naší kasičce stále chybí ??? Páč náklady na centrální vládu jsou u nás 4,2% v Bulharsku 3,8 a v Německu 0,8% HDP O regionálních ani nemluvě. Když ktomu připočtu ostatní aparátek jde mi hlava kolem. Jen Policajtů máme 2x tolik než Rakušáci....
        • Tak s tím závěrem Tvého příspěvku jenom souhlas. Stát je opravdu obrovským žroutem našich daní, kde navíc především roste byrokracie a korupce. Všechny politické strany pořád vykřikují, jak budou snižovat administratívu, a ejhle, tato vláda ji nayšuje a dokonce zvyšuje i platy, které mají úředníci-chudáci, co padají únavou z práce na hubu, tak malé.
    • ... si děláš legraci, že zde se formují názory pro volby, čéče :)))
      ... vyniknout vedle trotlíků jako PHDR dokáže každý pisatel :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit