-
Nejhorší je, že když už člověk u živnosti vydrží, nemá dost zakázek. Dá se zaregistrovat na některém z portálů, např. na http://www.freelance-market.cz/registrace se za registraci ani nic neplatí.
-
jenže je živnostník a živnostník.Jeden platí ze zisku své pracovníky,daně,prostředky,druhý tuneluje stát a místo ze svých zisků čerpá peníze z EU a ze statní kasy
-
jinak samozrejmne ten kdo doklady nevydavA je nebude vydavat dal... *1* chapes?
-
hlupaku zivnostniku VUBEC nevadi vydavat doiklady normalne je vydavaj ,ale porizovat si kvuli tomu za desetitisice registracni pokladnu (misto blocku za 11,-kc) ted to paPIROVANI k tomu HNUS
-
Když platí každý zaměstnanec dan dle výměru ,tak nevidím jediný důvod proč by neměl nějaký živnostník dělat to samé.Nevydávat doklad a tím nedanit a to co už musím přiznat ještě ořezat fiktivním nákladem je zlodějina a konečně to někdo zatrhne.A teď budou řvát všichi ti zloději,co platí min. mzdu a hrajou si na feudály.
*3* -
To jsem zvědavej, kdo bude na finančních úřadech kontrolovat těch 10 miliard účtenek denně za každej rohlík, nebo šroubek?? *2* *2* *2* *2* *1* *1* *1* *1*
-
Ale jak často vyklízíš ty sklepy? A když už ho vyklidíš, máš problém, aby ti za 2,5 t kovů zaslala sběrna peníze na účet?
-
Já je znám, ale ty by sis je mohl přečíst. Hlavně ty starší, hňupe.
Třeba něco takového:
http://finance.idnes.cz/co-znamena-danovy-bonus-a-kdy-jej-dostanete-f2o-/p_dane.aspx?c=A090209_114856_p_dane_bab¨ -
Tak s tím závěrem Tvého příspěvku jenom souhlas. Stát je opravdu obrovským žroutem našich daní, kde navíc především roste byrokracie a korupce. Všechny politické strany pořád vykřikují, jak budou snižovat administratívu, a ejhle, tato vláda ji nayšuje a dokonce zvyšuje i platy, které mají úředníci-chudáci, co padají únavou z práce na hubu, tak malé.
-
Že se s ním ještě zahazuješ ??? Se divím. Dyť to co píšeš musí být zcela mimo rámec jeho chápání. Všimni sis že ze sebe nevypotí víc než dvě věty a to mám dojem že je pracně skožila celá jeho rodina již o vánocích a někdo ho naučil kopírovat z MS wordu *1* *1* *1* *1* *1*
-
A teď kontrolní otázka: Když našinci udávali sousedy za protektorátu, kolikaletou hrůzovládu komunistů měli za sebou?
-
To by mě zajímalo, co bude montážní dělník od pásu dělat bez fabriky....
-
Za komančů byla daň z obratu jako v USA. Než to soudruzi prognostici změnili.
Má to výhodu v tom že to neošidíš.
Zaplatíš 5% s toho co koupíš a ten co koupí od tebe zaplatí taky o 5 % víc s tvojí ceny. Tak že když máš deset překupníků tak je zboží neprodejné. Proto se tam nakupuje pokud možno přímo od výrobce. Zboží se tím stává o podstatný kus lacinější.
Žádné DPD se nevrací jako je to u našich největších tunelů.
Je to jednoduché že by to zvládla i cvičená opice.
Není k tomu třeba 3 tisíce celníků a 17 tisíc berních úředníků. Kalkulačku má v USA kde kdo.
Je to taky motivační. Čím blíž jsi k výrobci tím nižší cena a tím větší obrat. Překupníkům pšenka nekvete. *1* *1* *1* *1* -
Ano Stingu máš pravdu je to nemorální. A kdo je nemorální ty, který chceš ušetřit DPH, nebo on, který Tebou nezaplacené DPH neodvede?
Samozřejmě se Tě nechci dotknout, v případě, že jsi nikdy podobnou možnost nevyužil a patříš mezi ty čisté a morální. -
Kde bere občan železo ???
No třeba já jsem vyklízel doma sklep..... 2,5 tuny toho bylo. *1* *1*
Začalo to výměnou čerpadla. Vyhozením pračky a ždímačky po stařence ve které se beztoho praly akorát střeva při zabíjačce. Starou hoby sloupovku a svářečku. hrůzu harampádí.
No a to jsem na půdě a ve stodole ještě nezačal *1* *1*
Ale mne to netíží. je to 40kč z 11 tisíc to se dá. I kontyš mi zadarmo přistavili. Horší je když toho má někdo 25kg. To je stovka..... Pro klučinu který přišel vrátit staré jízdní kolo o prázdninách i tohle jsou peníze.... Jenže půlku zhabou úřady po cestě....... *16* *16* *16* A to je hanba. -
Hňupe přečti si daňové zákony a pak suď. Tvá hlava je jak nablitej kýbl.
-
Je to bývalý trotl" antiparoubek", tak se nediv, každému pouze nadává a uráží, typický český přitroublo. *11*
-
Ekonomika v Rakousku nebo Německu je následující. Vyděláš-li firmě 10.000€ dostaneš 3000-4000€ na výplatu.
V ČR vyděláš-li firmě 100.000Kč máš 10.000Kč na výplatu. Když vyděláš 200.000 máš 12.000Kč a když 300.000 tak máš 14-16 tis.
Většina raději vydělá pro firmu 110.000 Kč. Přece nebudou 2x nebo 3x více pracovat aby dostali o 20-40% více. I když i vyjímky jsou. Jak zaměstnavatelé tak i zaměstanci.
Jezdím do Rakouska a tak to od podnikatelů a zaměstnanců slyším.
Je mi divné jak jsou motivovaní. Když si může př. zubař pravidelně vydělat měsíčně 100€ tak ho to zajíma. Čech dost často pro 5.000Kč nezvedne ani zadek.
XPEP -
Asi se nedá zabránit zlodějině, ale vždy ji jde ztížit. A já tento způsob (zrušení výkupu za hotové) považuji za ztížení.
A poctiví sběrači kovů? Opět se musím opakovat. Kde kromě plechovek od žrádla pro kočky bere běžný občan kov, se kterým chodí často do sběrných surovin a ještě ho obtěžuje, že mu peníze pošlou na účet?
I to získání zbrojního pasu obtěžuje všechny poctivé a neagresivní lidi, ale přesto jsem rád, že legálně nemůže mít zbraň každý, i když to samozřejmě nemůže zabránit 100% nelegálnímu držení.
Podobně jsem rád, že si zájemce o řízení motorového vozidla musí udělat autoškolu, kde ho alespoň něco naučí, i když to samozřejmě neznamená, že za volant nemůže sednout někdo bez řidičáku. *2* -
Důležité je si uvědomit.
Vydělá 20.000 Kč na Sociálce a zdrav. zaplatí 4000-5000Kč zbude 15000-16000 a nějakou daň z toho zaplatí cca 0-2000Kč. Za ty 4000-5000 Kč co dostane? Je-li nemocný NIC. Důchod a úraz taky NIC. Podle mě z 900.000 živnotníků to položí tak 40-60%.
To znamená - holiči, malíři, instalateři, hodinový manželé atd. začnou dělat na černo nebo nebudou. Představ te si, že jdete k holičce 1x za 2 měsíce cena 300-600Kč. Teď bude přeplněno a volno bude mít 1x 3-4 měsíce a bude to stát 400-900Kč.
Taky je důležité si uvědomi když vydělám 0,-Kč tak zaplatím taky 4000-5000Kč.
Na VPP podnikám v poradenství zdraví. Když jsem měli zaměstnání jelikož posledního byla sobota a prvního neděle tak jsem musel za každý den zaplatit jak za celý měsíc. Přičemž zaměstanavatel za mě v těch měsících zaplatil taky. Tak se platilo 2x.
Babiš razí myšlenku faraonů. Zlikviduje střední vrstvu a bude tu hrstka bohatých a celý stát závislí na tom co kdo pustí. Prostě zbytek chudáci.
Věděl jsem, že ty koblihy lidi zaplatí 1000x.
XPEP