Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A Vondra kvičí jako vepř,nejen že ,on tak i vypadá
  • Jojo, chlapci, po bitvě je každej jenerál... Srovnávat dvě odlišné oblasti je silně zavádějící. Dá se tím lehce manipulovat pohled lidí, kteří si za bolševika zadali. A to je většina z nás. Tím si tak trochu ohlupujeme svoje svědomí... pokud ještě nějaké máme...
    • Senilní bolševik, který chce srovnávat úplně odlišné kultury dvou vzdálených světů. Okamžitě by měl přesídlit z USA do Moskvy. Určitě by si rozuměl s tím francouzským opilcem.
    • Ono to tak zavádějící není. U nás pořád panuje představa, že v dově "Studené války" byl "Východ" špatný a "Západ" dobrý. Jenže ono tomu tak nebylo. Ono se dnes málo mluví o tom, že Spojené státy podporovaly diktatury, ať už v jižní Americe, nebo ve Španělsku a Portugalsku.
      Ono dostat se v nemilost nebylo nic příjemného ani na jedné straně zdi.
      Metody vyloučení se vždy používaly takové, jaké byly třeba pro udržení režimu. Nutno říct, že tady v Československu stačily takové metody jako sledování a případně pobyt za mřížemi.(Nepočítáme-li období politických čistek v 50. letech minulého století) Zbytek už zajistilo obyvatelstvo. Jinde, kde obyvatelé nebyli tak pokorní, ty tresty byly daleko horší, bez ohledu na to, na které straně se člověk nacházel.
  • stačí si přečíst "Dopisy Olze" a bude hned jasno, jak hrozně špatně se ve vězení ten tajtrlík měl.
    • Tebe čeká úplně jiný kriminál.
    • no no, staci jen to, ze je clovek zavreny a nemuze se volne pohybovat, stykat s rodinou a prateli atd...myslim, ze byste to mel zkusit a pak hovorit
  • Ono stačí zadat do Google alkoholik Havel a vyrojí se těch článků jako včel.
    • Dekuji za namet. Jdu to zkusit
  • Chomsky má můj obdiv,tento národ si to o Chrchlovi myslí 20let,ale neměl odvahu nazývat veřejně věci a skutečnost pravými jmény. Musím si odchrchlat,když vidím to letiště. Kašlal často,ale hlavně na národ,který z ožralého kulisáka udělal presidenta.
    Jsou tu a byli silnější osobnosti a vlastenci,kteří pro národ udělali mnohem více.
    Tento ňouma se prolhal a prochlastal za pomocí ameriky ke korytu a přitom to byl hrobař nadějí,hrdosti a hlavně vlastenectví.
    PS:pro kozomrda,aby neměl šok a nemusel toto komentovat,tak jsem komunista a ruský placený agent *15*
  • rudá spodino, přestaň s tapetováním těmi svými rudými výblitky. Těm vašim kecům jak se teď mají všichni zle a jak se za komunismu měli dobře může věřit jenom dement, který si to už nepamatuje nebo puberťák, který to nezažil. Uloupili jste po válce zemi bohatší než Švýcarsko a každý kdo není padlý na hlavu vidí co jste z toho udělali!
    • Pokud myslíš tu studenou tak máš můj souhlas.Jinak kecáš a puberťák nejsem,ale porovnávám,kdy se tento národ měl dobře.Teď to rozhodně není a to jsem skromný občan.Dnes jsem si byl za 30 Kč koupit kvalitní tričko z voj.výprodeje čsl.armády .Bylo poslední.To se nedá s tím co se teď nám prodává ani hodnotit.
    • zdechni pablbe
  • Havla jako alkoholika znala přece celá Praha. Když se vracel po roce 89 z Německa, kde byla podepsána mírová dohoda, byla celá, tehdy ještě československá delegace, vyložená z letadla na starém ruzyňském letišti jako pytle brambor. Všichni totálně pod parou. Při další návštěvě v Německu musel být Havel převezen do tamní nemocníce. Venku se o tom v tisku svobodně psalo, ale doma se nesmělo napsat nic. Fungovala přísná autocenzura médií! Ano, byla to otrava alkoholem! Tak psal západní tisk!
  • Díky za tento článek. Konečně vidím nějakou naději, že se na Havla a podobné budeme dívat střízlivě, bez toho slepého nadšení.
    Konečně snad lidé pochopí, že on a další "rozmazlení" disidenti svojí nečinností, bezduchým plácáním a nerozhodností dopomohli komunistům a jejich přisluhovačům k bezbolestnému přerodu na majitele zprivatizovaných fabrik a jejich znovuzačlenění do státní správy, policie a dalších složek.
    Většina tenkrát v bezmezném nadšení hltala Havlova slova a myslela si, že se to prostě nějak vyvine k dobrému. Už tenkrát jsem varoval své známé, ale jakoukoliv kritiku Havla nechtěl tenkrát nikdo slyšet a můj názor nesdílel téměř nikdo. Dnes už je to jiné. Sice pozdě, ale přece. Ale letiště už asi nikdo přejmenovávat nebude.
    • Polibsi! Nelze nic jiného říct: Chuj s bolševikami, chuj s Putinym!
    • tak tak
    • Díky za tento článek. On soudruh Havel seděl na Borech, v prádelně kouřil Malbora, chlastal a psal dopisy Olze.
  • Takže mršiny předhodíme mršinám?Svělé.
  • Co je etika - Nebudu opakovat, co o etice říkají filozofické slovníky a encyklopedie, každý si to může přečíst sám. Etika je vlastně to samé jako cenzura, pouze to zní inteligentněji. Etika je „inteligentní“ donucovací prostředek. Etika viktoriánské doby v Anglii ženě zakazovala ukazovat holé kotníky a nyní ji vyzývá ukazovat celé jakkoliv dlouhé nohy, dokonce i „něco nad“. Etiku si vymýšlejí lidé, kteří ve společnosti dominují. Současná etika říká, že je neslušné, aby se chudý ptal bohatého, jaký má majetek a kolik vydělává. Takovou etickou cenzuru vymysleli bohatí lidé, aby se při setkáních s chudými mohli tvářit, že jsou s nimi na jedné lodi. Současná etika rovněž říká, že není slušné kazit party vyšší společnosti diskusemi o špinavých a smradlavých bezdomovcích. Současná etika říká, že je nemyslitelné, aby se diskutovalo na téma, kolik lidí v Africe za rok zemře hladem v důsledku demokracie tržního mechanismu, jenž jí vnutil bílý muž, nebo kolik nevinných mrtvých vyprodukoval kapitalistický systém za posledních deset let. Součástí naší dnešní etiky je také stydět se za socialismus.
    Takovou etiku prosadili cizí a naši Velcí samci, a my Přitakávači se upřímně stydíme. V současnosti etika zakazuje přiznávat co si myslíme.
    Paradoxní je, že čím je někdo na společenském žebříčku výše, čím jsou jeho názory významnější, tím striktněji mu etika zakazuje říkat co si myslí. Pouze lidé, jejichž názor společnost považuje za tak bezvýznamný, že nikoho neovlivní, si mohou dovolit hlásat své myšlenky. To se považuje za svobodu slova a demokracii. Shora uvedené je úryvek z Úryvky z knihy - Bohové současných mytologií (aneb černá kniha kapitalismu Není, k sehnání - naposledy 04/2005), je to reakce na černou knihu komunismu zde : http://blisty.cz/art/25791.html Například, jak píšou v další kapitole, podle údajů „The United Nations Children's Fund (UNICEF)" a „The UN Economic Commission for Africa" se odhaduje, že kapitalismus v Africe, Asii a Latinské Americe od roku 1982 ročně způsobil smrt přinejmenším 6 milionů dětí mladších 5 let. Je to 16 438 dětí denně. Představme si, že v Praze denně před popravčí četu nastoupí 16 438 dětí mladších 5 let a všechny zastřelí. Kdybychom na jedno dítě vymezili 50 cm a postavili je vedle sebe na dálnici, je to 8 219 m dlouhá popravčí četa za den. A druhý den znovu a znovu. Za kolik let bychom zaplnili mrtvolami těchto dětí krajnice našich dálnic, které by tam ležely jako důkaz zločinů kapitalismu? Nevím, ale předpokládám, že Velcí samci a Pomlouvači s mobilem na uchu během jízdy by je ani nezaregistrovali, podobně jako neregistrují údaje, jež vydává OSN. Doporučuji přečíst zejména mladým co jsou "IN" a "Cool"
    A závěrem pro pomlouvače socialismu (já komunismus nepamatuji a to jsem 55 ročník), na rozdíl od veřejně-právních sdělovacích prostředků, což nás denně masírují o "hrůzách" za tzv. "komunistického režimu". U nás byl jenom socialismus a mohu říci, že sice měl chyby, občas nebyly mandarinky nebo banány ale práce, jídlo, bydlení bylo pro všechny, a to včetně dětí ve školách, kde po24 leté prosperitě už na jídlo nemají , http://www.metro.cz/v-praze-7-nemaji-nektere-deti-na-obedy-v-praze-5-zase-chybeji-penize-na-skolni-akce-g03-/co-sedeje.aspx?c=A130909_161705_co-se-deje_Bel Nikdo nebyl ohrožen otroctvím jak dnes za doby tzv. "svobody a demokracie" zde" http://www.denik.cz/ze_sveta/cesko-patri-mezi-evropske-zeme-nejvice-ohrozene-otroctvim-zjistila-studie-201310.html?utm_source=poutaky&utm_medium=denik_cz-mereni Nikdo neumrznul na ulici jako teď svobodně a demokraticky ročně jenom vČR 15-18 lidí. Nebyl zde žádný žebrák a bezdomovec, a dnes ? , http://duchody-penze.moneymag.cz/2274-duchodci-uz-nemaji-ani-na-bydleni-socialni-politika-se-hrouti/, http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Tragicka-socialni-politika-Pribyva-zebraku-A-chtivych-neziskovek-263343, Nikdo z těch co pracovali nebyl postižen, že by nedostal výplatu a dnes ?
    desítky miliónů nevyplacených mezd například zde: http://ostrava.idnes.cz/zamestnavatele-v-moravskoslezskem-kraji-dluzili-lidem-temer-50-milionu-138-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130118_1878581_ostrava-zpravy_jog Denně skáče z důvodu bezvýchodné situace někdo pod vlak nebo Metro.
    Tak to je ta proklamovaná svoboda a demokracie a prosperita po 25 letech technologických zázraků ??
    • Jiriku, nezahrnul's do sveho popisu vyvoj narodniho duchodu od 1948 a prumerne doby doziti... O mandarinky nikomu neslo....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit