Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stačí si přečíst názory samotných disidentů, kteří říkali - Vašek, to je prase. Peníze co disidenti dostávali ze západu stačilo prochlastat pár vyvolených a na ostatní se nedostalo. Venca žral v kriminálu uherák. Měl mercedesa a žil si na úkor druhých dobře.
    • Tak dneska se tomu říká "úspěšný". Ale, za jakou cenu? A co ty konsekvence? *12* *16* *12*
  • Svatá pravda! Komunistické perzekuce z 50 let se nedájí srovnávat s 80 rokama. To už
    bylo lehárko. Však co dělal Havel v base? - psal své divadelní hry a milostná psaníčka Olze.
    Tomu se mučení opravdu nedá říkat. I zdejší pamětník si nedávno stěžoval - Západ dával
    zdejším disidentům peníze ale Pražská (Havlovská) část si většinu z nich nechávala pro sebe
    a do krajů seskoro nic nedostalo.

    V roce 89 se křičelo nejsme jako oni. To je pravda. Současní mocní jsou ještě daleko horší.
    za komunistů se také kradlo ale lid to své základní měl jisté ( práci byt vzdělání lékaře lázně
    dovolená bezpečnost ..) - dnes hromadně kradou jak ti dole tak ti nahoře - slušný člověk uprostřed je na tom stále hůř.
  • Kdyby ti zmetci v čele s Havlem po 89 nevykradli tenhle stát, tak se máme jak prasata v žitě a jsme mnohem dál. Teď jsou dál jen vyvolení a mi jsme v p*r*d*e*l*i.
    • Brno z Insgtitutu Václava Klause, sklapni!
  • Děkuji panu Chomskému, za to co řekl nahlas, i když my to víme už dávno, konečně to zaznělo i z USA.
  • Konečně se veřejně někdo opřel do disidentů "Havel" ap. za éry komunistů.
    Naše média a tisk z nich dělají hrdiny i když všichni víme, že tomu tak vůbec nebylo.
  • Ano Vazeni pratele dobre vime co byl chrchla Havel za ptacek ono vsechno jednou vyplave na povrch, ma stesti ze uz se toho nedozil, jinak by zbytek zivota stravil v Portugalsku, tam ho nikdo aspon neznal.
  • Díky za tento článek. Konečně vidím nějakou naději, že se na Havla a podobné budeme dívat střízlivě, bez toho slepého nadšení.
    Konečně snad lidé pochopí, že on a další "rozmazlení" disidenti svojí nečinností, bezduchým plácáním a nerozhodností dopomohli komunistům a jejich přisluhovačům k bezbolestnému přerodu na majitele zprivatizovaných fabrik a jejich znovuzačlenění do státní správy, policie a dalších složek.
    Většina tenkrát v bezmezném nadšení hltala Havlova slova a myslela si, že se to prostě nějak vyvine k dobrému. Už tenkrát jsem varoval své známé, ale jakoukoliv kritiku Havla nechtěl tenkrát nikdo slyšet a můj názor nesdílel téměř nikdo. Dnes už je to jiné. Sice pozdě, ale přece. Ale letiště už asi nikdo přejmenovávat nebude.
    • Polibsi! Nelze nic jiného říct: Chuj s bolševikami, chuj s Putinym!
    • tak tak
    • Díky za tento článek. On soudruh Havel seděl na Borech, v prádelně kouřil Malbora, chlastal a psal dopisy Olze.
  • Dejiny se maji hodnotit s odstupem. 24 let je nejak tak akorat aby zijici mohli rici ze cela ta svoloc takzvani dizidenti nebylo nic jineho nez banda flakacu , ozralu a parazitu. Komuniste opravdu za moc nestali. Kdyby byli tak dobri jak se dnes pise a uz bachorkuje ani jeden z toho xindlu by nemel sanci dozit se dneska . A vidim to jako pozitivum ktere se bohuzel neuskutecnilo.
  • Charta spojených národů zakazuje použití síly anebo hrozbu použití síly v mezinárodních záležitostech, a toto USA porušují na denní bázi. - potvrzuje pan Chomsky.
  • Moji rodinu komunisti označili jako nepřátele lidu. Bylo to těžké, hlavně pro moje děti. Ale nejsme zaslepeni fanatismem a nenávistí. Když mi jsme byli bez prostředků, tak Havel kouřil Malbora.Viděli jsme to na záběru v televizi. Jinak Havla nemusím, protože ten šel jen po majetku. Měl pravdu jen v tom, že říkal: "nejsme jako oni". Dnes to vidím tak, že jsme jako oni. Je zde stále hon na čarodějnice. Ty největší práskači a dopr....sti komunistů jsou na pravici. Nebo jejich děti. Čím více svinstva z dob minulých mají na sobě, tím více jsou hlasitější.
    • Máte pravdu. Kdo neměl ty správné známosti, byl bez prostředků. Havel skutečně byl takový "chudák" pronásledovaný komunisty, že i na vojně kouřil Marlbora a dělal nástěnky "se Sovětským svazem na věčné časy". To je fakt, můj manžel byl s ním na vojně v Č.Budějovicích. Nikdy neměl horší auto než mercedes. A i později kdy byl zavřený měl neustálé výhody. Tak se měli ti prominentní dizidenti, peníze jim posílali ze zahranicí k rodině Bendově. Tam se rozdělovaly, ale jen některým. Ti, kteří to opravdu potřebovali by mohli vyprávět, jak si dizidenti dělali mejdany a opravdu potřební u Bendové škemrali, aby pro své blízké dostali aspoň na balíček do vězení.
    • taky a neskuhrej ty nepriteli lidu. Bud jako oni.
    • Hele 4x! Fízle, dělej si něco z plasteliny a z agenta Klause!
    • re: nnn Kde b*b, tam nebezpečno! Kde b*b, tam nebezpečno! Kde b*b, tam nebezpečno!
      Paměť je výsada blbých. Chytrý nemá čas si pamatovat, chytrý musí vymýšlet. Člověk, který něco píše, aby se ujistil, že je kumštýř, je s odpuštěním trouba. Vždycky bylo, je, a já se domnívám, že i bude na světě lidí víc hloupých a nevzdělaných, než chytrých a vzdělaných, i když chytrost a vzdělanost nejsou na sobě přímo závislé. Já znám mnoho vzdělaných hlupáků.


      *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit