Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Současným vládnoucím garniturám po celé Evropě to ale vyhovuje. Pokud by k volebním urnám chodilo mnohem více lidí, tak by většina tzv. tradičních stran a dlouholetých politiků typu Bendy nebo Sobotky bylo už dávno vykopnuto z politických koryt.
  • vanhorne
    "Chroničtí nevoliči decimují evropskou demokracii. Na politiku kašlou"
    Nejsou to ani voliči ani nevoliči, ale ta sebranka podvodniku ktera vladne at uz EU nebo v jednotlivych clenskych zemich.
  • Politici jsou tak pyšní a přesvědčení o své neomezené moci, že se nestydí rozkrádat stát různými privatizacemi, amnestiemi a rozprodáváním státního majetku za hubičku kamarádům s tučným všimným pro sebe a důchodcům s důchodem okolo deseti tisíc přidat 40 korun, ale poslancům, kteří s vedlejšími přivýdělky v různých podnikových radách berou statisíce dají 14% ze základu, soudcům 9% a další. Ale do nebe volající je, že tii tmaví, ukřičení a stále se ohánějící diskriminací dostanou bez práce byt, sociální dávky, příspěvky na energie i nové zařízení bytu, zdravotní péči i školné a dokonce ochranu policie. A ještě stále vykřikují, že pro ně stát nic nedělá a že je lidé označují hanlivým názvem "nepřizpůsobiví"!!!Je jedno jak je budeme nazývat, jestli Romové nebo Muslimové.

    Státní agentura pro začleňován Romů obdržela v minulých dnech od státu opět částku 200 000 000,- Kč a na děti s leukémií se sbírají víčka od PETek! Přitom nevládní organizace v ČR berou celkem za jeden rok přes půl miliardy dotací na přistěhovalce a lidi v tísni!!! Na co je používají, když tu údajně skoro žádní nejsou, proč to není pro naše nemocné děti, opuštěné děti v Klokáncích či invalidy??? Dováží si v rámci humanitární pomoci s velkou slávou muslimské rodiny na operace do IKEMu, ale naše děti jim za pomoc nestojí, pro ně peníze nejsou!!!
  • bude koho volit, půjdu volit. Nebudu volit voly.
  • kdyby volby mohly něco změnit už je dávno zakážou.
  • u nás není KOHO volit.. Neplatí tradiční dělení stran na pravici a levici. Stran, které by se držely pravidel a svého programu!! U nás byly vynalezeny strany středolevé, středopravé nebo snad i pravolevé:(, tedy ty, jejichž zástupci mění své názory a postoje podle momentální potřeby tak, aby se co nejlépe udrželi u korýtek... Volič, účastník volebního divadla, je dobrý jen na to, aby jim jejich moc svým, sliby vylákaným hlasem, posvětil. Mentalita voličů u nás je bohužel taková, že nehledí na odvedenou práci, ale stačí jim nesplněné sliby. Rozkrádání státního majetku se stalo běžnou a často akceptovanou součástí života. Kafka by se divil, jaké absurdity jsou dnes možné.. A to světlo na konci tunelu pořád nikde:(
  • Demokracie je úplně stejná pohádka jako socialismus...
  • nezvolit nikoho kdyz nikdo nestoji za zvoleni taky volba! mel by existovat zakon ze pokud procento volicu klesne pod urcitou reprezentativni uroven volby jsou neplatne at dopadli jakkoliv a vsichni politici co se jich zucastnili nemaji duveru tudis maji smolika a jiz se pristich ucastnit NESMI!....By se to pak pekne procistilo to by byla panecku demokracie a ne ta fraska jako dnes!
  • Politika to je ideologie a není každý ochoten ji podporovat. Není každý ochoten podporovat dvacet let sedící lenochy a lemlpy v parlamentu. Zde nabízená možnost jakési odměny za ůčast ve volbách-bonus, je naprostá pitomost. Statistika hovoří jasně: v naší pidizemičce máme cca 90 politických a hnutí!!! Tedy, 90 variant ideologií, demokracií a programů. Jde o špinavý byznys, jako v případě církví. Nebudu to podporovat! *16* *16* *16*
  • "Chodit k volbám je ztráta času, protože ať už vyhraje kdokoli, stejně se nic nezmění. Podobné argumenty vyjadřují ztrátu důvěry ve schopnost politiků něco výrazně ovlivnit" Domnívám se, že i někteří voliči, kteří volí, si myslí totéž co nevoliči. Volební zákon, jednací řád Parlamentu a další normy jsou tak stavěny, že dnes jsou ty, které volíme, naprostými pány a také si dělají, co se jim zlíbí v koalici. S opozicí nikdo nejedná, nebo nebere v úvahu, a ti potom v Parlamentu dělají "výstupy klaunů v manéži". Ale nakonec všichni hrabou jenom pro sebe a ostatní jsou jim ukradeni. Tak se to jednomu zdá, i když ne vždy je to pravda. Proto je velmi pravděpodobný názor autora článku Ondráčka, co je napsáno v úvodu.
    Ondráček se ale mýlí, pokud píše, že " Na rozdíl od prázdné předvolební floskule Babišovy strany "makají" někteří lidé doopravdy, například v různých občanských hnutích a aktivitách na tom, aby svět byl o něco lepším místem." Já si zase myslím, že na tom, jak u nás je, občanská sdružení a hnutí nemají žádný valný vliv. Jediní, co občas tropí cirkus a chovají s ke všemu negativisticky, jsou "Zelení". A to potom jejich kroky, chování, je spíše brzdou rozvoje "...lepšího místa na světě". Pro chod státu by měli mnohem větší váhu politici a vůbec exekutiva a výkonná moc, kteří by měli v sobě zakódovány pojmy etika, morálka, zodpovědnost vůči voličům a státu. Bohužel u nás zatím tomu tak není, a proto k volbám nejde takové množství voličů, protože ti, co se tam stejně většinou dostanou, spíše dbají o svůj, jako o blahobyt všech.
    • S většinou názorů souhlasím. To co nám nejvíc chybí je etika, morálka, pocit zodpovědnosti, úcta k naší minulosti, kultuře a především úcta k sobě navzájem. Za zničení těchto tradičních hodnot můžeme "poděkovat" komunistům, kteří nám vnutili chování východostepních hord nájezdníků. Ti vyžadovali tzv. "socialistickou morálku", tj. chování lůzy ze IV.cenové, Když se někdo choval v duchu tradičních zvyklostí, byl označen "inteligenta", což bylo hanlivé označení, naopak za kladné se považovalo tzv. "dělnické" chování.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit