Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Text Vašeho příspěvku *12* nejhrubšího zrna,už nemám slov.
  • Tak on jim byl ukraden majetek. A k čemu byl použit?Žili jste z toho všichni. Ten majetek byl státu. A v současné době byl státní majetek skoro všechen rozkraden. No není to paradox. Nechcete se lidi nad tím zamyslet?Kdo tady vlastně něco ukradl?Komunisti? No to je opravdu taková demagogie, že na to může skočit jenom úplný blbec a nebo tomu věří sám ten zloděj.
  • Jen se nebojte občané, uděláme z vás národ žebráků.Ještě budete prosit sousedy aby vás vzali pod ochranu do říše
  • Alespoň bude důvod všem pravičákům znárodnit najetek celých jejich rodů a celé jejich rody nahnat makat do pracovních táborů.Tam budou odpracovávat škody,které této zemi nadělali.Na politické lumpy musí být přísnost.
  • Já gratuluji naši skvělé vládě k jejim vyjímečným a skvělým ministrům a hlavně ministryním - lepší již nenajdete.
    http://vtipy.netroof.eu/item/6893/kazdy-neco-zna-a-umi-jen-ta/ *16*
  • To Jirka, no z části s tebou souhlasím, ale restituce dávno proběhli, tak proč se opravdu neudělala ta tlustá čára, ja jsem sice ateista, ale divám se na to z pohledu vlastnictví. Tvoje babička měla jistě právo na byt zpět, ale nevím přesně kdo a jak a do kdy mohl žádat a jak by prokazovala vlastnictví. Já byt musel KOUPIT 2004, zaplatit státu "MF" půjčku (letos 01/2012) , a můžu říci že jsem byt nabyl i katastrem potvrdit 2012 ... za komančů dostávali lidé byty skoro zadarmo, opravovalo je jim je ještě do roku cca. MSK 2005 .... a dnes si ještě dovolí mamrat a já "dlužím" nemalé peníze hypošku (většinou za úpravy) - už jen malou část, ať nemám komentář, že je už skoro banky nebo exekutorů :-) .... Prostě církev nemá nato to opravovat a jsem pro ten rakouský systém a klidně i pro ať myslivci, rybáři,duchovní obhospodařují dál pozemky .....
  • Dovolím si ještě jednu poznámku.
    Babičce mojí manželky komunisté zabavili byt a vkladní knížku s hezkou sumou peněz. Jen proto, že její tatínek zaměstnával jednoho člověka ve své dílně a tím se stal "kapitalistou".
    Myslíte si, že jí někdo byt vrátil a škodu nahradil?
    Proč jsme tak v pohodě, když komunisti do dneška fungují a sedí ve vrcholné politice, ačkoliv je to strana, která lidem ukradla majetek, ničila jim života a některé o život i připravila? Znamená to, že souhlasíme s tím, co komunisté dělali?
  • já zase nechápu jak může být ministryní může být takový člověk jako jsme mohli včera vidět v udlálostech komentářích,Paní evidentně nevěděla o čem je řeč a proč tak hlasuje,Silně mi připoměla Švandrlíkovy Černé Barony s výroke Mazurka sice nic nevím ,ale tak je to správné tak to musí byt.
  • Škoda, že media nejsou objektivní.
    1) Podle ekonomů je to naopak církev, která dotuje stát tím, že stát drží její majetek. Stát jí pak z toho dává zhruba jednu třetinu na platy duchovních.
    2) S těmi "zabavenými" majetky to není tak jednoduché. I kldyž náš stát byl paradoxně státem křesťanským, tak trestní právo bylo zpravidla věcí státu, nikoliv církve. Čarodějnické procesy jsou dosti výrazně nadsazené. Historicky to nebylo jen o církvi, že by někoho ke smrti, ale o tom, že skutečná čarodějnice škodila a tím pádem šlo o trestný čin. Vím, že to z dnešního pohledu zní zvláštně, ale v té doěbě lidé uvažovali jinak.
    3) Jde-li o soupis majetku - církev, stejně jako všichni ostatní restituenti musí doklarovat vlastnictví majetku do roku 1948. Jinak nemá o co žádat.
    4) Proč nám vadí vracení majetku církvi a ne ostatní restituce? Platí snad vymahatelnost práva podle sympatií občanů? Co když příště řeknou lidé někomu dalšímu, že nesouhlasí s tím, aby mu byl vrácen majetek? To jsem tak závistiví, že nás nezajímá právo?
  • Je to všechno velké morální svinstvo v réžii "šetřílka" Kalouska a Nečase.Oni vidí že je občani nenávidí a tak ze svých pozic jim dávají najevo že jsou po volbách již jen otravné nuly,a že oni si mohou dělat co chtějí. To stádo tupců a ignorantů dějin českého národa co zvedá v parlamentu pracky jako cvičené opice na pokyn Kalouska a Nečase je kapitola sama pro sebe .Mají radost že převálcovali opozici,ale ta jejich radost přijde tento národ velmi draho. Stačilo místo toho stupidního diletantského zákona přijmout zákon o tom že církevní majetky jsou majetky veřejnými ve správě církvi tak jak to platí v Rakousku již od dob císaře Josefa II dodnes ! Tam nesmí církev nic prodávat a majetky pouze spravuje.Věřím tomu že budou mít tito poslanečtí darebáci přednost při tom jak se bude horečně rozprodávat církevní majetek aby se na něm taky přiživili.Že pravicovi poslanci ignonorovali taky názor fundovaných historiků z Karlovy univerzity že církve na tyto majetky nemají vlastnické nároky je důkazem toho že je tady dělán tunel na státní majetky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit