Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Víc jak 2/3 národa nesouhlasí s vracením majetku církvím ,který ani nebyl jejich a přesto se tak děje.Pravice tak zoufale potřebuje každého voliče za každou cenu? Je víc jak jasné,že v našich podmínkách je to další gigantický tunel a rozhoduje o tom hrstka pomatenců,zaslepená mamonem.Dění v tomto bordelu určuje v současnosti pár desítek vychcanců,kteří jdou proti celému národu,je to vůbec možné!!
    • Tato situace bude ,po revoluci chtít kvalitní práci katů.Je v politice tolik lumpů,že chudáci kati budou asi muset dělat přesčasy,aby ten nápor lumpů,které budou léčit z lumpáren,zvládli.
      • Pane Jaroslave, žádná revoluce nebude. Kdo by ji dělal? NEJSOU LIDI možná později až bude hůř
  • Mám toho dost. Kašlu na svět. To je pořád do kola. Já mám jasno. Já nepatřím k osobám která si nechá s.át na hlavu. Ale je zapotřebí, aby prohlédli také ostatní spoluobčané. Doufám, že brzo příjde revoluce.
    • Peppone, ty jako komunista vidíš řešení problémů jedině v revoluci. Ale revoluce vede vždy k vraždám nevinných, k loupení, ničení. Z toho se vymyká snad jedině naše "sametová revoluce" a je otázkou, jestli ji lze revolucí vůbec nazývat. A kdybys spolu se svými bolševickými kumpány vyvolal revoluci, kde máš záruku, že ty bys tu revoluci přežil a pomohl si při ní k majetku a k nějakému teplému místečku. Znáš sentenci "každá revoluce požírá své děti"? Přečti si něco o francouzské revoluci jak její iniciátoři skončili pod guilotinou, jak skončili iniciátoři ruské revoluce, kdy dokonce Stalin krátce před vypuknutím války nechal postřílet generální štáb, a u nás v padesátých letech popravy Slánského, Rejcina a dalších 9 soudruhů, kteří po uchvácení moci komunisty rozbíhali politické procesy. Nakonec byli obviněni z vymyšlené špionáže a dalších vymyšlených činů, přiznání se musili naučit nazpaměť a byli odsouzeni k trestu smrti.
      Celý ten proces bylo divadlo inscenované ruským poradci, aby zastrašili občany a ukázali, že před smrtí nemusí nikoho ochránit ani vysoká funkce a členství v ústředním výboru. Ač máme zcela rozdílné názory, ty tady neustále propaguje komunisty a dopouštíš se tím trestného činu, mě vulgárně nadáváš, ale přesto bych ti nepřál takový konec.
      • Plácáš nesmysly. V revoluci jistě zahynou i nevinní, ale především ti vinní. Zato nyní žádná revoluce není a hyne spousta nevinných mrazem, hlady, exekucemi, sebevraždami a to jen proto, že byli těmi "vinnými" vyhnání doslova " na smetiště", aby jim ti vinní mohli ukrást majetek potřebný k životu. Zato ti vinní zůstávají naživu a obklopeni přepychem z ukradených majetků nevinných, kteří kvůli nim umírají na nedostatek životních potřeb, hodují obrazně na jejich mrtvolách !!! Proto dochází k těm revolucím, kdyby se těm nevinným dostalo tolik, aby mohli žít, žádnou revoluci by je ani nenapadlo dělat !!!
      • hezky jsi to řekl: každá revoluce požírá své děti. I ta manšestrová. Podívej se kolem sebe.
      • Pleteš páté přes deváté! Udělej si jasno v historii - příčinách a důsledcích.
  • Nechtěl jsem v březnu nikam jít ale pujdu!!!
  • Zlodějna v přímém přenosu....Kdo chce tam.... přilívání oleje do ohně. Proč nedostane třeba svaz rybářů do majetku řeky, myslivci lesy... věřící jsou jen spolek podobně smýšlejících lidí, pravda rybáři asi tolik lidí nezabili, aby se domohli majetu.
  • Škoda, že media nejsou objektivní.
    1) Podle ekonomů je to naopak církev, která dotuje stát tím, že stát drží její majetek. Stát jí pak z toho dává zhruba jednu třetinu na platy duchovních.
    2) S těmi "zabavenými" majetky to není tak jednoduché. I kldyž náš stát byl paradoxně státem křesťanským, tak trestní právo bylo zpravidla věcí státu, nikoliv církve. Čarodějnické procesy jsou dosti výrazně nadsazené. Historicky to nebylo jen o církvi, že by někoho ke smrti, ale o tom, že skutečná čarodějnice škodila a tím pádem šlo o trestný čin. Vím, že to z dnešního pohledu zní zvláštně, ale v té doěbě lidé uvažovali jinak.
    3) Jde-li o soupis majetku - církev, stejně jako všichni ostatní restituenti musí doklarovat vlastnictví majetku do roku 1948. Jinak nemá o co žádat.
    4) Proč nám vadí vracení majetku církvi a ne ostatní restituce? Platí snad vymahatelnost práva podle sympatií občanů? Co když příště řeknou lidé někomu dalšímu, že nesouhlasí s tím, aby mu byl vrácen majetek? To jsem tak závistiví, že nás nezajímá právo?
  • Čím budou mít církve ,v době,kdy se řítí země ke státnímu bankrotu nahrabat,tím krutější konec pro sebe připravují.
  • Tak on jim byl ukraden majetek. A k čemu byl použit?Žili jste z toho všichni. Ten majetek byl státu. A v současné době byl státní majetek skoro všechen rozkraden. No není to paradox. Nechcete se lidi nad tím zamyslet?Kdo tady vlastně něco ukradl?Komunisti? No to je opravdu taková demagogie, že na to může skočit jenom úplný blbec a nebo tomu věří sám ten zloděj.
  • Za komunistů jste si žili jak říká Kalousek, jako prasata v žitě. Dnes umíráte mrazem, nemocemi na ulici bez pomoci. Potom nevěřte pohádkám. Je to jako o Zlaté rybce. Kapitalismus je stejná éra jako bylo otroctví a v lepší formě nevplnictví.
  • Kolik let či století zpátky se dá uplatnit nárok na navráceí majetku? Předkům kdysi církev zabavila majetek, ti se ho v dalším století zmocnili zpět, aby napříště o něj zase zásluhou církve přišli, pak ho církvi načas sebrali komunisti, nyní ho jiní "Nýmandi" neznalí historie vrací poslednímu z vlastníků - církvi, která ho však kdysi ukradla, dnes se hájíce , že to byly milodary věřících, kteří kajíce se ze svých hříchů na skřipci, jej "dobrovolně" církvi předali za spásu své duše.......Před cca dvaceti lety stačilo udělat za minulostí tlustou čáru a vzhlížet do budoucnosti se snahou co nejlépe a konstruktivně vést naši zemi k opravdu lepším zítřkům.Dnes je tu jen chaos, zmar a bordel vedoucí geometrickou řadou jen k dalším křivdám. Ti duševně slabí apokřivení ve vládě nemají vůbec ponětí, která bije.
  • Alespoň bude důvod všem pravičákům znárodnit najetek celých jejich rodů a celé jejich rody nahnat makat do pracovních táborů.Tam budou odpracovávat škody,které této zemi nadělali.Na politické lumpy musí být přísnost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit